BMX στο χείλος του γκρεμού

Ένα extreme βίντεο 77 δευτερολέπτων για ένα σπορ που ελάχιστοι θα τολμούσαν.

Πώς είναι να κάνεις ποδήλατο πολλές δεκάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της Γης; Ή μάλλον για να το θέσουμε πιο σωστά: Πώς είναι να κάνεις BMX στην κορυφή ενός ουρανοξύστη χωρίς να παίρνεις κανένα μα κανένα μέτρο ασφαλείας (σκοινιά, ζώνες ή κάποιο άλλο σύστημα προστασίας); Στο βίντεο που ακολουθεί, η λογική πάει περίπατο και το πρωτόγονο ένστικτο της επιβίωσης έρχεται σε πρώτο πλάνο.

Πολλοί άνθρωποι είναι εθισμένοι στην αδρεναλίνη. Ο τρόπος, τώρα, που ο καθένας ικανοποιεί την έξη του διαφέρει από τον έναν στον άλλο. Παλιότερα οι πτώσεις με αλεξίπτωτο έμοιαζαν με μονόδρομο, πριν λίγα χρόνια στη ζωή των extreme sports μπήκε το parkour, ενώ στον καιρό των social media οι επίδοξοι πρωταθλητές της αδρεναλίνης ανακαλύπτουν όλο και πιο ακραίους άθλους με σκοπό να εντυπωσιάσουν το κοινό. Το μοναδικό πράγμα που τους χωρίζει από τον θάνατο είναι πολλές φορές μερικά μόνο απειροελάχιστα εκατοστά γης.

Άλλωστε, δεν υπάρχει καμία ουσία πιο ισχυρή από την αδρεναλίνη που εκκρίνει ο οργανισμός μας. Έτσι, όταν έχεις συνηθίσει να υπάρχει σε μεγάλες δόσεις στη ζωή σου, γίνεσαι σκλάβος της και οφείλεις να την ταΐζεις με όλο και μεγαλύτερες δόσεις ηρωισμού και ρίσκου.

Στους πιο ψηλούς ουρανοξύστες

Ένα BMX ακροβατεί στο χείλος ενός πανύψηλου ουρανοξύστη όπως ένα πουλί ακροβατεί πάνω στο σύρμα. Είναι δύσκολο να κρατήσεις τα μάτια σου καρφωμένα στο κενό ως θεατής. Η απόσταση που χωρίζει την POV κάμερα από το έδαφος είναι τεράστια, ενώ η λωρίδα τσιμέντου που χωρίζει τον ριψοκίνδυνο ποδηλάτη από τη λήθη είναι πιο στενή και από σχολικό χάρακα.


Κάποιος νεαρός που θέλησε να γίνει διάσημος μέσα από τα extreme sports και στην πορεία δε δίστασε να ρισκάρει ό,τι πιο πολύτιμο έχει -τη ζωή του δηλαδή- για να το πετύχει.


Το αποτέλεσμα, όχι άδικα, εντυπωσιάζει και φέρνει εκατομμύρια views στο YouTube. Λογικό, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς το πόσο μας ιντριγκάρουν ως είδος τα θεάματα όπου ο πρωταγωνιστής δεν είναι καθόλου απίθανο να καταλήξει νεκρός. Είναι, όμως, τελικά τέτοια video ένας εντυπωσιακός τρόπος να περνάμε την ώρα μας ή εξελίσσονται σιγά σιγά σε μία σύγχρονη ρωμαϊκή αρένα όπου οι μελλοθάνατοι YouTubers μας χαιρετούν;

Για κάθε τέτοιο video που κερδίζει στον απαιτητικό κόσμο του σύγχρονου ίντερνετ, καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι από πίσω του κρύβεται μία ανθρώπινη ιστορία: Κάποιος νεαρός που θέλησε να γίνει διάσημος μέσα από τα extreme sports και στην πορεία δε δίστασε να ρισκάρει ό,τι πιο πολύτιμο έχει -τη ζωή του δηλαδή- για να το πετύχει.


φωτογραφία © Getty Images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος