Η αισθητική χειρουργική δεν είναι πια αντρικό ταμπού

Τα δεδομένα αλλάζουν: Το 14% των πλαστικών χειρουργικών επεμβάσεων στον κόσμο πραγματοποιείται σε άντρες.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 30 Δεκεμβρίου 2020

Όπως το σούσι, τα υβριδικά αυτοκίνητα και τα ηλεκτρικά σκούτερ, έτσι και οι αντρικές θεραπείες ομορφιάς είναι μια ακόμη –νέα– δαπανηρή τάση των Ιταλών, σύμφωνα με πρόσφατα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της γείτονος χώρας. Το ίδιο, όμως, συμβαίνει και σε όλο τον κόσμο: Εάν μέχρι πρόσφατα οι άντρες ντρέπονταν να στραφούν στον πλαστικό χειρουργό, τώρα το κάνουν όλο και περισσότερο. Και μπορεί οι γυναίκες να συνεχίζουν να κυριαρχούν στον τομέα, εντούτοις οι άντρες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 14% των πελατών αισθητικών θεραπειών παγκοσμίως.

κείμενο: Francesca Bussi | εικόνα: Giacomo Bagnara

Ο dr Giulio Borbon, ειδικευμένος στην αισθητική, αναγεννητική χειρουργική και επιστημονικός διευθυντής του Studio Borbon στο Μιλάνο, εντοπίζει την ταυτότητα αυτών των ασθενών: "Είναι μεταξύ 40 και 50 ετών, δηλαδή σε μια ηλικία που αρχίζουν να βλέπουν την όψη τους πιο κουρασμένη. Δεν επιθυμούν κατ’ ανάγκη να δείξουν νεότεροι, απλά θέλουν η εξωτερική τους εμφάνιση να αντικατοπτρίζει την εσωτερική ενέργεια που εξακολουθούν να αισθάνονται".

Εδώ, λοιπόν, είναι οι νέες θεραπείες, που στοχεύουν στη διαχείριση της διαδικασίας γήρανσης με έναν τρόπο που θα την καταστήσουν αρμονική.

Νέες τάσεις

Η αισθητική χειρουργική δεν είναι πια αντρικό ταμπού

"Τρεις είναι οι πιο πρωτοποριακές θεραπείες, που αυτή τη στιγμή επιλέγουν οι περισσότεροι άντρες: Ivee, PRP και Pro-fill", λέει ο dr Borbon και εξηγεί: "Οι Ivee είναι ενδοφλέβιες εγχύσεις με πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών στο αίμα, οι οποίες επιτρέπουν την ανανέωση εκ των έσω και δημιουργούν μια άμεση αίσθηση ευεξίας. Οι βιοαναζωογονήσεις με τη μέθοδο PRP γίνονται με έναν ορό που λαμβάνεται από το πλάσμα του ασθενούς –πλούσιο σε βλαστοκύτταρα– και ο οποίος εγχέεται στο πρόσωπο επιτυγχάνοντας αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και συνεπώς πιο τονισμένο δέρμα. Τέλος, η τεχνική Pro-fill είναι μια ανώδυνη ένεση στη σιαγόνα με ένα προηγμένο υλικό πλήρωσης που συνδυάζει υδροξυαπατίτη ασβεστίου και υαλουρονικό οξύ, αναμορφώνοντας τη γραμμή του σαγονιού".


Αυτό που αρκετοί άντρες ζητούν είναι ο αισθητικός επαναπροσδιορισμός του σώματός τους με την τεχνολογία Body Tite.


Οι κλασικές θεραπείες, όπως το Botox για παράδειγμα, παραμένουν σταθερές αξίες. Ωστόσο, οι άντρες δεν επιθυμούν εκείνο το περίφημο "παγωμένο" και ανέκφραστο πρόσωπο, γι’ αυτό και οι γιατροί επιλέγουν να το χρησιμοποιούν με πιο αραιωμένη σύσταση. "Έτσι, οι ρυτίδες μειώνονται δραστικά, αλλά οι γραμμές έκφρασης είναι χαλαρές, χωρίς να αλλοιώνεται η έκφραση του προσώπου", τονίζει ο dr Borbon και συνεχίζει: "Όσον αφορά τη βλεφαροπλαστική, υπάρχουν εξελιγμένες χειρουργικές τεχνικές, οι οποίες επιτρέπουν την επαναφορά του νεανικού βλέμματος, χωρίς όμως να αλλάζει το σχήμα του ματιού".

Επίσης, αυτό που αρκετοί άντρες ζητούν είναι ο αισθητικός επαναπροσδιορισμός του σώματός τους με την τεχνολογία Body Tite. Πρόκειται για λιποαναρρόφηση και λιπογλυπτική υψηλής ευκρίνειας με μόνιμο αποτέλεσμα. "Ο επανασχεδιασμός της σιλουέτας –με έμφαση στο στέρνο, την κοιλιά και τους γλουτούς– επαναφέρει τη λεπτή και σφριγηλή σιλουέτα ενός άντρα, ο οποίος συσσωρεύει λιποκύτταρα σε αυτές τις περιοχές του σώματός του καθώς περνούν τα χρόνια", λέει ο dr Borbon.

Κάποιες ρυτίδες έχουν ιστορίες να πουν

Αισθητική χειρουργική 2

Πόσο συχνά πρέπει να επαναλαμβάνονται αυτές οι θεραπείες για βέλτιστα αποτελέσματα; "Το Botox μπορεί να γίνει μία ή δύο φορές το χρόνο – το πολύ. Το Ivee κάθε δυο μήνες. Οι συνεδρίες βιοαναζωογόνησης PRP, που συνδυάζονται με άλλες ελαφρά αναζωογονητικές θεραπείες προσώπου, μπορεί να εφαρμοστούν έως και τέσσερις φορές το χρόνο. Αρκεί να θυμάσαι πάντα ότι η καταπολέμηση της γήρανσης με κάθε κόστος μπορεί να σου στερήσει το πιο σημαντικό κομμάτι της αρρενωπότητάς σου: Ορισμένες ρυτίδες στα πρόσωπα των αντρών λένε ιστορίες που πρέπει να ακουστούν".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.