Ο δρόμος του Στέφανου Τσιτσιπά προς τον τελικό του Roland Garros

Ο διεθνής τενίστας βρίσκεται στη δύσκολη μεριά του ταμπλό, αλλά οι ελπίδες του για διάκριση δεν είναι λίγες.

Από την ημέρα της κλήρωσης και μετά, ήταν δεδομένο ότι ο δρόμος του Στέφανου Τσιτσιπά προς το φετινό Roland Garros δεν θα ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Στον πρώτο γύρο του Grand Slam ο 24χρονος τενίστας απέκλεισε τον Jiri Vesely δύσκολα με 3-1 σετ και αύριο θα αντιμετωπίσει τον Carballes Baena για τον δεύτερο γύρο. Τα -πολύ- δύσκολα έρχονται αμέσως μετά. 

Η μέτρια clay season του

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμοιαζε σε όλη τη χωμάτινη σεζόν να έπαιζε σα να περίμενε το Roland Garros. Ήταν η πρώτη φορά από το 2018 που δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο στο χώμα (το 2020 είχαν διακοπεί τα πάντα λόγω της πανδημίας) και μόνο στη Ρώμη και τη Βαρκελώνη κατάφερε να φτάσει σε ημιτελικό και τελικό αντίστοιχα. Στην αρχή ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και μετά έδειχνε σα να μην ήθελε να φορμαριστεί νωρίς. Μετά ήρθαν και οι viral τσακωμοί με τη μητέρα του και όλο μαζί ήρθε κι έδεσε. 

Πέρυσι στο μεταξύ, διένυσε μία από τις καλύτερες σεζόν του στο χώμα, αλλά στο Roland Garros εμφανίστηκε "άδειος" γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τους "16" από τον Holger Rune με αποτέλεσμα φέτος να θέλει να ανεβάσει στροφές. Ας μην ξεχνάμε ότι το παρισινό GS έχει σχεδόν καθημερινή δράση δύο εβδομάδων και αποτελεί έναν μαραθώνιο. Την ίδια στιγμή, ο Τσιτσιπάς είναι και ο μοναδικός από τους διεκδικητές του τίτλου που έχει δηλώσει συμμετοχή και στο διπλό. 

Διαβάστε Επίσης

Το δύσκολο μονοπάτι

Η κλήρωση έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα για τον Τσιτσιπά που βρίσκεται στο ίδιο μέρος του ταμπλό με τους Novak Djokovic και Carlos Alcaraz. Μάλιστα, αναμένεται να αντιμετωπίσει τον Ισπανό στη φάση των προημιτελικών. Από τον Carlitos (με τον οποίο έχουν εξαιρετική σχέση και μιλούν με τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον άλλον) μετρά 4 ήττες σε 4 παιχνίδια και σίγουρα, αν θέλει να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2021, θα πρέπει να υπερβεί εαυτόν. Επόμενος αντίπαλος για την ώρα ο Ισπανός Carballes Baena. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr