Denver Nuggets vs Miami Heat για γερά νεύρα

Nikola Jokic και Jimmy Butler, έτοιμοι για τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής τους στους τελικούς του NBA.

Και τώρα οι δυο τους: Denver Nuggets και Miami Heat ξεπέρασαν κάθε πιθανό σκόπελο και βρέθηκαν στους τελικούς του NBA πετυχαίνοντας και οι δύο μια ξεκάθαρη υπέρβαση. Nikola Jokic και Jimmy Butler έγραψαν την πιο χρυσή σελίδα στο βιβλίο της καριέρας τους με την πρόκριση στον τελικό και από τα ξημερώματα της Παρασκευής (03:30, Cosmote TV), ετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη πρόκληση: τον τίτλο του πρωταθλητή.

Πώς έφτασαν στον τελικό

Οι Miami Heat χρειάστηκαν μια σειρά από ρεκόρ για να φτάσουν σήμερα να παλεύουν για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή και σε αυτό έβαλαν όλοι το χεράκι τους. Έγιναν η πρώτη ομάδα που φτάνει στα NBA Finals προερχόμενη από το Play-in tournament και η δεύτερη που τερματίζει 8η στην κανονική διάρκεια και με το απόλυτο μειονέκτημα έδρας φτάνει ως το τέλος της διαδρομής. Ταυτόχρονα οι Heat βρίσκονται στους τελικούς για 7η φορά από το 2006 (επίσης αριθμός ρεκόρ στο συγκεκριμένο διάστημα), κάτι που πιστώνεται τόσο στον Πρόεδρο, Pat Riley, όσο και στον προπονητή Eric Spoelstra. 

Για να βρεθούν εδώ απέκλεισαν τους Milwaukee Bucks, τους New York Knicks και τους Boston Celtics κερδίζοντας τους με τη σειρά με σκορ 4-1, 4-2 και 4-3. Ο Jimmy Butler κατάφερε για μια ακόμη φορά να κάνει όλο το NBA να μιλά για εκείνον σημειώνοντας σχεδόν 30 πόντους ανά παιχνίδι. Δίπλα του, όπως λέει ο ίδιος δεν έχει ρολίστες, αλλά συμπαίκτες, καθένας εκ των οποίων έχει βάλει το λιθαράκι του. O Caleb Martin είναι ο άνθρωπος της στιγμής, όντας πιθανότατα ο MVP των τελικών της Ανατολής, ενώ από κοντά βρίσκεται και ο Bam Adebayo, που είναι εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση. Ας μην ξεχνάμε ότι το Miami έφτασε στον τελικό, χωρίς τον δεύτερο καλύτερο παίκτη του μέσα στη χρονιά, τον Tyler Herro, που τραυματίστηκε κόντρα στους Bucks. 

Διαβάστε Επίσης

Οι Denver Nuggets μοιάζουν αυτή τη στιγμή να είναι η καλύτερη ομάδα στο NBA και θέλουν να κατακτήσουν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους. Αυτό το χρωστάνε σε μεγάλο βαθμό στον Nikola Jokic, ο οποίος φέτος δεν αναδείχθηκε MVP της κανονικής διάρκειας μετά από 2 σερί κατακτήσεις, όμως έβαλε πλώρη για μια ακόμη σπουδαιότερη κατάκτηση.

Στα Playoffs μετρά περισσότερους από 30 πόντους και μέσο όρο triple double, δείχνοντας ότι η εποχή που σταματούσε να κάνει bullying στην post season, έχει παρέλθει. Άξιος σύμμαχός του είναι ο υπέροχος Jamal Murray, ο οποίος άφησε πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό του 2022 και σκοράρει 27.9 πόντους ανά παιχνίδι στα Playoffs. 

Διαβάστε Επίσης

Στην Post Season η ομάδα του Michael Malone δεν έχει απειληθεί σχεδόν καθόλου. Έχει ρεκόρ 12-3 στα Playoffs και απέκλεισε πρώτα τους Minnesota Timberwolves (4-1), έπειτα το φαβορί για την κατάκτηση, Phoenix Suns (4-2) και στους τελικούς της Δύσης τους Los Angeles Lakers με σκούπα (4-0). Είναι απόλυτα υγιείς και ξεκούραστοι, έχοντας παίξει το τελευταίο παιχνίδι τους πριν από 8 μέρες και έχουν την τύχη να γνωρίζουν πολύ καλά πια, ότι το Miami δεν αστειεύεται. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος