Η Lamborghini Diablo SV θα είναι για πάντα νέα

Ένα νοσταλγικό βίντεο με 90s επιρροές γέμισε με αναμνήσεις το μυαλό των petrolheads.

Αν μεγάλωσες στα 90s και αγάπησες τα supercars της εποχής, τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως η Lamborghini Diablo κατέχει μία πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου. Ιδιαίτερα, μάλιστα, αν έχτισες αντίχειρες παίζοντας χιλιάδες ώρες Need for Speed III, ένα video game που έγραψε ιστορία και όπου η Diablo SV ήταν μία από τις καλύτερες και πιο γρήγορες επιλογές που μπορούσες να οδηγήσεις. Είμαστε πολλοί εκείνοι που οδηγώντας με διαστημικές ταχύτητες το συγκεκριμένο μοντέλο προσπαθούσαμε να ξεφύγουμε από ψηφιακούς αστυνόμους που βρίσκονταν στο κατόπι μας. 

Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου τυχαίο, ούτε προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως το βίντεο που κυκλοφόρησε το κανάλι Carfection του YouTube έφερε δάκρυα συγκίνησης στα παιδιά των 90s, γεμίζοντας το μυαλό τους με αναμνήσεις. Η νοσταλγία είναι σίγουρη διασκέδαση.

Το βίντεο

Το αρχετυπικό supercar των εφηβικών μας ονείρων είναι εδώ, παραμένει ολοκαίνουργιο λες και δεν πέρασε ούτε μία μέρα από τότε, κατακίτρινο και με τα εμβληματικά SV γράμματα να κοσμούν τις πλευρές του. Όσο φαντασμαγορικά, δηλαδή, έδειχναν τότε, συνεχίζουν να δείχνουν και τώρα. Ή όπως σωστά λέει ο Henry Catchpole του Carfection, η Diable SV εκπληρώνει και σήμερα τις παιδικές μας αυτοκινητιστικές φαντασιώσεις.

Η Lamborghini παρουσίασε τη Super Veloce (SV) το 1995. Ο V-12 κινητήτας των 5,7 λίτρων στέλνει τα 510 άλογα του μόνο στην πίσω κίνηση του supercar, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει δηλαδή στην all-wheel drive Diablo VT. Μάλιστα, κάποιος θα πίστευε ότι τόσα χρόνια μετά το να οδηγείς μία SV είναι σκέτη τρέλα και ότι φλερτάρεις να φύγεις σε κάθε στροφή. Φυσικά, θα έκανε λάθος, αφού όπως επιβεβαιώνει και ο Catchpole παραμένει απρόσμενα φιλική προς τον οδηγό παρ' όλη την εξωπραγματική της δύναμη. Όσο για τον ήχο της μηχανής; Μουσική στα αυτιά κάθε petrolhead.

Στις νοσταλγικές αναδρομές, βέβαια, πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος να πέσεις ξανά στον λάκκο με τις αναμνήσεις. Εκεί, όπου όλα σου φαίνονται μάταια και μόνο τα εφηβικά χρόνια είχαν σημασία. Δε θες και πολύ για να αγοράσεις ξανά το Need for Speed III και να χάσεις μερικά Σαββατοκύριακα από τη ζωή σου. Δε φταίει η Lamborghini SV όμως για αυτό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος