Η γενναία ώρα του λευκού τζην

Γιατί το λευκό τζην είναι το πιο καλοκαιρινό ρούχο που μπορείς να το φοράς όλον τον χρόνο.

Η αλήθεια είναι ότι για τους περισσότερους καλοντυμένους άντρες, οι μέρες του καλοκαιριού δεν έχουν ταυτιστεί με το λευκό τζην παντελόνι, αλλά με μία άλλη συγκεκριμένη ενδυμασία: Ένα αεράτο, άνετο πουκάμισο, κατά προτίμηση από λινό πανί, loafers ή sneakers και chinos παντελόνια. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι γενικά τέλειος αλλά καθόλου "προχώ". Τον λες και συντηρητικό. Ενίοτε ακόμα και βαρετό. Δεν χρησιμοποιούμε, όμως, τα ρούχα μας και για να μας ανανεώσουν; Σίγουρα. Αυτήν την τόσο-όσο στιλιστική φρεσκάδα, λοιπόν, είναι που σου χαρίζει ένα λευκό τζην που θα το φορέσεις όχι μόνο τώρα, αλλά και το φθινόπωρο. Κι αυτό γιατί παρότι τα λευκά παντελόνια έχουν ένα κάπως καλοκαιρινό στυλάκι, με το σωστό στάιλινγκ μπορείς να τα φοράς όλο τον χρόνο.

Τα δυνατά στιλιστικά σημεία ενός λευκού τζην

Τα λευκά τζην παντελόνια και γενικότερα τα λευκά παντελόνια μπορεί να αποδειχθούν ένα αρκετά "επικίνδυνο" ρούχο. Οι λεκέδες παραμονεύουν παντού: Στην κόκκινη σος του μπάρμπεκιου, στο βρώμικο παγκάκι στο πάρκο, στις ρόδες του ποδηλάτου σου, στις λακουβίτσες με το βρώμικο βρόχινο νερό μετά από μία μπόρα. Παρόλα αυτά αξίζει το ρίσκο και όλα τα ενισχυτικά πλύσεως που θα αγοράσεις για την περιποίησή του. 

Στην πραγματικότητα, όμως, τα λευκά τζην έχουν πολλά προτερήματα. Καταρχήν, είναι πιο ανθεκτικά στον χρόνο από τα σκούρα μπλε αδελφάκια τους. Κι αυτό γιατί τα βαμβακερά τους νήματα που είναι φύσει λευκά δεν ταλαιπωρούνται από την επεξεργασία της έντονης βαφής. Για τον ίδιο λόγο του φυσικού τους χρώματος, χρησιμοποιείται λιγότερο νερό και λιγότερα χημικά κατά τη διαδικασία παραγωγής τους. Στιλιστικά, όμως, το μεγαλύτερό τους πλεονέκτημα έχει να κάνει με το ότι είναι πολύ εύκολα στα σεταρίσματα αλλά και, όπως ήδη είπαμε, στο ότι μπορείς να τα φοράς και τις 4 εποχές του χρόνου ή του Βιβάλντι.

Πώς να φορέσεις το λευκό τζην το καλοκαίρι

Η γενναία ώρα του λευκού τζηνΤο λευκό τζην είναι ο κατάλληλος καμβάς για να χτίσεις πάνω του τα πιο ωραία σου ντυσίματα, αλλά και για να φορέσεις όλα τα ρούχα που έχεις στην ντουλάπα σου και δεν ταιριάζουν με τίποτα άλλο. Δεν "κλοτσάει" στιλιστικά στο σετάρισμα ούτε και η πιο ιδιότροπη ρίγα που βρέθηκε ποτέ πάνω σε πουκάμισο. Φόρεσέ το με πουκάμισα είτε με κοντό είτε με μακρύ μανίκι, με φλοράλ επιλογές και με print όποιας και δήποτε εμπνεύσεως. Αν θέλεις να δείχνεις πιο cool και χαλαρός, δεν έχεις παρά να αφήσεις ανοιχτά τα δύο πρώτα κουμπιά του πουκαμίσου σου. Αν είσαι πραγματικά παράτολμος, μπορείς να δοκιμάσεις το total white look, με ένα λινό λευκό πουκάμισο ή και T-shirt και απλώς να σπάσεις την ασπρίλα με ένα καφέ loafer, μία ζώνη ή με αξεσουάρ όπως το ρολόι ή τα γυαλιά ηλίου σου.

Πώς να φορέσεις το λευκό τζην το φθινόπωρο

MAN IN WHITE JEANS Ο λευκός καμβάς του τζην σου παραμένει στα πόδια σου αλλά τα καλοκαιρινά πουκάμισα δίνουν τη θέση τους σε ένα σκούρο μπλε χοντροπλεγμένο πουλόβερ με κοτσίδες ή σε ένα ωραίο hoodie, αν το στυλ σου είναι πιο casual. Με έναν κλασικό επενδύτη ή ένα μάλλινο παλτό, το σύνολο γίνεται μεμιάς πιο επίσημο. Ολοκλήρωσε το look σου με ένα ζευγάρι δερμάτινα Chelsea boots.

> Διάβασε ακόμα: Σουέντ Chelsea boots φέτος και κάθε άνοιξη

Τι να προσέξεις πριν αγοράσεις ένα λευκό τζην 

- Δεν θα πρέπει να είναι ούτε skinny αλλά ούτε και πολύ φαρδύ. Επίλεξε ένα σε τέλειο slim fit.

- Τα λευκά τζην δείχνουν καλύτερα ανάμεσα στις αποχρώσεις του έντονου κάτασπρου που κυριολεκτικά λάμπει το καλοκαίρι και του κρεμ που δείχνει κάπως παλιοκαιρισμένο.

> Διάβασε ακόμα: Τα denim shorts του καλοκαιριού

Αν θέλεις να δείχνεις ακόμα πιο cool, δεν έχεις παρά να γυρίσεις δύο φορές το τελείωμα στα μπατζάκια του λευκού σου τζην, κάτι που δείχνει εξαιρετικό ακόμα και με τα Chelsea boots σου.

- Το φθινόπωρο φόρεσέ το με πιο σκούρα ρούχα.

- Τέλος, αφήνεις τα τζην με τα σκισίματα στην άκρη

Από: Esquire NL


(c) Φωτογραφίες: Edward Berthelot / Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα