Η ελληνική κολύμβηση χρειαζόταν έναν Απόστολο Χρήστου

Η επόμενη πρόκληση του Απόστολου Χρήστου, ίσως έρθει πολύ νωρίτερα από όσο περιμένουμε.

Ο Απόστολος Χρήστου ήταν από μικρός ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ελληνική κολύμβηση. Πριν ακόμη ενηλικιωθεί είχε κατακτήσει την Ευρώπη και τον κόσμο στα 100μ. ύπτιο σε επίπεδο εφήβων. Ως άνδρας ο Χρήστου συνέχισε τις επιτυχίες, όμως στα ευρωπαϊκά και τα παγκόσμια πρωταθλήματα δεν είχε καταφέρει ποτέ να ξεπεράσει την τρίτη θέση. Στην ιστορική πισίνα του Foro Italico ξόρκισε όλους τους κακούς δαίμονες και το έκανε με στυλ.

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου με επίδοση 24,36 δευτερολέπτων κέρδισε τον Ιταλό Cecco "εκτός έδρας" και έγινε πρωταθλητής Ευρώπης. Πήγε στην Ιταλία ως το φαβορί, είχε δύο φορές τους καλύτερους χρόνους και γυρίζει με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος. Αυτή τη φορά τίποτα δεν πήγε στραβά για τον Χρήστου. 

> Διάβασε ακόμη: Ποιος θα υποδεχτεί τον Μίλτο Τεντόγλου στο αεροδρόμιο;

Βγήκε από το νερό "παγωμένος", όμως στο άκουσμα των αποτελεσμάτων έβγαλε την μεγαλύτερη κραυγή της ζωής του. Ήταν η δικαίωση για έναν σπουδαίο κολυμβητή που στα 26 του πια, βλέπει τους κόπους του να ανταμείβονται. Η ελληνική κολύμβηση βλέπει το πρώτο χρυσό μετά από τον Ανδρέα Βαζαίο και στα χέρια του Χρήστου περνάνε οι ελπίδες για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.

Όνειρο ετών

"Είναι ένα όνειρο που κυνηγάω χρόνια. Το 2016 ήταν ο πρώτος ημιτελικός σε Ευρωπαϊκό ανδρών και τώρα ήρθε το χρυσό. Ήταν τρομερή ατμόσφαιρα πριν μπούμε και ήταν πολύ ωραίος αγώνας. Τον ευχαριστήθηκα. Όλα έγιναν μόνα τους. Ήταν παρόμοιος αγώνας με το χθεσινό στα ημιτελικά. Πήγαινα για πανελλήνιο ρεκόρ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Περίμενα πολλά χρόνια για να ακούσω τον Εθνικό Ύμνο". Αυτά δήλωσε ο Απόστολος Χρήστου μετά τη μεγαλειώδη εμφάνισή του στη Ρώμη, όμως η προσπάθεια του στην ιταλική πρωτεύουσα δεν έχει τελειώσει.

Ο Έλληνας πρωταθλητής συμμετέχει με αξιώσεις και στα 100μ και στα προκριματικά πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, πίσω μόνο από τον Tomas Ceccon, τον μόνιμο αντίπαλό του. Η ψυχολογία του έχει φτάσει πια τα ύψη και μαζί με τον προπονητή του Παναγιώτη Βελέντζα, είναι έτοιμοι για την επόμενη πρόκληση, που ίσως έρθει πολύ νωρίτερα από ότι περιμένουμε.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος