Κι αν η Kings League του Pique είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου;

Τι είναι τελοσπάντων το νέο πρωτάθλημα του Pique που έφερε 92.000 θεατές στο Καμπ Νου, 15 εκατομμύρια viewers στο Twitch και τον Ronaldinho πίσω στα γήπεδα;

O Gerard Pique είχε αποδείξει από τα προηγούμενα χρόνια με την εταιρεία του, Cosmos, ότι πέρα από εξαιρετικός αμυντικός, είναι και ένα λαμπρό επιχειρηματικό μυαλό, ωστόσο δεν περιμέναμε ότι θα το αποδείκνυε αυτό τόσο άμεσα. Λίγους μήνες μετά από το φινάλε της επαγγελματικής του ποδοσφαιρικής καριέρας, ο Pique διοργάνωσε μαζί με τον δημοφιλή streamer του Twitch, Ibai Llanos, την Kings League. Και αυτή έσκισε. 

Τι είναι η Kings League

Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα 7Χ7 στο οποίο δοκιμάζονται μερικές εντυπωσιακές αλλαγές. Οι φίλαθλοι είχαν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τους κανόνες όπως ακριβώς ήθελαν, καθώς ψήφισαν online για αυτούς. Τα ημίχρονα είναι 20λεπτα και οι κανονισμοί θυμίζουν χάντμπολ με δίλεπτες και πεντάλεπτες αποβολές. Υπάρχει επίσης η ώρα του διπλού γκολ και μια wildcard με διάφορα προνόμια. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 12 ομάδες και κάθε αγωνιστική ημέρα περιλαμβάνει 6 ματς των 40 λεπτών. 

Αν και στην αρχή το όλο εγχείρημα φαινόταν σε κάποιους από παρακινδυνευμένο έως γελοίο, εντούτοις γρήγορα πήρε τεράστια προβολή από τα μη παραδοσιακά μέσα. Ο Iker Casillas και ο Sergio Aguero αγόρασαν ομάδα και δέχθηκαν να αγωνιστούν, ενώ σχεδόν αμέσως ακούστηκαν δεκάδες ονόματα ποδοσφαιρικών σταρ που θα συμμετείχαν. Ο Ronaldinho δέχθηκε μάλιστα να επανεμφανιστεί για την Πορτσίνιος και έγινε συμπαίκτης του Chicharito!

O Aguero από την άλλη έφερε στην ομάδα τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Saviola προκαλώντας φρενίτιδα ενθουσιασμού. Η τρίτη μέρα των αγώνων έφερε περισσότερους 1.300.000 θεατές στις οθόνες, ενώ στο Final 4 που διεξήχθη αυτό το σαββατοκύριακο, στο Καμπ Νου έγινε το κάτι άλλο. 

Το sold-out 92 χιλιάδων θέσεων στο Καμπ Νου έκανε την Kings League γνωστή σε όλον τον κόσμο. Ο κόσμος φώναζε ρυθμικά το όνομα του Messi και πανηγύρισε ένα γκολ με το χαρακτηριστικό Siu του Cristiano Ronaldo, δείχνοντας να απολαμβάνει το νέο εγχείρημα. 

Τα καλύτερα όμως, από ό,τι φαίνεται έπονται. Ο Neymar ανακοίνωσε με έναν ιδιαίτερα ευφάνταστο τρόπο ότι αγοράζει και εκείνος ομάδα και πλέον όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι. Δες παρακάτω τον Ney να "απαγάγει" τον πρώην συμπαίκτη του, Gerard Pique προκειμένου να τον πείσει. 

Η εναντίωση της La Liga φέρνει κι άλλο κόσμο

Για την ώρα η La Liga έχει επισήμως εκφράσει την "αντιπάθειά" της για το νέο πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος της, Javier Tebas, δήλωσε συγκεκριμένα: "Το μόνο πράγμα που μοιάζει με το Kings League με το ποδόσφαιρο είναι ότι παίζεις με μια μπάλα και πρέπει να σκοράρεις γκολ σε μερικά γκολ. Δεν μπορώ να φανταστώ να κάνω το Enigma στη LaLiga. Νομίζω ότι είναι τσίρκο. Δεν είναι θέμα αιχμαλώτισης ή μη του νεανικού κοινού. Ως τσίρκο μου αρέσει".

Μπορεί το θέαμα να μοιάζει με τσίρκο για τον Πρόεδρο της La Liga, εντούτοις ο κόσμος έχει εντελώς διαφορετική άποψη. Το Sold Out στο Καμπ Νου το επιβεβαιώνει, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο πρώτος τελικός της διοργάνωσης συγκέντρωσε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, περισσότερους από 15 εκατομμύρια viewers στο Twitch, δημιουργώντας άλλο ένα ρεκόρ. Για την ιστορία η El Barrio αναδείχθηκε η πρώτη πρωταθλήτρια της Kings League, λαμβάνοντας το τρόπαιο από τον ίδιο τον Pique. 


  Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος