Novak Djokovic - Carlos Alcaraz, μία μάχη γενεών

Η απόλυτη τιτανομαχία του φετινού Roland Garros έρχεται στα ημιτελικά.

Έχουν διαφορά 16 Μαΐων και αυτήν την στιγμή αποτελούν τα πιο καυτά ονόματα στο τένις ανδρών. Από τη μία πλευρά έχουμε τη ζωντανή ιστορία του αθλήματος και από την άλλη τον αθλητή με το μεγαλύτερο ταλέντο εδώ και δεκαετίες. Ο Novak Djokovic και ο Carlos Alcaraz αντίστοιχα, επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες της κλήρωσης και έρχονται αντιμέτωποι σήμερα στον ημιτελικό του Roland Garros (Παρασκευή 09/06, 15:45) και όλοι αναμένουμε μια πραγματική μάχη γενεών. 

Πιο σταθερός ακόμα και από τον Nadal

Ελάχιστοι μπορούν να κατανοήσουν το πόσο σπουδαίος τενίστας είναι ο Novak Djokovic στο χώμα και αυτό γιατί "έπεσε" στην εποχή του Rafa Nadal. Ο Σέρβος έχει περισσότερους προημιτελικούς στο Grand Slam του Παρισιού από τον Ισπανό, καθώς μετρά 14 συνεχόμενες συμμετοχές στον 5ο γύρο του Roland Garros και 17 συνολικά. Είναι κάθε χρόνο εκεί δείχνοντας ότι η καριέρα του είναι μοναδική σε κάθε επιφάνεια. Φέτος, έμεινε εκτός για μεγάλο διάστημα στο χώμα, προκειμένου να είναι έτοιμος για το GS και σιγά-σιγά ανέβασε ρυθμούς. 

Διαβάστε Επίσης

Ο Djokovic κατέκτησε νωρίτερα μέσα στη σεζόν το Australian Open, φτάνοντας τα 22 Grand Slams και ισοφαρίζοντας τον Rafa Nadal, ενώ στο Παρίσι, στο δικό του γήπεδο, θέλει να γίνει ο πρώτος άνδρας με 23 κατακτήσεις στην ιστορία. Πνευματικά είναι γνωστό ότι πρόκειται για ένα ρομπότ και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι δεδομένο πως θα τον "φτιάξει". Ποια είναι αυτή;

Ο κόσμος του τένις είναι πεπεισμένος ότι ο Carlos Alcaraz είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Η αλήθεια είναι ότι το Νο.1 στον κόσμο έχει τρομάξει τους πάντες μετά την άνετη επικράτησή του κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, ωστόσο δεν παύει να είναι πρωτάρης σε ημιτελικά Roland Garros. Το Phillipe Chatrier φαίνεται ότι έχει μετατοπίσει την αγάπη του από Ισπανό σε Ισπανό, με τον 20χρονο να τυγχάνει καθολικής αποθέωσης στο Παρίσι, ενδεχομένως και δικαίως, αφού γενικά το παιχνίδι του στο χώμα φαίνεται να είναι αλάνθαστο. 

Διαβάστε Επίσης

Ο Carlos Alcaraz το 2023 είναι σχεδόν άχαστος με 35 νίκες σε 38 αγώνες, ενώ στο χώμα έχει ήδη κατακτήσει 3 τίτλους. Πήγε στο Roland Garros ως φαβορί, παίζει ως φαβορί και μπροστά του έχει ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της καριέρας του. 

Το δεύτερό τους ραντεβού

Το "πρώτο αίμα" ανάμεσα στους δύο χύθηκε πέρυσι στην έδρα του Alcaraz. Στον ημιτελικό του Masters της Μαδρίτης, 4 μόλις μέρες μετά τα 19α γενέθλια του Ισπανού, οι δυο τους αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά με τον Alcaraz να επικρατεί με 2-1 σετ μετά από μια συγκλονιστική μάχη. Μένει μόνο να δούμε αν θα μπορέσει να επαναλάβει τη νίκη. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.