H ολική -και εκκωφαντική- επαναφορά του Nick Kyrgios

Πώς από τη μάχη του με την κατάθλιψη, τα ναρκωτικά και τις τάσεις αυτοκτονίας κατάφερε να γυρίζει τον κόσμο με την αγαπημένη του Costeen Hatzi και να συλλέγει τρόπαια.

Τρία χρόνια μετά τον τελευταίο του τίτλο στο tour, ο Nick Kyrgios επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και φρόντισε να το κάνει με θόρυβο. Ο Αυστραλός τενίστας μετά την εκπληκτική πορεία του στο Wimbledon, συνέχισε να εντυπωσιάζει και έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που κερδίζει την ίδια χρονιά τον τίτλο τόσο στο μονό, όσο και στο διπλό στο Citi Open της Ουάσινγκτον.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

Στον τελικό ο Kyrgios επικράτησε με 2-0 σετ του Yoshihito Nishioka και έφτασε τις 7 κατακτήσεις στην καριέρα του, κερδίζοντας τον πρώτο του τίτλο εδώ και τρία χρόνια. Όμως, σα να μην έφτανε αυτό η υπέροχη ιστορία στην αμερικανική πρωτεύουσα είχε και συνέχεια. Στις 00:05 ξεκίνησε ο τελικός και στις 02:40 ο Αυστραλός έπαιζε ξανά μαζί με τον καλό του φίλο Jack Sock για το διπλό των ανδρών. 

163 λεπτά. Τόσα χρειάστηκε για να γράψει ιστορία στην Ουάσινγκτον και να αποθεωθεί από το κοινό. Οι εκρήξεις του έχουν μειωθεί για τα καλά, ο ίδιος το διασκεδάζει όσο ποτέ και παίζει σαν πραγματικός top player. Από την εκκίνηση της grass season και έπειτα, μετρά ρεκόρ 17-4 και αν γινόταν η καταμέτρηση των πόντων του Wimbledon θα ήταν ήδη στο Top 10.

> Διάβασε ακόμη: Ο Nick Kyrgios και η επική συμφωνία του με το Netflix

Παρ' όλα αυτά το comeback του είναι αδιανόητο. Αρκεί κανείς να θυμηθεί ότι το Φεβρουάριο βρισκόταν στο Νο. 137 του κόσμου και σήμερα βρίσκεται ακριβώς 100 θέσεις πάνω.

Το μαγικό 2022 και ο γύρος του κόσμου με την Costeen Hatzi

Το 2022 ο Nick Kyrgios ζει τις κορυφαίες μέρες του. Κέρδισε μαζί με τον παιδικό του φίλο Θανάση Κοκκινάκη το διπλό στο Australian Open τον Ιανουάριο. Τότε ξεκίνησαν όλα. Τότε διαπίστωσε ότι μπορούσε ακόμα να πρωταγωνιστήσει. Στο μονό έπαιξε στα ίσια το σημερινό Νο 1 της κατάταξης Daniil Medvedev και γνώρισε την αποθέωση από το δικό του κοινό. 

> Διάβασε ακόμη: Ο Djokovic, ο Kyrgios και μία κόντρα που κρατά χρόνια

Μπορεί οι Αυστραλοί τενίστες και η ομοσπονδία να του έκαναν πόλεμο μέχρι το Wimbledon, όμως πια όλοι τον παραδέχονται. O Kyrgios έκανε καλή προετοιμασία για το Grand Slam του Λονδίνου, έκανε σπουδαίες νίκες και έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος απέναντί του, πέρα από τον Djokovic θα είχε κερδίσει το τρόπαιο. Με τον Σέρβο έγιναν ξαφνικά και φίλοι. "Συγχαρητήρια φίλε! Τι εβδομάδα! Πρόσθεσε την Καποέιρα στην προπόνησή σου και θα κερδίσεις Grand Slam" του έγραψε ο Nole μετά τον θρίαμβο στο ATP 500 τουρνουά της Ουάσινγκτον.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

Μαζί με το κορίτσι της καρδιάς του, την Costeen Hatzi γυρίζει τον κόσμο. Συνδύασαν τις διακοπές τους στις Μπαχάμες με σκληρή προπόνηση και ετοιμάστηκαν μαζί -ο Kyrgios έχει μόνο φυσιοθεραπευτή και γυμναστή στην ομάδα του- για το ταξίδι στις ΗΠΑ. Στην Ατλάντα κέρδισε μαζί με τον Κοκκινάκη τον τίτλο στο διπλό και δεν συμμετείχε στο μονό, αφού πρακτικά ήταν ακόμη σε περίοδο αποθεραπείας και στην Ουάσινγκτον τα πήρε όλα κι έφυγε. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Costeen (@costeenhatzi)

Νίκησε την κατάθλιψη και πλέον κοιτάζει μόνο μπροστά

Όπως και μετά την τεράστια επιτυχία του στο Wimbledon, έτσι και στην Ουάσινγκτον ο Kyrgios μίλησε πάλι για τις σκοτεινές εποχές του. Στις 24 Φεβρουαρίου είχε κάνει μια συγκλονιστική εξομολόγηση για τη μάχη του με την κατάθλιψη και τις αυτοκτονικές τάσεις που είχε πριν από τρία χρόνια και μετά από κάθε επιτυχία, το μυαλό του γυρίζει πάντα εκεί.

"Αυτός ήμουν εδώ, 3 χρόνια πριν στο Australian Open. Οι περισσότεροι θα υπέθεταν πως ήμουν μια χαρά ψυχολογικά και πως απολάμβανα τη ζωή μου, αλλά εκείνη ήταν μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους μου. Αν κοιτάξετε προσεκτικά το δεξί μου χέρι, μπορείτε να δείτε τις πληγές που προκάλεσα στον εαυτό μου. Είχα αυτοκτονικές σκέψεις, κυριολεκτικά δυσκολευόμουν να σηκωθώ από το κρεβάτι και πολύ περισσότερο να παίξω μπροστά σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Ήμουν μόνος μου, είχα κατάθλιψη, ήμουν αρνητικός, κατανάλωνα αλκοόλ, ναρκωτικά και έδιωχνα μακριά τους φίλους και την οικογένειά μου. Ένιωσα πως δεν μπορούσα να μιλήσω σε κανέναν και να εμπιστευτώ κανέναν. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του να μην ανοίγομαι, να αρνούμαι τη στήριξη από τα αγαπημένα μου πρόσωπα και απλά να πιέζω τον εαυτό μου σιγά-σιγά για να είμαι πιο θετικός.

Ξέρω ότι η καθημερινή ζωή φαίνεται εξαντλητική, αδύνατη κάποιες φορές. Καταλαβαίνω πως μπορεί η σκέψη να ανοιχτείς να σε κάνει να νιώθεις αδυναμία ή φόβο. Αλλά όλα είναι εντάξει, δεν είσαι μόνος. Έχω περάσει εκείνες τις στιγμές που σου φαίνεται πως δεν θα έρθει ποτέ μια θετική έκβαση. Σε παρακαλώ, μην αισθάνεσαι μόνος. Αν αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να μιλήσεις σε κανέναν, τότε μίλα σε εμένα, είμαι εδώ. Είμαι περήφανος που έχω αλλάξει τον εαυτό μου και έχω αλλάξει τις απόψεις μου για όλα, δεν θεωρώ καμία στιγμή δεδομένη. Θέλω να μπορέσεις να αξιοποιήσεις πλήρως τις δυνατότητές σου και να χαμογελάσεις. Αυτή η ζωή είναι όμορφη."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

Ο Nick Kyrgios έχει κερδίσει 2,5 εκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2022, αριθμός που αγγίζει το 1/5 όλης της καριέρας του και όμως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πάει ως unseeded στο US Open. Ας είναι. Ίσως ο ρόλος του αουτσάιντερ του πηγαίνει περισσότερο. Για την ώρα θα ταξιδέψει μαζί με την αγαπημένη του στην Ατλάντα εκεί, που όλοι περιμένουν τη διασταύρωσή του με τον Daniil Medvedev στον δεύτερο γύρο. Μέχρι τότε ας πιει τις σαμπάνιες της Ουάσινγκτον, γιατί τις αξίζει.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος