Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα προημιτελικά του Μουντιάλ

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα στο Κατάρ με τις 8 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ να ψάχνουν μια θέση στα ημιτελικά.

Είχαμε καλομάθει με την μπάλα όλες αυτές τις μέρες και το διήμερο διάλειμμα ανάμεσα στην φάση των 16 και τα προημιτελικά, μας έκατσε κάπως βαρύ. Η δράση όμως επιστρέφει από σήμερα το απόγευμα, καθώς έχουμε φτάσει πια στην τελική φάση της διοργάνωσης. Διάβασε παρακάτω όσα πρέπει να ξέρεις πριν από τους προημιτελικούς του Μουντιάλ. 

Την αυλαία ανοίγει η αναμέτρηση της Κροατίας με την Βραζιλία στις 17:00, ενώ θα ακολουθήσει στις 21:00 το ντέρμπι της Ολλανδίας με την Αργεντινή. Οι δύο επόμενοι προημιτελικοί θα διεξαχθούν το Σάββατο 10/12. Στις 17:00 η Πορτογαλία θα αναμετρηθεί με το Μαρόκο και το βράδυ στις 21:00 θα παρακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό ντέρμπι της Αγγλίας με τη Γαλλία. Οι νικητές της κάθε αγωνιστικής ημέρας θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στα ημιτελικά που θα διεξαχθούν την Τρίτη και την Τετάρτη. 

Παρασκευή 9/12

  • Κροατία-Βραζιλία (17:00)
  • Ολλανδία-Αργεντινή (21:00)

Σάββατο 10/12

  • Μαρόκο-Πορτογαλία (17:00)
  • Αγγλία-Γαλλία (21:00)

4 χρήσιμα Infos για κάθε παιχνίδι

Κάθε 8 χρόνια μια νίκη της Βραζιλίας

Η φιναλίστ του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, Κροατία πέρα από το ότι θα βρει απέναντί της το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, πρέπει να αντιστρέψει και την παράδοση. Το 2006 η Βραζιλία την είχε κερδίσει με 1-0 και το 2014 με 3-1. Κοινός παρανομαστής όλων των μεταξύ τους αγώνων είναι φυσικά ο Luka Modric. Αυτή πάντως θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σε νοκ-άουτ παιχνίδι. Μένει να δούμε εάν θα επαναληφθεί η ιστορία ή εάν η παραμονή της Ivana Knoll στο Κατάρ θα πάρει παράταση. 

Ένα από τα πιο ιστορικά ζευγάρια του Μουντιάλ

Cruyff, Van Basten, Gullit και Van Persie από τη μία, Maradona, Batistula, Kempes και Messi από την άλλη. Το ζευγάρι της Ολλανδίας με την Αργεντινή κρύβει μέσα του πολλή ιστορία, καθώς αυτή θα είναι η 6η φορά που βρίσκονται αντιμέτωπες σε Μουντιάλ. Πρόκειται για μία μάχη που ξεκίνησε τη δεκαετία του 70' και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η προϊστορία είναι μοιρασμένη με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο νίκες και μία ισοπαλία στα μεταξύ τους παιχνίδια, εντούτοις, το 1978 η Αργεντινή μπόρεσε να επικρατήσει εντός έδρας στο Μουντιάλ της Χούντας του VIdela, ξεκινώντας την αρνητική παράδοση των Οράνιε σε τελικούς. Στο Κατάρ οι δύο ομάδες έχουν παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο, όμως το βράδυ της Παρασκευής μόνο μια θα βρίσκεται στον ημιτελικό. 

Επίθεση ή άμυνα;

Λένε πολλοί ότι η επίθεση φέρνει τον κόσμο στα γήπεδα ενώ η άμυνα, πρωταθλήματα. Στον αγώνα ανάμεσα στην Πορτογαλία και το Μαρόκο μένει να δούμε τι γίνεται όταν η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης συναντά την καλύτερη άμυνα σε νοκ-άουτ ματς. Οι Πορτογάλοι έρχονται από την επιβλητική νίκη με 6-1 κόντρα στην Πορτογαλία και μαζί με τους Άγγλους έχουν σκοράρει τα περισσότερα γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο (12). Απέναντί τους θα βρουν την ομάδα με τα λιγότερα xGoals στη διοργάνωση (εκτός Κατάρ), την ομάδα που έχει φτάσει ως τους 8, έχοντας δεχθεί μόνο ένα γκολ (και αυτό σε αδιάφορο παιχνίδι, που κέρδιζαν ήδη 2-0). Θεωρητικά η Πορτογαλία είναι το φαβορί, αλλά κανείς δε μπορεί να αποκλείσει τελείως το ενδεχόμενο το Μαρόκο να συνεχίσει να τρελαίνει τον κόσμο. 

Το Anti-Mbappe plan

Σύμφωνα με τον Gareth Southgate οι Άγγλοι προετοιμάζονται για την αναμέτρηση με τη Γαλλία εδώ και δύο χρόνια, έχοντας αναπτύξει το περίφημο πλάνο κόντρα στον γάλλο σούπερσταρ.

Κανείς δεν ξέρει αν αυτό θα λειτουργήσει και ποιος παίκτης θα πέσει πάνω στον αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν, όμως όλοι περιμένουν τον ευρωπαϊκό εμφύλιο πώς και πώς. Κάποιοι πάντως ήδη τρολάρουν την αγγλική άμυνα.


 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος