Οι πιο badass στιγμές του Zlatan Ibrahimovic

Ο σουηδός ποδοσφαιριστής ανακοίνωσε το τέλος της μυθικής του καριέρας και εμείς αναπολούμε τις στιγμές για τις οποίες θα μας μείνει αξέχαστος.

Ο Zlatan Ibrahimovic έβαλε τέλος στην επαγγελματική του καριέρα το βράδυ της Κυριακής μέσα από μία μεγαλειώδη τελετή στο Μιλάνο και αποχαιρέτησε τους φίλους της αγαπημένης του Μίλαν συγκινημένος. Ήταν ίσως η πρώτη φορά που είδαμε το "τοτέμ" του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να λυγίζει. Αμέσως μετά άρχισε πάλι να "κερνάει" ατάκες. "Αν ζούσε ο Raiola, πιθανότατα θα συνέχιζα λίγο ακόμα, για να πάρει την προμήθειά του", είπε και γέλασε για τον μακαρίτη. Ο Zlatan ήταν φαινόμενο στους αγωνιστικούς και μη χώρους, και σήμερα είναι μια καλή αφορμή για να θυμηθούμε 7 στιγμές που μας απέδειξε πόσο badass τύπος είναι. 

Όταν πέρασε μία ολόκληρη ομάδα για να σκοράρει με τη φανέλα του Άγιαξ

Ήταν μόλις 23 όταν ο υψηλόσωμος σέντερ φορ πήρε την μπάλα και ζάλισε όποιον βρήκε μπροστά του από την Μπρέντα, για να σκοράρει το πρώτο του μυθικό γκολ και να συστηθεί στο παγκόσμιο στερέωμα. 

Όταν είπε με ένα βλέμμα "don't touch me"

Το 2014 ο Rubin Okotie της Εθνικής Αυστρίας θέλησε να περιορίσει τον Zlatan προκειμένου να του πάρει καλύτερη θέση. Τον ψιλοέσπρωξε, για να εισπράξει μια απάντηση που δεν περίμενε ποτέ. Ο Σουηδός τον κοίταξε με βλέμμα που θα θυμάται μια ζωή και του έδειξε ότι δεν πρέπει να τον αγγίξει ξανά. 

Όταν έριξε πόρτα στο Arsene Wenger που ήθελε να τον δοκιμάσει

Στα 17 του ο Zlatan Ibrahimovic ήταν άγνωστος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά όχι και στο Arsene Wenger που ήθελε να τον εντάξει στην Άρσεναλ, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο. Ο Zlatan μετέβη στο Λονδίνο, εκεί που ο αλσατός τεχνικός ήθελε να τον τεστάρει. "Δεν πρόκειται να κάνω τεστ και δοκιμές. Είτε με υπογράφεις τώρα, είτε όχι. Δεν είμαι εδώ για να χάνω τον χρόνο μου", ανέφερε ο νεαρός επιθετικός και τελικά πήρε μεταγραφή για τον Άγιαξ. 

Πύργος του Άιφελ vs Zlatan: Σημειώσατε 2

Ο Ibrahimovic ήταν ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν όταν αποχωρούσε, αλλά είχε πολλές ατάκες για τους Γάλλους, απέναντι στους οποίους ήταν μάλλον λίγο υποτιμητικός. Στο τελευταίο του παιχνίδι, είχε άλλη μια ατάκα για εκείνους, για την ακρίβεια, τα έβαλε με τον Πύργο του Άιφελ. "Έμεινα στο Παρίσι τέσσερα χρόνια και δεν πήγα ποτέ στον Πύργο του Άιφελ. Ήθελα να τον αντικαταστήσουν με ένα άγαλμά μου, αλλά δεν ήθελαν αυτοί. Ίσως, εάν το κάνουν, να πάω".

Διαβάστε Επίσης

Όταν σκόραρε με το πιο απίθανο ψαλιδάκι όλων των εποχών

Το 2012 ένα φιλικό ανάμεσα στην Αγγλία και τη Σουηδία έμελλε να αποδειχθεί ιστορικό, καθώς στο 78ο λεπτό ο Zlatan αποφάσισε να ζωγραφίσει. Με την μπάλα να κατευθύνεται πλάγια και τον Joe Hart μακριά από την εστία, ο Σουηδός χωρίς να κοιτάζει στην εστία, πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου με ένα απίθανο "ψαλίδι". Ολοκλήρωσε τον αγώνα με χατ τρικ. 

Όταν κατήργησε τη λογική κόντρα στην Μπαστιά

Το 2013 ο Zlatan ήταν ήδη γνωστός για τα απίθανα γκολ του και όλοι περίμεναν εντυπωσιακές στιγμές έμπνευσης στους αγώνες της Παρί, αλλά ουδείς είχε σκεφτεί αυτό που πέτυχε κόντρα στην Μπαστιά. Με την μπάλα εκτός του πεδίου του και μαρκαρισμένος, ο Ibrahimovic πέτυχε ένα αδιανόητο γκολ, αφήνοντας άναυδους τους αμυντικούς, που έκαναν πράγματι εξαιρετική δουλειά. Ήταν το δικό του "χτύπημα του σκορπιού".

Όταν ο Marco Materazzi δεν ήξερε με ποιον τα έβαζε

Το ότι ο σέντερ μπακ της Ίντερ δεν ήταν από τα καλύτερα παιδιά, το είχαμε μάθει στον τελικό του Μουντιάλ του 2006 όταν προκάλεσε τον Zidane, για να λάβει την πιο γνωστή κουτουλιά στην ιστορία. Μερικά χρόνια αργότερα ο Materazzi είχε ανοίξει κόντρα με τον λάθος άνθρωπο. Είχε μερικές πολύ δυνατές μονομαχίες με τον Ibrahimovic στα παιχνίδια της Μίλαν με την Ίντερ και στο φινάλε ενός, δέχθηκε κλωτσιά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο. Ο Zlatan την γλίτωσε με μια κίτρινη κάρτα, καθώς δε φάνηκε η πρόθεσή του. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr