LaMelo Ball: Το μέλλον είναι εδώ

Ο 19χρονος γκαρντ των Charlotte Hornets είναι ο Rookie of the Year στο NBA.

Καλύτερος Rookie στο ΝΒΑ για τη σεζόν 2020-21, ο LaMelo Ball. Ο 19χρονος γκαρντ των Charlotte Hornets επικράτησε του Anthony Edwards των Minnesota Timberwolves στη σχετική κατηγορία των βραβείων για την αγωνιστική χρονιά που ολοκληρώνεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Το νο.3 του περσινού draft πραγματοποίησε μία θαυμάσια χρονιά, γράφοντας σε 51 παιχνίδια 15,7 πόντους, 5,9 ριμπάουντ, 6, ασίστ και 1,6 κλεψίματα, βοηθώντας την ομάδα του να διεκδικήσει μία θέση στα playoffs της Ανατολής, δίχως ωστόσο να τα καταφέρει στο τέλος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

Όπως ήταν αναμενόμενο, η βράβευσή του προκάλεσε την -απολαυστική κατά τα άλλα- αντίδραση των Timberwolves στο Twitter.

Ένας διαφορετικός Ball

Ο LaMelo είναι ένα κλασικό παράδειγμα χαρισματικού παίκτη του 21ου αιώνα: Ένας multi-dimensional combo guard που έχει αντιγράψει στοιχεία από παίκτες όπως οι James HardenSteph Curry και Damian Lillard, με φαινομενικά unlimited shooting range και ικανότητα να δημιουργεί φάσεις για τους συμπαίκτες του από το πουθενά. Οι αδυναμίες τους στην άμυνα είναι προφανείς αλλά αυτό είναι κάτι που πάντοτε μπορεί να βελτιωθεί. Το ταλέντο όμως υπάρχει και φαίνεται άπλετο.

Αρκούν αυτά για να κάνει μία αξιόλογη καριέρα στο ΝΒΑ; Εν αντιθέσει με τα αδέρφια του -τον επίσης ΝΒΑer Lonzo των New Orleans Pelicans και τον wannabe NBAer LiAngelo- και παρά το επικοινωνιακό show που εδώ και αρκετά χρόνια έχει φτιάξει ο πατέρας LaVar, ο ίδιος μοιάζει να είναι πολύ προσγειωμένος και προσηλωμένος. 

LaMelo Ball: Το μέλλον είναι εδώGetty Images
ΛΑΜΕΛΟ ΜΠΟΛGetty Images

Η εμπειρία του από εφηβική ηλικία σε επαγγελματικά πρωταθλήματα -έχει παίξει στην Λιθουανία και την Αυστραλία- μοιάζει να λειτούργησε ευεργετικά για τον ίδιο, ωριμάζοντάς τον, κυρίως σαν προσωπικότητα.

Πλέον, καλείται αρχικά να ξεπεράσει το rookie wall και να γίνει αυτό που πραγματικά μπορεί: Ένας από τους κορυφαίους της γενιάς του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος