15 φθινοπωρινές σειρές για το lockdown

Ίσως, η πιο σημαντική λίστα για το νέο lockdown.

Αναρωτιέσαι πώς θα περάσει ο καιρός στο σπίτι μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου, όταν -ελπίζουμε- ότι θα τελειώσει το νέο, δεύτερο lockdown για την ανάσχεση της πανδημικής κρίσης, που μόλις ξεκίνησε; Έλα τώρα, αφού το έχουμε δει ξανά το έργο. Όπως και στην πρώτη, έτσι και σε αυτή την καραντίνα, οι τηλεοπτικές σειρές θα είναι εκείνες που θα σώσουν την παρτίδα. 

Στην παρακάτω λίστα, παρουσιάζουμε όλες τις νέες παραγωγές του φετινού φθινοπώρου που ξεχωρίζουν.

Raised By Wolves

Δυο ανδροειδή, ονόματι "Μητέρα” και "Πατέρας”, καλούνται να μεγαλώσουν παιδιά ανθρώπων σε έναν μυστηριώδη, νέο πλανήτη. Καθώς η αναπτυσσόμενη αποικία των ανθρώπων διχάζεται από τις θρησκευτικές διαφορές, τα ανδροειδή συνειδητοποιούν ότι ο έλεγχος των πεποιθήσεων των ανθρώπων, αποτελεί μια επικίνδυνη και δύσκολη αποστολή.

Αυτή είναι η υπόθεση του sci-fi series, Raised By Wolves, που φέρει την βαριά υπογραφή του Ridley Scott. Εκ των πρωταγωνιστών, ο Travis Fimmel, ο Αυστραλός ηθοποιός που έγινε γνωστός μέσα από τον ρόλο του Ragnar Lothbrok στη σειρά του BBC, Vikings.

Πρoβάλλεται ήδη σε HBO, Vodafone TV.

Away

Η Emma Green φεύγει για μία επικίνδυνη αποστολή στον Άρη ως επικεφαλής ενός διεθνούς πληρώματος και πρέπει να αφήσει τον άντρα και την έφηβη κόρη της πίσω. Η Hilary Swank πρωταγωνιστεί στο sci-fi δράμα του Andrew Hinderaker.

Πρoβάλλεται ήδη στο Netflix.

We Are Who We Are

Ο Luca Guadagnino μεταπηδά από τη μεγάλη στη μικρή οθόνη για να παραδώσει μία μίνι δραματική σειρά, που δανείζεται στοιχεία από το οσκαρικό φιλμ "Να με φωνάζεις με το όνομά σου". Η ιστορία διαδραματίζεται σε μία αμερικάνικη στρατιωτική βάση κοντά στην Βενετία της Ιταλίας, με πρωταγωνιστές δύο εφήβους, τους 14χρονους Fraser Wilson και Caitlin Harper. Η φιλία, ο πρώτος έρωτας, η σεξουαλική αφύπνιση είναι τα βασικά ζητήματα με τα οποία καταπιάνεται για ακόμα μία φορά ο Ιταλός δημιουργός.

Πρoβάλλεται ήδη σε HBO, Vodafone TV.

Ratched

Στο δραματικό prequel του "Στη Φωλιά του Κούκου", η Sara Paulson είναι η Mildred Ratched, μία νοσοκόμα που θυμίζει τον Dr Jekyll και τον Mr. Hyde. Αν και φαίνεται καλή και αγαθή, αποδεικνύεται τελικά ότι είναι ένα πλάσμα που φαίνεται να τρέφεται από τα απάνθρωπα πειράματα που λαμβάνουν χώρα στην κλινική που έχει επιλέξει να δουλεύει.

Πρoβάλλεται ήδη στο Netflix.

Ted Lasso

Η feelgood τηλεόραση που έχουμε ανάγκη, ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές έρχεται μέσα από τη νέα κωμική σειρά του Bill Lawrence (Scrubs, Cougartown) με τον Jason Sudeikis να παραδίδει μία από τις καλύτερες ερμηνείες του. Υποδύεται τον Αμερικανό προπονητή Ted Lasso που μετακομίζει στην Αγγλία για να αναλάβει την AFC Richmond, μεσούσης της σεζόν, με στόχο να την διατηρήσει στην Premier League, αποφεύγοντας τον υποβιβασμό στην Championship. Στην πραγματικότητα, η πρόσληψή του είναι μία απόφαση της νέας ιδιοκτήτριας του συλλόγου Rebecca Welton, που μετά το χωρισμό της με τον πρώην Πρόεδρο της ομάδας Rupert Mannion, θέλει να τη δει να καταστρέφεται. Στην πορεία όμως, τα πράγματα θα διαφοροποιηθούν αισθητά.

Πρoβάλλεται ήδη στο Apple Tv+.

The Good Lord Bird

O Ethan Hawke διασκεύασε το βιβλίο του James McBride, The Good Lord Bird (2013) παραδίδοντας ένα δραματικό σόου εμπνευσμένο από τον θρυλικό υπέρμαχο της κατάργησης της δουλείας John Brown. Η ιστορία του The Good Lord Bird περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες του Onion (Joshua Johnson-Lionel) ενός αγοριού-σκλάβου όταν ήταν μέλος της πολυφυλετικής ομάδας του Brown στην Αμερική του 1859, λίγο πριν το ξέσπασμα του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου.

Τον ρόλο του πρώτου κρατά το Joshua Johnson-Lionel, ενώ του δεύτερου ο ίδιος ο  Hawke, ο οποίος εκτός από δημιουργός και πρωταγωνιστής είναι και παραγωγός της σειράς.

Προβάλλεται ηδη σε Showtime, COSMOTE TV.

The Haunting of Bly Manor

Από τον δημιουργό του επιτυχημένου The Haunting of Hill House έρχεται το νέο κεφάλαιο της ανθολογίας από τον Mike Flanagan. Εμπνευσμένο από το τη νουβέλα του 1898 του Henry James, "Το στρίψιμο της βίδας", το The Haunting of Bly Manor είναι μία γοτθική αισθηματική ιστορία φαντασμάτων.

Προβάλλεται ηδη στο Netflix.

The Queen's Gambit

Σε ένα ορφανοτροφείο του Κεντάκι τη δεκαετία του '50, ένα κορίτσι ανακαλύπτει το σπάνιο ταλέντο της στο σκάκι, ενώ παλεύει με τον εθισμό της και το χάρισμα της ιδιοφυΐας.

Η σειρά βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Walter Tevis και τοποθετείται ιστορικά στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, τις δεκαετίες του ‘50 και του ‘60 στην Αμερική. 

Προβάλλεται ηδη στο Netflix.

Barbarians

Γερμανικής παραγωγής ιστορική πολεμική τηλεοπτική σειρά, που μας γυρίζει πίσω, στα πρώτα μετά Χριστόν χρόνια, όταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έχει κατακτήσει όλο σχεδόν τον γνωστό κόσμο και υπάρχουν μερικά μόνο μικρά γερμανικά χωριά που αντιστέκονται ακόμα. Η καταπίεση των Ρωμαίων έχει γονατίσει τους "Βάρβαρους". Ένας νεαρός Ρωμαίος αξιωματικός με το όνομα Αρμίνιος θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας: Είναι Γερμανός πρίγκιπας, μεγάλωσε στη Ρώμη ως όμηρος, έλαβε ρωμαϊκή εκπαίδευση, ανέβηκε ψηλά στη στρατιωτική ιεραρχία της αυτοκρατορίας και τώρα αποφάσισε να μεταμορφωθεί στη νέμεση της θετής του πατρίδας.

Προβάλλεται ηδη στο Netflix.

The Alienist: Angel of Darkness

Η δεύτερη σεζόν της σειράς The Alienist με τους Daniel Brühl, Luke Evans, και Dakota Fanning είναι γεγονός, έστω και με καθυστέρηση - ο πρώτος κύκλος έκανε πρεμιέρα το 2018. Έναν χρόνο μετά τα γεγονότα της πρώτης σεζόν, συναντάμε την Sara Howard (Dakota Fanning),να διευθύνει το δικό της πρακτορείο ντετέκτιβ, και να αναλαμβάνει να βρει τη νεογέννητη κόρη του Iσπανού γενικού προξένου που έχει απαχθεί.

Προβάλλεται ηδη στο Netflix.

The Undoing

Ένα χρόνο μετά το φινάλε του Big Little Lies, η Nicole Kidman συναντά ξανά τον τηλεοπτικό δημιουργό David E. Kelley στη νέα μίνι σειρά The Undoing. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την Grace Fraser, που ζει τη ζωή που πάντα ονειρευόταν. Είναι επιτυχημένη ψυχοθεραπεύτρια, ετοιμάζεται να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο, είναι παντρεμένη με έναν αφοσιωμένο άντρα, με τον οποίο έχουν αποκτήσει ένα γιο, που φοιτά σε ελίτ σχολείο της Νέας Υόρκης. Μερικές εβδομάδες πριν την έκδοση του βιβλίου της, ένας βίαιος θάνατος και φοβερά μυστικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, συντρίβουν την ίδια αλλά και την οικογένειά της. Η Grace θα κληθεί τώρα να αλλάξει τη μέχρι πρότινος ήσυχη και βολεμένη ζωή της και να δημιουργήσει ένα διαφορετικό σπιτικό για εκείνη, τον σύζυγό της και το παιδί τους.

Εκτός από την Kidman επί οθόνης εμφανίζονται οι Hugh Grant, Donald Sutherland και Édgar Ramírez, μεταξύ πολλών ακόμα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Susanne Bier, σκηνοθέτις της βραβευμένης μίνι σειράς, The Night Manager.

Προβάλλεται ηδη σε HBO, Vodafone TV.

Mandalorian - 2η σεζόν

Ο μασκοφόρος πολεμιστής και το μικροσκοπικό πράσινο πλασματάκι συνεχίζουν το ταξίδι τους προς το άγνωστο (;) αντιμετωπίζοντας νέους εχθρούς και αποκτώντας ακόμα περισσότερους συμμάχους με φόντο μία ταραγμένη εποχή λίγο μετά την κατάρρευση της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας. Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη της 2ης σεζόν του επιτυχημένου εγχειρήματος της πλατφόρμας του Disney+ να φέρει τον κόσμο του Star Wars στη μικρή οθόνη.

Προβάλλεται ηδη στο Disney+.

The Crown - 4η σεζόν

Δεν είναι λίγες οι φορές που η βρετανική μοναρχία έχει εμπνεύσει τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Η περίπτωση του The Crown όμως διαφέρει. Η πολυβραβευμένη τηλεοπτική παραγωγή αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της, καθώς έχει καταφέρει να παραμείνει όσο πιο πιστή γίνεται σεναριακά στα πραγματικά γεγονότα, χάρη στη σχετικά ακριβή ιστορική απόδοση της βασιλείας της Ελισάβετ Β', συστήνοντάς μας τη γυναίκα πίσω από τη βασίλισσα.

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται το 2016 με την πρώτη σεζόν να καλύπτει την περίοδο από τον γάμο της Ελισάβετ με τον Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου, το 1947 μέχρι τη ματαίωση του αρραβώνα της αδερφή της, Πριγκίπισσας Μαργαρίτας το 1955, την δεύτερη την περίοδο από την κρίση του Σουέζ το 1956 μέχρι την απόσυρση του τρίτου πρωθυπουργού Harold Macmillan, το 1963 και τη γέννηση του Πρίγκιπα Εδουάρδου το 1964 και την τρίτη  τις δύο περιόδους του Harold Wilson ως πρωθυπουργού μέχρι το 1976.

Η ολοκαίνουργια, τέταρτη σεζόν μας ταξιδεύει στη δεκαετία του '80, όπου η Ελισάβετ συγκρούεται με την πρωθυπουργό Margaret Thatcher, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος κάνει έναν θυελλώδη γάμο με τη λαίδη Diana Spencer.

Πρεμιέρα: 15/11, Netflix

Small Axe

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Steve McQueen για την ταινία "12 Χρόνια Σκλάβος" κάνει το ντεμπούτο του στη μικρή οθόνη, παραδίδοντας τη δραματική ανθολογική σειρά Small Axe.

Αποτελείται συνολικά από μόλις 5 επεισόδια, που με φόντο τις πολύχρωμες δεκαετίες του ’70 και του ’80, παρουσιάζουν αληθινές ιστορίες θάρρους, ελπίδας και επαναστατικότητας με πρωταγωνιστές πρόσωπα, τα οποία μέσα από περιστατικά βίας και ρατσισμού, συνέβαλαν στην προάσπιση του δικαιώματος στην ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων των μειονοτήτων. 

Πρεμιέρα: 16/11 BBC, COSMOTE TV

His Dark Materials - 2η σεζόν 

Βασισμένη στην ομώνυμη τριλογία φαντασίας του Philip Pullman, "Η τριλογία του κόσμου", η σειρά ακολουθεί την Lyra, μία νεαρή ορφανή που ταξιδεύει ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους για να βρει τον απαχθέντα φίλο της και οι δρόμοι τους διασταυρώνονται με ένα μυστηριώδες αγόρι τον Will. Η πρώτη σεζόν βασίστηκε στο πρώτο βιβλίο "Το αστέρι του βορρά" -κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός-, ενώ η δεύτερη στο δεύτερο βιβλίο "Ο Άρχοντας των δύο κόσμων" -κυκλοφορεί επίσης από τον Ψυχογιό. 

Πρεμιέρα: 16/11 ΗΒΟ, Νova

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος