Η S06 των Peaky Blinders εξερευνεί μεταφυσικά στοιχεία

Τουλάχιστον, αυτό άφησε να εννοηθεί ο δημιουργός της σειράς Steven Knight.

Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε πως ο έκτος κύκλος των Peaky Blinders θα καθυστερήσει για αρκετούς μήνες. Ο λόγος; Τα γυρίσματα θα ξεκινούσαν κανονικά την Άνοιξη του 2020, η COVID-19 όμως έβαλε στον πάγο το συγκεκριμένο πλάνο - όπως, δηλαδή, έκανε και με σχεδόν κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας πάνω στον πλανήτη. Έτσι, η εγκληματική saga για την περιβόητη συμμορία από το Μπέρμιγχαμ θα είναι ξανά μαζί μας όχι το 2021 αλλά το 2022.

Παρ' όλα αυτά, η βρετανική σειρά έχει αποκτήσει τόσο πολλούς και τόσο πιστούς οπαδούς ώστε καταφέρνει να βρίσκεται συνεχώς στον αφρό της επικαιρότητας. Αρκεί μία δήλωση από τους πρωταγωνιστές ή τους δημιουργούς της για να ρίξει λάδι στη φωτιά του ίντερνετ. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τη στιγμή που ο σκηνοθέτης Anthony Byrne αποκάλυψε ότι οι Blinders θα έρθουν αντιμέτωποι με έναν νέο φασιστικό κίνδυνο, αυτή τη φορά γένους θηλυκού, στην έκτη σεζόν. Τώρα, ήταν σειρά του δημιουργού Steven Knight να ταράξει τα νερά με δηλώσεις του στο επίσημο site της εγκληματικής οικογένειας, το peakyblinders.tv.

Οι δηλώσεις του Steven Knight

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anthony Byrne (@antobyrne75) on

"Απολαμβάνω τα μεταφυσικά στοιχεία. Μήπως ο Tommy [Shelby] είναι καταραμένος; Με άλλα λόγια, μήπως όλα είναι προκαθορισμένα, μήπως η πορεία της ζωής μας έχει χαραχτεί από πριν; Έχουμε ή όχι, τελικά, ελεύθερη βούληση" είπε ο 61χρονος σεναριογράφος/σκηνοθέτης/παραγωγός δημιουργώντας, όπως ήταν αναμενόμενο, τρομερές συζητήσεις ανάμεσα στους fans. Οι πιο ευφάνταστοι άρχισαν να κάνουν εύκολους συνειρμούς για βαμπίρ, ζόμπι και άλλα νεκροζώντανα πλάσματα (σ.σ: όχι άδικα, αν σκεφτεί κανείς τη μοίρα που επιφύλασσε η σειρά στον χαρακτήρα του Tom Hardy) χωρίς να δώσουν και τόσο σημασία στο τι ακριβώς είπε ο Knight.

Ακούγοντας όμως πιο προσεκτικά τη συνέντευξη, τα πράγματα γίνονται περισσότερο ξεκάθαρα: "O Tommy [Shelby] μερικές φορές νιώθει ότι δεν έχει [ελεύθερη βούληση], ότι τα πάντα έχουν σχεδιαστεί από πριν έτσι ώστε να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο του ή να τον οδηγήσουν προς μία πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Κάτι, δηλαδή, που συμβαίνει και σε όλη την υπόλοιπη οικογένεια" σημείωσε χαρακτηριστικά o 61χρονος δημιουργός, σχετικά με την έννοια του πεπρωμένου, πριν συμπληρώσει: "Αυτό είναι κάτι που εξερευνώ σε βάθος στην επόμενη σεζόν των Peaky Blinders".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος