7 αρώματα για το καλοκαίρι

Ποια αρώματα θα σε κάνουν ακαταμάχητο τώρα που βγαίνεις ξανά έξω.

Τα αρώματα ίσως και να μας έσωσαν κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού. Τουλάχιστον την ψυχολογία μας. Κι αυτό γιατί "επί κανονικότητας" αρωματιζόμασταν για να βγούμε έξω, να φλερτάρουμε, να πάμε σε ένα πάρτυ, ένα event, ακόμα και στο γραφείο. Μετά, ήταν εκεί για να μας θυμίζουν το "ποιοι είμαστε". Κάθε τους ψεκασμός και μία υπόσχεση για το ότι κάποτε θα πάρουμε ξανά πίσω τη ζωή μας. Τώρα, λοιπόν, αυτό το καλοκαίρι που ήρθε επιτέλους η ώρα για μία πρώτη επιστροφή στην κανονικότητα, σου παρουσιάζουμε 7 ακαταμάχητα αντρικά και unisex αρώματα που αντικατοπτρίζουν στις νότες τους όχι μόνο τον άντρα που είσαι αλλά και αυτόν που θέλεις να γίνεις. Που θα σου αλλάξουν τη διάθεση στη στιγμή. Προς το καλύτερο.

Bitter Peach (Eau de Parfum) του Tom Ford

7 αρώματα για το καλοκαίρι

Το άρωμα του πικρού ροδάκινου μπερδεύεται γλυκά με ένα spicy μείγμα από κάρδαμο, ρούμι και έλαιο κονιάκ. Το αποτέλεσμα είναι μία unisex εσάνς, με βάθος και όγκο, που συντροφεύει ιδανικά όλες τις μαγικές καλοκαιρινές νύχτες που έχεις μπροστά σου.

Blue Sage (Eau de Toilette) του Korres

BOTTLE OF KORRES BLUE SAGE PERFUME

Ένα φρέσκο, ξυλώδες και γλυκό άρωμα με νότες από μέντα, πατσουλί και φασκόμηλο. Αρκετά ελαφρύ χωρίς να γίνεται ποτέ αδιάφορο, είναι το άρωμα που μπορείς να φοράς όλο το καλοκαίρι, από το πρωί στο γραφείο μέχρι αργά το απόγευμα.

Eros (Eau de Parfum) του Versace

BOTTLE OF VERSACE EROS PERFUME

Ένα πολυτελές άρωμα που εδώ και χρόνια γράφει τη δική του ιστορία. Πιστό στο μεσογειακό του πνεύμα, αναμειγνύει τη γλυκιά φρεσκάδα του ιταλικού λεμονιού, του μανταρινιού και του καραμελωμένου μήλου με τις ξυλώδεις νότες του κέδρου, το αναζωογονητικό βετιβέρ και το έντονο πατσουλί.

CK Everyone (Eau de Toilette) του Calvin Klein

BOTTLE OF CK EVERYONE PERFUME

To Everyone της συμπεριληπτικότητας είναι "πνευματικό παιδι" του One, που σημάδεψε αρωματικά τα 90s, αποτελώντας ίσως το πιο επιτυχημένο unisex άρωμα όλων των εποχών. Όπως τα περισσότερα αμερικανικά eau de toilette είναι ελαφρύ και φρέσκο, μεταφέροντας με την αναζωογονητική αίσθηση που σου αφήνει μία ολόκληρη φιλοσοφία και στάση ζωής. Επίσης, η παραγωγή του γίνεται με τέτοιον τρόπο που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.

Dior Homme (Eau de Toilette) του Dior

BOTTLE OF DIOR HOMME PERFUME

Οι περισσότεροι που το δοκιμάζουν "κολλάνε" μαζί του για μία ζωή. Συνδυάζει τις μυρωδιές των κίτρων με την "πικάντικη φρεσκάδα" του περγαμόντου και των ροζ μούρων, αλλά και τη ζεστασιά του κέδρου, την κομψότητα του βετιβέρ από την Αϊτή, τη γλυκιά ένταση του πατσουλί και μία νότα δέρματος. Κατάλληλο για όλες τις ώρες, ανάλογα με την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις.

Terre d’Hermès Eau Intense Vétiver (Eau de Parfum) του Hermès

BOTTLE OF TERRE D'HERMES PERFUME

Μία σύνθεση που αποτέλεσε τομή στην αντρική αρωματοποιία και αγαπήθηκε όσο λίγες, σε μία διαφορετική εκδοχή. Ξυλώδης, με φυτικές νότες, συνδυάζει τη δύναμη και την κομψότητα του βετιβέρ με τα εσπεριδοειδή, το πράσινο περγαμόντο και τις spicy νότες του πιπεριού Σετσουάν.

> Διάβασε ακόμα: Γυμναστική προσώπου: Πώς οι όμορφοι γίνονται ομορφότεροι

Fusion d'Issey (Eau de Toilette) του Issey Miyake

BOTTLE OF FUSION D'ISSEY MIYAKE PERFUME

Ένα άρωμα το οποίο πρέπει να καταφύγεις στην ποίηση για να το περιγράψεις. Θα το λέγαμε "ηλιακό" και "ορυκτώδες", την ίδια στιγμή. Οι διαφορετικές αρωματικές του όψεις είναι ένα παιχνίδι της φύσης ανάμεσα στη φωτεινή φρεσκάδα του λεμονιού και τη ζέστη μιας "ηφαιστειώδους" ξυλείας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.