O David Rivers είναι σίγουρος για τον Ολυμπιακό

Συναντήσαμε τον μυθικό David Rivers, MVP στην πρώτη Euroleague του Ολυμπιακού, λίγο μετά την πρόκριση της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα στον τελικό. Ιδού όλα όσα είπε αποκλειστικά στο Esquire.

Ο David Rivers είναι μέρος της ζωντανής ιστορίας του Ολυμπιακού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ και βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Λιθουανία για να παρακολουθήσει από κοντά το Final 4. Ο MVP του Ολυμπιακού στην πρώτη κατάκτησή του στη Ρώμη το 1997 απολαμβάνει την παρουσία του στην Ευρώπη και στο Κάουνας είναι ένας από τους πιο ευχάριστους celebrities που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Έπαιξε στη Fan Zone με μικρά παιδιά και αγωνίστηκε και στο adidas Euroleague Media Game με εμάς, τους δημοσιογράφους. 

O David Rivers είναι σίγουρος για τον ΟλυμπιακόEuroleague

Τον συνάντησα μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για μία σύντομη κουβέντα· δε μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τη νίκη του Ολυμπιακού και από όσα μου είπε αισθάνεται αρκετά βέβαιος για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Στο μεταξύ, η συνομιλία μας διακόπηκε αρκετές φορές καθώς μέχρι και σήμερα οι Έλληνες φίλαθλοι τον αναγνωρίζουν και του ζητάνε μια φωτογραφία. Μίλησε και για αυτούς. 

>Ποιος ήταν το κλειδί για τη νίκη κόντρα στη Μονακό;
Η ομάδα! Μας έδειξαν όλα όσα έκαναν μέσα στη σεζόν. Νομίζω ότι έμαθαν πολλά την προηγούμενη χρονιά. Τους είδα πολύ πιο ώριμους όσον αφορά την πνευματική ετοιμότητα και την πειθαρχία τους και αυτό μου άρεσε πολύ. Ο Γιώργος (σ.σ. Μπαρτζώκας) είναι ορθά ο καλύτερος προπονητής της χρονιάς και έκανε πραγματικά εξαιρετική δουλειά. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. 

>Βλέπεις ομοιότητες ανάμεσα στο μπάσκετ του Final 4 που κατέκτησες εσύ και στο φετινό;
Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Δεν είχαμε τόσο γρήγορο ρυθμό εμείς, αλλά ήμασταν πολύ δυναμικοί. 

>Τι μαθήματα έχεις πάρει από τα Final 4; Τόσο ως παίκτης, όσο και ως θεατής. Σαν παίκτης είναι πολλά που πρέπει να λάβεις υπόψιν. Είναι η πίεση μιας τέτοιας διοργάνωσης που την κάνει να ξεχωρίζει. Αλλά αυτό που θυμάμαι είναι ότι όταν πας για πρώτη φορά σε Final 4, η επόμενη είναι πάντα διαφορετική. Θυμάσαι τα πάντα και μαθαίνεις από αυτά. Το Final 4 είναι μια εμπειρία μάθησης.

>Μπορείς να κάνεις κάποια πρόβλεψη για τον τελικό;
Ολυμπιακός, Ολυμπιακός! Ο τρόπος που αντέδρασε κόντρα στη Μονακό λέει πολλά. Η συγκέντρωσή του και το πώς εκτέλεσε το σύστημα ήταν υπέροχα.

>Έχεις δει πολλά παιχνίδια του Ολυμπιακού φέτος;
Όχι όσα θα ήθελα δυστυχώς. Έχω δει ωστόσο αρκετές ομάδες στη Euroleague. Αυτό πάντως που θυμάμαι από όλα τα παιχνίδια στα οποία έχω παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό, είναι η πνευματική σκληράδα του. 

>Λένε πολλοί φέτος ότι ο Μπαρτζώκας παίζει ένα "δημοκρατικό" μπάσκετ, χωρίς σταρ και έχει φέρει την επανάσταση. Σε βρίσκει σύμφωνο αυτό;
Τα δημοκρατικά είναι για τα πολιτεύματα (γέλια). Το μόνο που μετρά είναι οι νίκες και ο Ολυμπιακός τα καταφέρνει καλά. Ναι, είναι μια ομαδική προσπάθεια και φαίνεται ότι αυτός είναι ο τρόπος τους. Να είναι ομαδικοί όπως ήταν όλη τη χρονιά και να φέρνουν επιτυχίες. Ελπίζω να κάνουν το ίδιο και την Κυριακή!

>Έχεις κάποιο μήνυμα για τους φίλους της ομάδας που βρίσκονται εδώ;
Φίλε, τους αγαπώ. Αγαπώ τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και γενικά τους έλληνες φιλάθλους. Μου λείπουν και είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα εδώ για τα τελευταία δύο Final 4 και τους συνάντησα ξανά. Είναι πάντα εκεί για την ομάδα τους. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr