Πανέμορφο χωριό στην Ιταλία χαρίζει σπίτια για 1 ευρώ

H κοινότητα του Cinquefrondi της Καλαβρίας αποφάσισε να δοκιμάσει πολύ επιθετικό marketing ενάντια στην ερήμωση.

Καλώς ήρθατε στο Cinquefrondi, το πανέμορφο ιταλικό χωριό όπου μπορείς να αγοράσεις σπίτι στην τιμή ενός espresso. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό όμως δεν είναι fake news, αφού οι αιρετοί άρχοντες του τόπου αποφάσισαν ότι μονάχα το πραγματικά επιθετικό marketing μπορεί να σώσει το χωριό τους από την ερήμωση. Άλλωστε, εκτός από τους παραδοσιακές αιτίες για την κάθετη μείωση του πληθυσμού (μετανάστευση, ανεργία για τους νέους), φέτος η μικροσκοπική κοινότητα της Καλαβρίας είχε να αντιμετωπίσει και το τέρας της COVID-19 που γονάτισε την Ιταλία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @emprendedoresnomade on

"Μεγάλωσα στη Γερμανία, όπου είχαν μεταναστεύσει οι γονείς μου, και ύστερα επέστρεψα για να σώσω τον τόπο μου" είπε, χαρακτηριστικά, στο CNN ο Michele Conia, δήμαχος του Cinquefrondi, για να συνεχίσει: "Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν φύγει μέσα από τις δεκαετίες, αφήνοντας πίσω τους άδεια σπίτια. Δεν μπορούμε να υποκύψουμε στο αίσθημα της παραίτησης". Όσο για το πώς ονομάστηκε το πρωτότυπο project που φιλοδοξεί να αναγεννήσει το μικρό αυτό χωριό; Η κωδική ονομασία "Επιχείρηση Ομορφιά" μιλά από μόνη της.

Πιο συγκεκριμένα, η κοινότητα της Καλαβρίας σκοπεύει να αναγεννήσει το ιστορικό της κέντρο προσφέροντας εγκαταλελειμμένα κτίρια έναντι συμβολικού αντίτιμου που δε θα ξεπερνά το 1 ευρώ. Μάλιστα, το Cinquefrondi δεν μπορεί να πει ότι πρωτοτύπησε, καθώς δεν κάνει κάτι διαφορετικό από εκείνο που εδώ και μερικά χρόνια βλέπουμε να συμβαίνει συχνά πυκνά σε διάφορα μέρη της Ιταλίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dᴏᴍᴇɴɪᴄᴏ Dᴇ Lᴜᴄᴀ (@dmncdlc) on

Η απόφαση της κοινότητας έχει ήδη παρθεί και το σχέδιο τρέχει όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς αν επισκεφτεί τον ηλεκτρονικό ιστότοπο του Cinquefrondi. Ένα από τα στοιχεία που γεμίζει, τώρα, με αισιοδοξία τους ιθύνοντας είναι το γεγονός ότι η Καλαβρία ήταν από τις περιοχές της Ιταλίας που δεινοπάθησαν λιγότερο από την πανδημία. Έτσι, μπορεί να διαφημίζεται ως ένας COVID-19- FREE προορισμούς για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν περιουσία σε μία από τις πιο γραφικές περιοχές της γειτονικής χώρας.

Τέλος, όπως είναι φυσικό, μαζί με τα δικαιώματα έρχονται και οι υποχρεώσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να αποκτήσουν τα εγκαταλελειμμένα σπίτια με μόλις 1 ευρώ, οφείλουν όμως να ξεκινήσουν τις εργασίες για την ανακαίνισή τους μέσα σε τρεις μήνες και να έχουν ολοκληρώσει τα έργα μέσα σε τρία χρόνια. Γιατί, πάντα πρέπει να υπάρχουν κάποιες κανόνες που διώχνουν μακριά τους αετονύχηδες που ζουν και αναπνέουν για τέτοιες ευκαιρίες.


φωτογραφία © Κοινότητα Cinquefrondi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Διαφανή σπίτια στη φύση, η τάση που βλέπουμε παντού στα σόσιαλ μίντια

Κοστίζουν λιγότερο απ' ό,τι θα περίμενες και διαθέτουν άπλετο φυσικό φως.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Οι πιο ανυπάκουες ράτσες σκύλων, σύμφωνα με τους ειδικούς

Ποιες ράτσες σκύλων είναι πιθανό να παρουσιάσουν επιπλέον προκλήσεις στην εκπαίδευσή τους;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Γιατί χρειαζόμαστε όλοι ψυχοθεραπεία;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι κάνουν ψυχοθεραπεία επειδή δεν κάνουν κάποιοι άλλοι...

Γραφει Γιαννης Σπανος

Κι αν η τεχνητή νοημοσύνη έλυνε τα μυστήρια των ανώτερων μαθηματικών;

Οι περίπλοκοι γρίφοι που συχνά προβληματίζουν ακόμη και τα πιο έξυπνα μυαλά στον κόσμο ίσως βρήκαν τον "μάστορά" τους.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σωστή προθέρμανση πριν από την προπόνηση υψηλής έντασης

Η καλή προθέρμανση βελτιώνει τις επιδόσεις και μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμού. Την κάνεις σωστά όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος