Οι κορυφαίες στιγμές του Andy Murray

Τρία Grand Slam, δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και 45 τίτλοι της ATP. Ο Σκωτσέζος τενίστας, που σήμερα κλείνει τα 33, είχε μία πολύ γεμάτη καριέρα.

Ένας από τους σπουδαιότερους τενίστες της σύγχρονης εποχής, ο Andy Murray (που γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα το 1987), αιφνιδίασε τους πάντες τον Ιανουάριο του 2019, όταν και ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, εξαιτίας των προβλημάτων τραυματισμών που τον ταλαιπωρούν. Ο πόνος στο δεξί ισχίο δεν είχε υποχωρήσει, παρά την εγχείρηση που έκανε ένα χρόνο πριν, με αποτέλεσμα όπως είπε ο ίδιος, να μην του επιτρέπει να ευχαριστηθεί το άθλημα. 

Οι κορυφαίες στιγμές του Andy Murray

"Μπορώ να παίξω, όμως μέχρι ενός σημείου. Ο πόνος δεν με αφήνει να παίξω όσο θέλω. Δεν με αφήνει να απολαύσω την προπόνηση, δεν με αφήνει να απολαύσω τους αγώνες. Θέλω να σταματήσω την καριέρα μου στο φετινό Wimbledon, αλλά δεν ξέρω πραγματικά αν είμαι ικανός να παίζω μέχρι τότε. Δε νιώθω καλά εδώ και αρκετό καιρό και τους τελευταίους 20 μήνες οι πόνοι είναι αφόρητοι. Έκανα ότι μπορούσα για να νιώσω καλύτερα αλλά ο πόνος είναι ακόμη εδώ. Και είναι πραγματικά σκληρό" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σκωτσέζος τενίστας στη συνέντευξη τύπου για το Αυστραλιανό Open του 2019 - στο εν λόγω τουρνουά υπήρξε πέντε φορές φιναλίστ.

Η βιογραφία

Ο Andy Murray γεννήθηκε στις 15 Μαΐου του 1987 στη Γλασκόβη και είναι γιος της παλιάς τενίστριας και προπονήτριας Judy Murray και του William Murray. Ο παππούς του Roy Erskine, ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έπαιξε μάλιστα στη Χιμπέρνιαν, ομάδα που ο Andy υποστηρίζει μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε το τένις μόλις στα 3 του, όταν η μητέρα του τον πήρε μαζί της στο γηπεδάκι της γειτονιάς τους, ενώ έπαιξε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι σε ηλικία 5 ετών. Μέχρι τα 8 μπορούσε να αντιμετωπίσει ενήλικες.

ΑΝΤΙ ΜΑΡΕΪ 2

Οι γονείς του χώρισαν όταν αυτός ήταν 10 ετών και ενώ έμενε με τον πατέρα του, έκανε προπονήσεις με την μητέρα του. Στα 15 του αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο ποδόσφαιρο, καθώς δοκιμάστηκε στην Ρέιντζερς αλλά τελικά προτίμησε να συνεχίσει την αθλητική του σταδιοδρομία με μια ρακέτα στο χέρι. Στα 18 του μετακόμισε στη Βαρκελώνη όπου σπούδαζε στο Schiller International School ενώ έκανε προπονήσεις με τον Pato Alvarez στα courts της Sánchez-Casal Academy. Το 2016 έλαβε την ύψιστη τιμή του να χριστεί ιππότης από την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο τελικός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012

Ήταν 5 Αυγούστου του 2012, όταν ο Murray έγραψε την ενδεχομένως σπουδαιότερη σελίδα της καριέρας του. Κέρδισε με 3-0 σετ (6-2, 6-1 και 6-4) τον Roger Federer και κατέκτησε το πρώτο από τα δύο του χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Και μάλιστα στο Wimbledon. Μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς δεν φάνταζε ικανός να αντιμετωπίσει τον Ελβετό μύθο των courts, πόσο μάλιστα να τον κερδίσει. Ο Murray, λίγους μήνες νωρίτερα είχε ηττηθεί στον τελικό του Wimbledon εκείνης της χρονιάς.

Ο τελικός του Wimbledon το 2013

Ένα χρόνο μετά τον Federer, o Murray θα νικήσει σε τελικό και τον Novak Djokovic. Στις 7 Ιουλίου του 2013, ο Murray επικρατεί με 6-4, 7-5 και 6-4 του (τότε) νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας για πρώτη φορά το Wimbledon. 


Διάβασε ακόμη για τον Steve Kerr και την αρχή της τελευταίας αυτοκρατορίας του ΝΒΑ, την τρελή ιστορία του Dennis Rodman, το ποδοσφαιρικό γουέστερν του Radja Nainggolan και τις φωτογραφίες από την καριέρα του Andre Agassi.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος