'Βγήκε ή δεν βγήκε η μπάλα' και ό,τι άλλο έγινε στη 12η ημέρα του Μουντιάλ

Ο μοιραίος Lukaku, η Stéphanie Frappart και το γκολ-φάντασμα των Ιαπώνων που έστειλε "σπίτι τους" τους Γερμανούς.

Οι όμιλοι του Μουντιάλ σιγά-σιγά ολοκληρώνονται και ήδη οι πρώτες εκπλήξεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Η πρωταθλήτρια του 2014 Γερμανία βίωσε χθες οδυνηρό αποκλεισμό, πληρώνοντας ουσιαστικά την ήττα της την πρώτη αγωνιστική από την Ιαπωνία και παρά τη νίκη της με 4-2 κόντρα στην Κόστα Ρίκα, έμεινε εκτός τουρνουά. Οι Ιάπωνες πέτυχαν ένα γκολ που έκανε μέχρι και την τεχνολογία να απορήσει και σόκαραν τους Ισπανούς. Νωρίτερα, ένα ακόμη μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, το Βέλγιο, έμεινε εκτός συνέχειας. Τι θα θυμόμαστε από την τελευταία αγωνιστική του 5ου και του 6ου ομίλου;

Το αδιανόητο λάθος του Borjan, που σφράγισε την πρόκριση για το Μαρόκο

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αδιάφορου για τον Καναδά αγώνα, ανάμεσα στη Βόρεια Αμερική και το Μαρόκο, ο Milan Borjan με τις σερβικές καταβολές, έκανε μια ακατανόητη ασίστ στον Ziyech για το 1-0 του Μαρόκου. Λίγο αργότερα ήρθε και δεύτερο γκολ για τους Αφρικανούς που κατάφεραν σε έναν όμιλο με Βέλγιο και Κροατία να τερματίσουν πρώτοι και καλύτεροι. 

Ο χειρότερος Lukaku που εμφανίστηκε ποτέ

Η αλήθεια είναι ότι από όταν αποχώρησε από την πρωταθλήτρια Ίντερ η κατάστασή του ήταν όλο και χειρότερη. Στο Κατάρ είχε χάσει τη θέση του βασικού και στο win or die παιχνίδι κόντρα στην Κροατία, πέρασε αλλαγή στο ημίχρονο. Καθώς ο χρόνος στέρευε, ο Lukaku έβρισκε την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Μέσα σε λίγα λεπτά είχε καταφέρει να δημιουργήσει περισσότερα xGoals από όσα είχε το πρωτοπόρο Μαρόκο και στους 3 αγώνες του. Ο Βέλγος σέντερ φορ τα έχασε όμως όλα, βυθίζοντας στη θλίψη την ομάδα του. Λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό, ο προπονητής του, Roberto Martinez έμαθε για την απόλυσή του. 

Η Stéphanie Frappart έγραψε ιστορία

Οι αγώνες των 9 ξεκίνησαν με ένα σπουδαίο ρεκόρ, καθώς η Γαλλίδα Stéphanie Frappart έγινε η πρώτη γυναίκα που διεύθυνε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο αγώνα της Γερμανίας με την Κόστα Ρίκα. Στο πλάι της βρέθηκαν άλλες δυο επαγγελματίες, η Βραζιλιάνα Neuza Back και η Μεξικανή Karen Diaz δημιουργώντας μια διαιτητική τριάδα που αποτελούνταν εξ ολοκλήρου από γυναίκες. Μεταξύ μας, θα προτιμούσαμε να είχε γίνει η αρχή σε κάποιο παιχνίδι του Ιράν, για ευνόητους λόγους.

Τελικά, βγήκε ή δεν βγήκε η μπάλα στο γκολ-φάντασμα των Ιαπώνων;

Οι Ιάπωνες άξιζαν τόσο την πρόκριση, όσο και την πρωτιά και αν ήταν λίγο πιο αποτελεσματικοί κόντρα στην Κόστα Ρίκα, θα την είχαν εξασφαλίσει πριν καν ξεκινήσει ο χθεσινός αγώνας με την Ισπανία. Γνώριζαν ότι μια νίκη της Γερμανίας, μπορούσε να τους αφήσει εκτός διοργάνωσης και κυνήγησαν τον γκολ. Ακόμα και όταν έμειναν πίσω στο σκορ από τους Ισπανούς, δεν πτοήθηκαν. Με μια αντισυμβατική ενδεκάδα με τους γνωστούς Tomiyasu και Minamino εκτός, έβαλαν δύο γκολ στην πρωταθλήτρια του 2010 και προκρίθηκαν ως πρώτοι. Αυτό όμως που έμεινε και πόνεσε πολύ τους αποκλεισμένους Γερμανούς, ήταν το δεύτερο και νικητήριο γκολ.

Η μπάλα με το μάτι φάνηκε ότι έχει περάσει εκτός γηπέδου, ωστόσο η τεχνολογία της μπάλας Al-Rihla, με τον αισθητήρα που στέλνει δεδομένα θέσης 500 φορές ανά δευτερόλεπτο, έδωσε τη λύση. Ο Kaoru Mitoma της Μπράιτον πίστεψε στις δυνατότητες του, έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Ao Tanaka την έσπρωξε στα δίχτυα με τους Ισπανούς και φυσικά τους Γερμανούς να μην μπορούν ακόμα να αντιληφθούν το πως η μπάλα δεν βγήκε ολόκληρη έξω.

Ακόμη και τόσα ριπλέι αργότερα εμείς δυσκολευόμαστε να αποφασίσουμε αν έπρεπε να μετρήσει ή όχι το γκολ, όμως η τεχνολογία στην προκειμένη περίπτωση δε μπορεί να αμφισβητηθεί. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος