Ποτέ δεν ξεγράφεις τον Rafa Nadal

Ο ισπανός τενίστας κλείνει σήμερα τα 37 του μακριά από τα γήπεδα, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα απολύτως.

Την ημέρα αυτήν είχε συνηθίσει να την γιορτάζει στο Παρίσι και στα γήπεδα του αγαπημένου του Roland Garros, ωστόσο φέτος όλα είναι διαφορετικά. Ο πολυνίκης του θεσμού, Rafa Nadal κλείνει σήμερα τα 37 του χρόνια και δεν θα καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Παρίσι. Ποιος τον είδε όμως πληγωμένο και δεν τον φοβήθηκε;

Το ταξίδι στο χρόνο

Αν γυρίσουμε το χρόνο στον Αύγουστο του 2021, θα βρούμε έναν Rafa Nadal κυριολεκτικά διαλυμένο από τους τραυματισμούς και πνευματικά άδειο, να ανακοινώνει ότι δε θα συμμετάσχει ούτε στο US Open μετά το Wimbledon και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Novak Djokovic τον είχε κερδίσει και στο Roland Garros, ενώ εμφανιζόταν συνεχώς με μια πατερίτσα, δείχνοντας ανήμπορος να συνεχίσει.

Ε, 10 μήνες μετά είχε κατακτήσει Australian Open και Roland Garros, έφτασε ως τα ημιτελικά του Wimbledon και έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που φτάνει τα 22 Grand Slam. 

Η φημολογία που τον ήθελε να σταματά στον περυσινό τελικό του Roland Garros, στον οποίο υπέταξε τον Casper Ruud, δεν επιβεβαιώθηκε και ο Ισπανός συνέχισε άλλον έναν χρόνο κόντρα σε όλους και σε όλα. Στο Wimbledon ο πατέρας του, του φώναζε να σταματήσει στα προημιτελικά με τον Taylor Fritz, αλλά πάλι συνέχισε και τον κέρδισε. Δε μπορούσε να αγωνιστεί στα ημιτελικά, καθώς η ζημιά ήταν τεράστια. Στην καριέρα του έχει υποστεί 26 σοβαρούς τραυματισμούς και όμως κάθε φορά έβρισκε τον τρόπο να επανέλθει.

Στο φετινό Australian Open δεν ήταν έτοιμος και παρόλα αυτά αγωνίστηκε. Το πείσμα του ήταν αυτό που τον πλήγωσε καθώς έκτοτε δεν έχει παίξει ξανά. Λίγο πριν το Roland Garros εξέδωσε μια ανακοίνωση που θύμιζε πολύ εκείνη του Αυγούστου του 2021. Ο χρονικός ορίζοντας της επιστροφής του μπήκε για το φθινόπωρο και ουσιαστικά υπογράμμισε ότι το 2024 θα είναι η τελευταία του σεζόν. 

Ποτέ δεν ξεγράφεις τον Rafa Nadal

Αυτές τις ημέρες ο Rafa Nadal βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς επισκέφθηκε τις Ακαδημίες του στο Sani Resort της Χαλκιδικής και γεμίζει τις μπαταρίες του, για το τελευταίο comeback της μεγαλειώδους καριέρας του. Χρόνια του πολλά λοιπόν, ευχόμαστε να είναι πάντα κοντά στο λατρεμένο του τένις!

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος