Η δεύτερη ζωή του Carlo Ancelotti ξεκίνησε στα 61

Ο σπουδαίος ιταλός προπονητής κλείνει σήμερα 64 χρόνια ζωής και θα απολαύσει τον τελικό του Champions League, ως ο πολυνίκης του θεσμού.

Αν ρίξεις μια γρήγορη ματιά στο προπονητικό βιογραφικό του Carlo Ancelotti θα διαπιστώσεις το παράδοξο. Ο "Αλενατόρε" έχοντας προπονήσει μερικές από τις σπουδαιότερες ομάδες του πλανήτη, ως το 2017, είδε την καριέρα του να φτάνει σε μια προσωρινή δύση. Το 2019 βρέθηκε στον πάγκο της Έβερτον και 4 χρόνια αργότερα είναι ο πολυνίκης προπονητής του Champions League και ένας εκ των κορυφαίων της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Carlo Ancelotti κλείνει σήμερα (10/6) τα 64 του χρόνια και εμείς θυμόμαστε το εντυπωσιακό restart που έκανε στην καριέρα του. 

Όταν γύρισε το χρόνο πίσω

Την 31η Μαΐου του 2021 ο Ancelotti ήταν ακόμη προπονητής της Έβερτον με την οποία απέτυχε να βγει στην Ευρώπη. Το στυλ του δεν ταίριαζε τόσο στην ομάδα του Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης είδε τον Zinedine Zidane να αποχωρεί. Το ίδιο είχε κάνει και ο Cristiano Ronaldo. Η Βασίλισσα και ο Florentino Perez έψαχναν έναν άνθρωπο να τους οδηγήσει και πάλι στις επιτυχίες και η λύση Ancelotti ήταν αυτή που προκρίθηκε. Ο Ιταλός έγινε ο πρώτος προπονητής που άφηνε την ομάδα του για να πάει στη Ρεάλ με μικρότερο κασέ, δείχνοντας το πόσο ήθελε να αλλάξει το ρου της καριέρας του. 

Λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 62 του, γνώριζε ότι πιθανότατα δεν θα είχε άλλη τέτοια ευκαιρία για να αναγεννηθεί. Τη Ρεάλ Μαδρίτης τη γνώριζε, όπως επίσης και πολλούς από τους παίκτες της. Το 2014 άλλωστε είχε κατακτήσει μαζί της το 3ο Champions League του ως προπονητής. 

Διαβάστε Επίσης

Η ιστορία έδειξε ότι ο Ancelotti έκανε τη σωστή επιλογή. Ο σπουδαίος προπονητής τελείωσε μάλιστα και τη μοναδική δουλειά που είχε αφήσει στη μέση στην προηγούμενη θητεία του. Ο Ιταλός είχε προηγουμένως κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή σε όλες τις χώρες στις οποίες είχε δουλέψει (Ιταλία με τη Μίλαν, Γερμανία με την Μπάγερν, Αγγλία με την Τσέλσι, Γαλλία με την Παρί Σεν Ζερμέν) και του έλειπε η Ισπανία, καθώς με τη Ρεάλ είχε κατακτήσει μόνο το... Champions League. 

Τελικά ένα χρόνο μετά την απόφασή του, ο Ancelotti δεν "άλωσε" απλά την La Liga, αλλά έφερε στη Μαδρίτη ένα ακόμη ευρωπαϊκό τρόπαιο. Σήμερα, καθώς η Εθνική Βραζιλίας δίνει μάχη για να αποσπάσει την υπογραφή του, όσο εκείνος σχεδιάζει τη Ρεάλ του μέλλοντος, θα γιορτάσει τα 64α γενέθλιά του με κάποιο αγαπημένο του πούρο, βλέποντας τον τελικό του Champions League. Τον θεσμό στον οποίο με 4 κατακτήσεις είναι ο απόλυτος κυρίαρχος ως πολυνίκης προπονητής. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr