Ο Neymar Jr. στη σωστή στιγμή

Λίγο πριν φύγει για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ όπου τον απολαμβάνουμε, ο Neymar μίλησε στο ιταλικό Esquire για όλα όσα περιμένει να έρθουν.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 04 Δεκεμβρίου 2022

Σε 16 συμμετοχές τη φετινή σεζόν μετρά 12 γκολ και 9 ασίστ. Είναι τα καλύτερα νούμερα του από τότε που άφησε τη Βαρκελώνη, για το Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Neymar Jr. όλα αυτά τα χρόνια άκουσε πολλά. Από πρώτο βιολί της Παρί, έφτασε μετά τον ερχομό του κολλητού του, Lionel Messi να βρίσκεται στην τρίτη θέση των αγαπημένων της γαλλικής ομάδας. Φέτος, ως αρχηγός της Σελεσάο, δείχνει διαφορετικός.

Προπονείται καλύτερα, είναι πιο συνεπής από ποτέ και δείχνει ότι βρίσκεται στο καλύτερο momentum, που βρέθηκε ποτέ. Για την πιο ώριμη φάση της καριέρας του και όλα, όσα προηγήθηκαν και όσα περιμένει, μίλησε στο ιταλικό Esquire.

Τα highlights της μεγάλης συνέντευξης του Neymar στο ιταλικό Esquire

>Πάντα ονειρευόμουν να κερδίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο, από τότε που ήμουν παιδί. Έχω φαντασιωθεί πολλές φορές να σηκώσω αυτό το τρόπαιο και επιτέλους έχω άλλη μια ευκαιρία να προσπαθήσω να το πάρω. Ελπίζω να τα καταφέρω.

>Το να είσαι φαβορί στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν σημαίνει τίποτα.

>Δεν θα έλεγα ότι το 7-1 από τη Γερμανία  ήταν το χαμηλότερο σημείο της καριέρας μου, αλλά ήταν σίγουρα μια από τις πιο δύσκολες στιγμές. Ήταν το πρώτο μου Παγκόσμιο Κύπελλο, έπαιζα στη Βραζιλία και ήθελα τόσο πολύ να το κερδίσω! Ο τρόπος με τον οποίο τραυματίστηκα ήταν πολύ ενοχλητικός, αλλά ευτυχώς επέστρεψα να παίζω ποδόσφαιρο όπως πριν και αυτό ήταν το πιο σημαντικό πράγμα.

>Η ήττα δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι χειρότερη. Γι' αυτό πρέπει να κάνεις τη σωστή προπόνηση, να είσαι σωματικά και πνευματικά στο 100%. Η προετοιμασία για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι καλύτερη από ό,τι συνήθως, επειδή παίζεις τον Νοέμβριο, στη μέση της σεζόν, όταν σωματικά βρίσκεσαι στα καλύτερά σου. Οι παίκτες μπορεί να είναι κουρασμένοι στο τέλος μιας σεζόν, οπότε νομίζω ότι το επίπεδο της προετοιμασίας για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι πολύ υψηλό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

>Γαλλία, Αργεντινή, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο και εμείς θα διεκδικήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

>Στη Βραζιλία ο Pele θα είναι πάντα ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου και είναι τιμή μου να βρίσκομαι κοντά στο ρεκόρ του, γιατί τότε μπορώ να αναφερθώ δίπλα του. 

>Το 2018 παίξαμε πολύ καλά απέναντι στο Βέλγιο, αλλά κάναμε δύο λάθη που μας κόστισαν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ωστόσο, δεν φοβάμαι να πάρω ρίσκα. Σε έναν αγώνα, αν μπορώ να κάνω κάτι καινούργιο για να βοηθήσω την ομάδα, τότε θα το κάνω. Η Puma κάνει κάτι παρόμοιο με την καμπάνια Generation Fearless: κάτι νέο, κάτι διαφορετικό. Είναι σημαντικό να προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό στον κόσμο της μόδας, στο ποδόσφαιρο και στη ζωή.

>Θα έλεγα ότι το στυλ μου μπορεί να είναι τολμηρό. Δεν έχω ένα μοναδικό στυλ ντυσίματος. Μου αρέσει να ανακατεύω τα πράγματα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

>Ανυπομονώ να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ξεχωριστοί. Η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη. Ένας αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι διαφορετικός από όλους τους άλλους. Έχω πραγματικά κίνητρο. Το να παίζω στο Κατάρ θα είναι πολύ διαφορετικό από το συνηθισμένο, αλλά ανυπομονώ να γνωρίσω μια άλλη χώρα, μια άλλη κουλτούρα. Ξέρω ότι θα κάνει πολύ ζέστη και χαίρομαι που πολλά γήπεδα θα έχουν κλιματισμό. Πραγματικά πιστεύω ότι θα είναι ένα απίστευτο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος