Θα σπάσει ο Παναθηναϊκός το σερί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ;

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και θέλει να ισοφαρίσει τη σειρά των τελικών.

Ήταν 22 Νοεμβρίου του 2021 όταν ο Παναθηναϊκός με μία μυθική εμφάνιση του Nemanja Nedovic και 16 πόντους του στην 4η περίοδο, "άλωσε" το ΣΕΦ και επικράτησε του Ολυμπιακού στην Basket League με 81-76. 563 ημέρες και 14 παιχνίδια αργότερα το Τριφύλλι μετρά μόνο ήττες από τον αιώνιο αντίπαλο και σήμερα στις 21:15 θέλει να βάλει τέλος στο μακροβιότερο σερί νικών στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. 

Με όπλο το ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να βάλει φωτιά στη σειρά των τελικών το βράδυ της Κυριακής, καθώς 2 λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου αγώνα προηγήθηκε επιτυγχάνοντας μια μεγάλη ανατροπή, αλλά προδόθηκε από τα λάθη του και τελικά ηττήθηκε με 73-70. Οι Πράσινοι, αν και μπήκαν στους τελικούς ως το απόλυτο outsider μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια τους δευτεραθλητές Ευρώπης και παρά το αρχικό 26-10, διεκδίκησαν το παιχνίδι ως το τέλος. Και όλα αυτά, όντας φανερά άστοχοι από το τρίποντο (6/25 τρίποντα). 

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έχει λόγους να αισιοδοξεί μετά το πρώτο παιχνίδι, καθώς δύσκολα θα σουτάρει με αυτά τα ποσοστά και σε εντός έδρας παιχνίδι, την ώρα που ο Ολυμπιακός είδε τον Κώστα Σλούκα να απέχει από τις προπονήσεις λόγω γαστρεντερίτιδας. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο παιχνίδι της σειράς ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του και τελικά αγωνίστηκε με ενοχλήσεις ο Arturas Gudaitis από πλευράς Πρασίνων, ενώ εκτός τελικών βρίσκονται οι Canaan και Thomas, από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα. 

Διαβάστε Επίσης

Να βγει από το βέρτιγκο του Κάουνας ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν έχει ακόμα καταφέρει να επανέλθει μετά το σοκ του χαμένου τελικού της Euroleague -και του πώς χάθηκε κυρίως- και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα εμφανίστηκαν μάλλον ράθυμοι στον πρώτο τελικό και σπατάλησαν το γρήγορο προβάδισμα που είχαν. Η απίθανη επίδοση του Sasha Vezenkov στην πρώτη περίοδο (16 πόντοι) λίγο έλειψε να πάει στράφι, με την second unit της ομάδας να εμφανίζει σοβαρά προβλήματα. 

Μετά τη νίκη με την ψυχή στο στόμα η ομάδα φαίνεται έτοιμη να αντιδράσει, καθώς σε καμία περίπτωση δε θέλει να μπει σε περιπέτειες στην Ελλάδα. Ο δεύτερος τελικός στο ΟΑΚΑ είναι μια καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ξαναθυμηθεί τις αρχές του και να κλείσει με δύο καλά παιχνίδια την εξαιρετική αν μη τι άλλο σεζόν που είχε. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr