Πώς ο Roger Federer 'έσωσε' την Credit Suisse

Ο καθησυχαστικός ρόλος του σταρ του τένις για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Πολλές φορές απορούμε με τα υπέρογκα ποσά που δίνουν οι πολυεθνικές σε σταρ του αθλητισμού προκειμένου να διαφημίσουν τις υπηρεσίες τους, ωστόσο αυτήν τη φορά φαίνεται ότι έπιασαν τόπο. Η ελβετική Credit Suisse είχε επενδύσει στο μεγαλείο του Roger Federer και συνεισέφερε τα μέγιστα στο να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος τενίστας όλων των εποχών. Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο, διότι στη μεγαλύτερη κρίση της, αποδείχθηκε ότι ο κορυφαίος Ελβετός, έβαλε "πλάτη".

Όχι, ο Federer δεν έβαλε φυσικά το χέρι στην τσέπη για να στηρίξει τον κολοσσό από την πατρίδα του, ωστόσο όντας πρεσβευτής της τράπεζας για περισσότερα από 20 χρόνια ενίσχυσε την αξιοπιστία της σε τέτοιο βαθμό, ώστε να πείσει τους έντρομους πελάτες να παραμείνουν στην 7η μεγαλύτερη τράπεζα του πλανήτη. Δεν το λέμε εμείς, αλλά τραπεζικοί αξιωματούχοι από όλον τον πλανήτη. 

Το ιστορικό της πώλησης στη UBS

Τα σκάνδαλα που ξεκίνησαν να αποκαλύπτονται στις αρχές του 2021 έφεραν την Credit Suisse μια ανάσα από τη χρεοκοπία, με τις απώλειες της μετοχής να είναι τεράστιες. Φέτος, τον Φεβρουάριο, η μετοχή της έπεσε κάτω από τα 3 ελβετικά φράγκα, ενώ πριν λίγες εβδομάδες ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός καθυστέρησε να υποβάλει την έκθεση για τα οικονομικά έτη 2021 και 2022. Αυτά είναι μόνο τα τελευταία από τα περιστατικά που οδήγησαν τον CEO της, Ulrich Körner και άλλους ελβετούς αξιωματούχους να μεσολαβήσουν σε συμφωνία με την UBS για εξαγορά 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να αποφευχθεί μια γενικότερη κρίση σε ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα.  

Ο καθησυχαστικός ρόλος του Roger Federer

Η κρίση αυτή θα μπορούσε να είχε έρθει πολύ νωρίτερα αν ο Federer δε λειτουργούσε σαν βράχος για τα εκατομμύρια των πελατών της. Ο κάτοχος 20 Grand Slam, που αποχώρησε φέτος από την ενεργό δράση, υπέγραψε την πρώτη του χορηγική συμφωνία με την Credit Suisse το 1999, σε ηλικία 17 ετών! Λίγο οι προσδοκίες που είχαν γεννηθεί μετά την είσοδό του στο tour, λίγο η καταγωγή του και φυσικά το... "ταξικό τένις" βοήθησαν στο να τον φέρουν από πολύ νωρίς στο payroll της τράπεζας.

Εκείνος με τη σειρά του, επαγγελματίας από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή, ανανέωνε την εμπιστοσύνη του συνεχώς (με το αζημίωτο φυσικά) και στην πιο δύσκολη περίοδο της εταιρίας, βγήκε μπροστά. Μόνο η παρουσία του άλλωστε μετρά. Είτε για να γεμίσει ένα γήπεδο τένις, είτε για να κρατήσει πελάτες σε μια τράπεζα.  
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος