Αν όχι τώρα, πότε θα τα καταφέρει η Μάντσεστερ Σίτι;

Η τεράστια ευκαιρία της αρμάδας του Pep Guardiola κόντρα στη Βασίλισσα της Ευρώπης.

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται απόψε στις 22:00 τη Ρεάλ Μαδρίτης με στόχο την πρόκριση στον δεύτερο τελικό Champions League στην ιστορία της. Έχοντας σχεδόν εξασφαλίσει τον τίτλο στην Premier League, ο φετινός ευρωπαϊκός τίτλος θα είναι ο σημαντικότερος στην 7αετια Guardiola στο νησί. Αντίπαλος, ο κακός του δαίμονας, η Βασίλισσα της Ευρώπης και κάτοχος του τίτλου, Ρεάλ.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που οι δυο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στα ημιτελικά, με τη Ρεάλ να μετρά μόνο προκρίσεις, ωστόσο το μομέντουμ αυτή τη φορά φαίνεται να βρίσκεται ξεκάθαρα στην πλευρά των "Πολιτών". Το 1-1 της Μαδρίτης αφήνει φυσικά περιθώρια στη Ρεάλ, όμως η εικόνα των δύο ομάδων το τελευταίο διάστημα δείχνει ότι η Σίτι θα βρεθεί στον δεύτερο τελικό από το 2021.

Benzema, Haaland και η μάχη του κέντρου 

Ο περυσινός οδυνηρός αποκλεισμός είναι ακόμα νωπός για την Σίτι, ενώ για τη Ρεάλ έγινε κομμάτι της ιστορίας της. Τα βλέμματα στρέφονται μοιραία στους σέντερ φορ των δυο ομάδων, τον Erling Haaland και τον Karim Benzema, οι οποίοι θα κοντραριστούν για ακόμη ένα βράδυ. Ο Haaland μέτρα 19 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις από το Μάρτιο και μετά και περισσότερα από 50 όλη τη σεζόν και όντας ο πιο καυτός επιθετικός στον κόσμο, θέλει να φτάσει στον πρώτο του ευρωπαϊκό τελικό. Την ίδια ώρα ο Karim Benzema στα 35 του θέλει να κατακτήσει το 6ο Champions League της καριέρας του και το δεύτερο συνεχόμενο και να συνεχίσει να μεγαλώνει το legacy του. Ήταν ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο για το 2022 και επιμένει να κατακτά κορυφές.

Η πιο σκληρή μάχη αναμένεται όμως να γίνει στο χώρο του κέντρου. Kross, Valverde, Modric και Camavinga είχαν ανταποκριθεί εξαιρετικά στο πρώτο παιχνίδι και περιόρισαν αρκετά την τριάδα του Guardiola. Η υπόθεση στην Αγγλία θα είναι διαφορετική, αλλά η Ρεάλ ζει για αυτά τα παιχνίδια. Και διαχρονικά, τα έχει.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος