Η φιλοσοφία του Kobe Bryant σε 10 φράσεις

Η ξεχωριστή οπτική του Black Mamba για το παιχνίδι, τη δουλειά, την επιτυχία και την ίδια τη ζωή.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 26 Ιανουαρίου 2021

Η είδηση του θανάτου του Kobe Bryant, το πρωί της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020, πάγωσε ολόκληρο τον πλανήτη. Σε ηλικία 41 ετών, ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ άφηνε την τελευταία του πνοή έπειτα από την πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στην Καλιφόρνια. Σε αυτό επέβαιναν ακόμη 8 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και η 13χρονη κόρη του Gianna.

O γεννημένος στις 23 Αυγούστου 1978 Black Mamba ήταν πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια αθλητές σε κάθε γωνιά του πλανήτη και για τουλάχιστον 2 γενιές Αφροαμερικανών. Η επιρροή και το legacy του θα μείνουν πάντοτε ανεξίτηλα χαραγμένα στην ιστορία. Το Esquire ξεχωρίζει 10 από τις σημαντικότερες δηλώσεις του, που αποτυπώνουν πλήρως τον χαρακτήρα, το πνεύμα, το αδιάκοπο work ethic και την αποφασιστικότητά του.

>Υπάρχει μία επιλογή που πρέπει να κάνει ο καθένας. Αν επιθυμείς να γίνεις σπουδαίος σε κάτι, υπάρχει μια στιγμή που πρέπει να αποφασίσεις. Όλοι μπορούμε να είμαστε masters σε αυτό που θέλουμε αλλά πρέπει να γίνει πρώτα η επιλογή. Υπάρχουν συγκεκριμένες θυσίες: Χρόνος με την οικογένεια, στιγμές με τους φίλους σου κ.α. Υπάρχουν θυσίες που πρέπει να κάνεις με αυτήν την επιλογή σου. Και όταν τελικά φτάσεις στον προορισμό σου, θα θυμάσαι πάντοτε εκείνη τη στιγμή. Θα υπάρχει πάντοτε στο μυαλό σου.

Η φιλοσοφία του Kobe Bryant σε 10 φράσεις

> Το μυαλό μου δεν μπορεί να επεξεργαστεί την αποτυχία. Δεν μπορεί να δεχτεί το λάθος ή το σφάλμα. Αν καθίσω κάποια στιγμή και πω στον εαυτό μου ότι απέτυχε, θα είναι χειρότερο και από τον θάνατο.

> Όταν κάθομαι και βγάζω το παπούτσι μου, βλέπω την ουλή. Βλέπω την ομορφιά της. Βλέπω τη σκληρή δουλειά μου. Βλέπω τις θυσίες μου. Βλέπω όλο το ταξίδι που έκανα μέχρι να επιστρέψω υγιής. Βλέπω την ομορφιά σε όλα αυτά.

> Δεν θέλω να γίνω ο επόμενος Michael Jordan. Θέλω απλά να είναι ο Kobe Bryant.

> Έχω αμφιβολίες. Έχω ανασφάλειες. Έχω τον φόβο της αποτυχίας. Υπήρχαν νύχτες που εμφανίζομαι στο γήπεδο και λέω: "Με πονάει η μέση μου, με πονούν τα πόδια μου, τα γόνατά μου. Δεν το έχω απόψε. Θέλω να χαλαρώσω". Όλοι έχουμε ανασφάλειες. Δεν πρέπει να το αρνείσαι, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να το αφήσεις να σε καταβάλει. Το αγκαλιάζεις και προχωράς.  

ΚΟΜΠΙ ΚΑΙ ΤΖΙΑΝΑ ΜΠΡΑΪΑΝΤ

Αν φοβάσαι ότι θα αποτύχεις, τότε πιθανότατα θα αποτύχεις.

> Οτιδήποτε αρνητικό, όπως η πίεση και οι προκλήσεις από κάθε πλευρά, είναι για μένα μία ευκαιρία να σταθώ όρθιος και να ξεχωρίσω.

> Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα είναι να προσπαθείς διαρκώς να εμπνεύσεις άλλους ανθρώπους να γίνουν σπουδαίοι σε οτιδήποτε κι αν κάνουν ή θέλουν να κάνουν.

> Δεν μπορώ να συναναστρέφομαι με τεμπέληδες. Δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Δεν τους καταλαβαίνω. Δεν θέλω να τους καταλάβω.

> Κάνω ότι χρειάζεται για να νικήσω. Αν χρειαστεί να είμαι στον πάγκο, κουνώντας μία πετσέτα, θα το κάνω. Αν χρειαστεί να δώσω ένα ποτήρι νερό σε συμπαίκτη μου, θα το κάνω. Αν χρειαστεί να πετύχω το νικητήριο καλάθι, θα το κάνω.

ΚΟΜΠΙ ΜΠΡΑΪΑΝΤ 2

Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας