Γιατί όλοι βλέπουν Lucifer;

5 λόγοι που το Lucifer αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού Netflix.

Αυτό το κείμενο θα μπορούσε κάλλιστα να συνοψιστεί μέσα σε μία φράση: "Πώς είναι δυνατόν να μη βλέπεις Lucifer;", ακριβώς επειδή απλά, λιτά και απέριττα ανήκει στις παραγωγές που "έχτισαν" το μύθο του Netflix. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η σειρά με πρωταγωνιστή τον Tom Ellis βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων χρηστών και κάποιοι παραδόξως ξαφνιάζονται. 

Γιατί όλοι βλέπουν Lucifer;JOHN P. FLEENOR/NETFLIX

Ενδεχομένως να μη γνωρίζουν την ιστορία της σειράς και του πώς το Netflix κατάφερε να την "αναστήσει" παρότι είχε βρεθεί στα κατάστιχα του Fox, μετά από το διαδικτυακό αγώνα #SaveLucifer των Lucifans. H πλατφόρμα streaming πάντως, δικαιώθηκε και με το παραπάνω για την εμπιστοσύνη που έδειξε στους συντελεστές της, ενώ κατάφερε να τους πείσει ότι θα πρέπει να συνεχίσουν για την 6η και τελευταία σεζόν.

Η συμφωνία τους έκλεισε όταν το Netflix δέχτηκε ότι η έκτασή της θα περιοριστεί σε 10 μόνο επεισόδια, διότι οι δημιουργοί της, Ildy Modrovich και Joe Henderson δεν ήθελαν εξαρχής να κουράσουν το κοινό τους με ανούσιο και κυρίως φλύαρο περιεχόμενο, καταστρέφοντας έτσι τη δόξα και τη φήμη του Lucifer. Τίμια πράγματα δηλαδή. Παρόλα αυτά, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο με το τέλος της σειράς να υπάρξει κάποιο spinoff, πετώντας το μπαλάκι στη Warner Bros. που έτσι κι αλλιώς είναι εκείνη που αποφασίζει. 

Γιατί όλοι βλέπουμε φανατικά Lucifer λοιπόν; Ας δεχτούμε ότι υπάρχουν μερικοί δύσπιστοι εκεί έξω και ας επιχειρηματολογήσουμε προβάλλοντας τις 5 βασικές αιτίες (ναι, μπορούμε να σκεφτούμε κι άλλες).

1. Ψυχαγωγία, τι δύσκολο πράγμα

Υπάρχει μία τεράστια κατηγορία κοινού που δεν αντέχει άλλο δράμα. Χρειάζεται να δει κάτι ευχάριστο -όχι χαζοχαρούμενο- να μην του μαυρίζει την ψυχή και κυρίως να τον κάνει να περνά καλά, να ξεχνιέται μπροστά από τη μικρή οθόνη. Ναι, ο Lucifer και το πολύπλευρό του σενάριο το καταφέρνουν αυτό. 

Στιγμιότυπο από τη σειρά του Netflix LuciferNETFLIX

2. Το πολυμίξερ

Συμπληρωματικά με το 1. που προηγήθηκε, δεν υπάρχει κάτι που δεν έχει αυτή η σειρά. Θες εξιχνίαση εγκλήματος; Θες ρομάντζο και δράμα; Γέλιο; Φαντασία και δράση; Ωραίους ηθοποιούς σε ερμηνεία και εμφάνιση; Τα διαθέτει όλα στις σωστές δόσεις. 

Στιγμιότυπο από τη σειρά του Netflix LuciferNETFLIX

3. Ο Tom Ellis

Όπως ο James Spader του The Blacklist, έτσι και ο Tom Ellis κουβαλά τη σειρά στις πλάτες του. Πρόκειται για έναν ηθοποιό που από νωρίς κατάλαβε ότι ο Lucifer είναι ένας character που μαγνητίζει και η ερμηνεία του καταφέρνει να αναβαθμίσει το συνολικό περιεχόμενο της παραγωγής. Τους τελευταίους επιφυλακτικούς κέρδισε στην 5η σεζόν, όταν χρειάστηκε να υποδυθεί το δίδυμο αδερφό του. Είναι σοκαριστικό το πόσο άλλος άνθρωπος φαίνεται ως Michael. Επίσης, είναι πραγματικά αδύνατον να μη σε κάνει να συμπαθήσεις την ουαλική προφορά του, αν σου φαίνεται αποκρουστική υπό άλλες συνθήκες.

Trivia: Η αρχική μορφή του ήρωα τον ήθελε με αμερικανική προφορά, ωστόσο οι δημιουργοί της σειράς συνειδητοποίησαν ότι ο Αμερικανός Lucifer φαινόταν πολύ "καθίκι" και κατέληξαν στη βρετανική που τουλάχιστον τον έκανε πιο στιλάτο. "Με μία βρετανική προφορά, μπορείς να πεις σχεδόν τα πάντα και να τη σκαπουλάρεις", είχε γράψει στο Twitter του ο ηθοποιός. 

Στιγμιότυπο από τη σειρά του Netflix LuciferJOHN P. FLEENOR/NETFLIX

4. Η σκοτεινή πλευρά της ζωής

Όσο περνάει ο καιρός, στην παγκόσμια μυθοπλασία κυριαρχεί το μοτίβο των χαρακτήρων που συνήθως έχουν καλή και κακή πλευρά. Ισως έτσι να επιτυγχάνεται πιο εύκολα η ταύτιση του θεατή με τους ήρωες της εκάστοτε σειράς, δεδομένου του ότι βρίσκονται πιο κοντά στα δικά μας δεδομένα. Πόσω μάλλον όταν το καλό εν τέλει υπερισχύει ενάντια στο κακό και η αγάπη τα γιατρεύει όλα. Ο δε Lucifer είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του τέκνου που παιδεύεται από τις αμαρτίες των γονιών του και που τις κουβαλά στα ραντεβού με την ψυχοθεραπεύτριά του, προσπαθώντας να απαλλαχθεί από αυτές.

Στιγμιότυπο από τη σειρά του Netflix LuciferNETFLIX

5. Η μόδα της φαντασίας

Ρίξε λίγο μια ματιά στο διεθνές box office. Η επιστημονική φαντασία και οι υπερήρωες, από το σύμπαν της Marvel και της DC μέχρι την κλασσική αξία του Star Wars διανύει περίοδο άνθισης. Ο δε Lucifer έχει ένα κόμικ "μύθο" πίσω του, που σε μεγάλο βαθμό ικανοποιεί εκείνους που τους αρέσει να βλέπουν στη μικρή και μεγάλη οθόνη, ό,τι στην πραγματικότητα δε μπορεί να οπτικοποιηθεί.

Επιπρόσθετα, εξιτάρει εύκολα όσους έχουν απορίες για τη μετά θάνατον ζωή και τα θεία μέσα από ένα στυλ που ακροβατεί ανάμεσα στη βιβλική "κληρονομιά" και το φλεγματικό χιούμορ.

"Oh, lovely?", που θα έλεγε και ο φίλος μας ο Luci. 

 


Διάβασε ακόμη για όλα όσα γνωρίζουμε για το Pam & Tommy15 σειρές για τον Ιούνιο και τις καλύτερες ισπανικές σειρές του Netflix.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος