"Η Δίκη των 7 του Σικάγου" και ό,τι νέο έρχεται στα θερινά σινεμά

Τα φιλμ που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, στις ανοιχτές αίθουσες.

Τρεις ταινίες -δύο καινούργιες και μία επανέκδοση- κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, στα θερινά σινεμά της Αττικής και σε όλους τους κινηματογράφους στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι κλειστές αίθουσες δεν λειτουργούν στην περιφέρεια της Αττικής μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου μετά τα νέα, έκτακτα μέτρα, που εφαρμόστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημικής κρίσης του κορονοϊού.

Η Δίκη των 7 του Σικάγο

Η νέα ταινία του Aaron Sorkin και είναι ένα ακόμα καυστικό πολιτικό θρίλερ από τον μάστερ του είδους. Ακολουθεί τα πραγματικά γεγονότα του 1968, όπου κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο, οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις στους δρόμους για όσα συνέβαιναν στο Βιετνάμ πήραν μεγάλες διαστάσεις και η κυβέρνηση του Λίντον Τζόνσον έδωσε το σήμα για πλήρη καταστολή - κάτι που τις μεταμόρφωσε σε εξέγερση. Επί πέντε μέρες και πέντε νύχτες, το Σικάγο καιγόταν. Οι οργανωτές της διαδήλωσης –συμπεριλαμβανομένων των Άμπι Χόφμαν (Σάσα Μπάρον Κοέν), Τζέρι Ρούμπιν (Τζέρεμι Στρονγκ), Τομ Χέιντεν (Έντι Ρεντμέιν), και Μπόμπι Σιλ (Γιάχια Αμπντούλ-Μάτιν)– κατηγορήθηκαν ότι συνωμότησαν και υποκίνησαν την εξέγερση και η δίκη που ακολούθησε είναι μία από τις πιο διαβόητες στην ιστορία.

Vivarium

Θρίλερ μυστηρίου του Lorcan Finnegan για ένα ζευγάρι που ψάχνει να αγοράσει ένα σπίτι, ακολουθεί έναν μυστηριώδη μεσίτη και παγιδεύεται σε ένα παράξενο προάστιο. Ο Τζέσε Άιζενμπεργκ και η Ιμοτζεν Ποτς πρωταγωνιστούν στην ταινία αγωνίας που κέρδισε κοινό και κριτικούς στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών.

Ο Κόσμος του Απού

Στο τελευταίο μέρος της "Τριλογίας του Απού" του Ινδού δημιουργού Satyajit Ray συναντάμε τον ορφανό ενήλικα πλέον και άνεργο Απού να προσπαθεί να γίνει συγγραφέας και να ταξιδεύει στην επαρχία, όπου είναι καλεσμένος σε γάμο στον οποίο καταλήγει τελικά να γίνει εκείνος ο γαμπρός. 


Υπενθυμίζουμε ότι οι Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζουν το πρόγραμμα προβολών τους και αποτελούν μία πολύ καλή ευκαιρία για ακόμα περισσότερο σινεμά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.