Και δηλαδή, γιατί μας 'χαλάει' τόσο ο Míchel;

Μία πιο ψύχραιμη ματιά έχοντας σκεφτεί όλες τις παραμέτρους, λίγες ημέρες μετά την όχι και τόσο αναπάντεχη τελικά επιλογή προπονητή στον Ολυμπιακό.

Esquire Team
Γράφει: Νίκος Παπαηλιού 22 Σεπτεμβρίου 2022

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το ξημέρωμα της 20ης Σεπτεμβρίου έβρισκε τον Ολυμπιακό να έχει απολύσει ήδη δύο προπονητές και το ρόστερ των 35+ παικτών να είναι ακέφαλο. Όλα αυτά μέσα σε 2 'άκαρπες' αγωνιστικές στο Europa League και 5 παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα εξαιτίας των οποίων έμεινε πίσω 7 βαθμούς στην κούρσα για την κορυφή. Ο πρώτος στόχος της ομάδας ήταν σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ ο Marcelino, ο οποίος εν τέλει θέλησε να περιμένει την Εθνική Ισπανίας. Ο Michel ήταν έτοιμος από καιρό να αναλάβει τον Ολυμπιακό. Ουκ ολίγες φορές σε συνεντεύξεις του, μιλούσε με θερμά λόγια για την ομάδα του Πειραιά, όμως φυσικά αυτό από μόνο του δεν μπορεί να αποτελέσει λόγο για να χαμογελάσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. 

Ήταν δεδομένο ότι ο Corberan σπατάλησε την τελευταία του ευκαιρία το βράδυ της Κυριακής και ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να βρει τον αντικαταστάτη του, το συντομότερο δυνατό. Τα ονόματα των ελεύθερων προπονητών που ακούστηκαν, ήταν αδύνατο να αναλάβουν την ομάδα σε αυτό το timing. Το ρόστερ της ομάδας είναι πιθανότατα πιο ακριβό από ποτέ, δεν παύει βέβαια να είναι και τεράστιο για να πάρει τα ηνία κάποιος.

O Michel πέρα από το ότι δήλωσε τη διαθεσιμότητα και τη θέλησή του να αναλάβει άμεσα τον Ολυμπιακό, φέρει και μια σειρά από πλεονεκτήματα. 

Η προσωπικότητα

Πρόκειται για μια προσωπικότητα που μπορεί να σταθεί πάνω από τα κορυφαία ονόματα στο ρόστερ και να τα καθοδηγήσει. Όπως και να το κάνουμε, είναι διαφορετικό για τους James Rodriguez, Pep Biel, Marcelo κ.α. να προπονούνται μαζί με έναν αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης και διαφορετικό με τον άσημο Corberan.

Η εμπειρία

Ξέρει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα και τις ανάγκες του συλλόγου που έρχεται. Έχει εικόνα του ρόστερ του Ολυμπιακού. Αν και έχει προπονήσει ελάχιστους παίκτες της ομάδας, ο Michel γνωρίζει τα πάντα γύρω από το Ρέντη, ξέρει τις απαιτήσεις των φιλάθλων και έρχεται για να πάρει το πρωτάθλημα.

Ο διαχειριστής

Είναι γνωστό ότι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού διαθέτει τρομερές αδυναμίες τακτικής και ελλιπείς γνώσεις για το πώς θα στήσει ένα ολοκληρωμένο ποδοσφαιρικό μακροπρόθεσμο πλάνο. Άλλωστε, όπου πήγε μετά τη θητεία του στο Λιμάνι, απέτυχε παταγωδώς. Όμως τη δεδομένη στιγμή, με το ρόστερ του να έχει κλείσει, ο Ολυμπιακός έψαχνε πολύ περισσότερο για έναν καλό διαχειριστή και λιγότερο έναν recruiter. Ο Michel έρχεται με τις περγαμηνές του Chori Dominguez, για να πάρει το 100% από τους παίκτες που τώρα έχει στη διάθεσή του.

Το αν θα πετύχει ή όχι στη δεύτερη φορά του στον Πειραιά, κανείς δεν το ξέρει. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο Michel παίζει το τελευταίο του προπονητικό χαρτί στον Ολυμπιακό. Στη μοναδική ομάδα που πέτυχε μέχρι στιγμής. Άλλωστε ήταν ο μόνος που όχι μόνο δεν φοβήθηκε έναν πάγκο που έμοιαζε ηλεκτρική καρέκλα, αλλά τον αποζητούσε.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος