Σανδάλια για τολμηρούς

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν φορέσεις τα καλύτερα σανδάλια της σεζόν, χωρίς να μοιάζεις με Βορειοευρωπαίος τουρίστας.

Τα αντρικά σανδάλια είναι μεγάλη υπόθεση για το στυλ μας και μας απασχολούν με την πάρτη τους κάθε καλοκαίρι. Έχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα, όπως το ότι είναι πρακτικά, άνετα και δροσερά. Κι όμως, τα τελευταία χρόνια, μετά από μία άνθιση που γνώρισαν αρχικά τη δεκαετία των zeroes και έπειτα την εποχή της παντοκρατορίας των hipsters, έπεσαν σε δυσμένεια. Κακώς. Γιατί μπορεί για κάποιους να είναι κακόγουστα, αλλά για όσους γνωρίζουν το πώς να τα φορούν μπορεί και να αποτελέσουν την επιτομή του cool.

Σανδάλια για τολμηρούς
Η υπέροχα τολμηρή πρόταση του οίκου Gucci είναι η απογείωση του weird chic.

Τα δύο μεγάλα trends

 Παρότι οι επιλογές είναι αμέτρητες, τα κυρίαρχα trends είναι δύο. Το πρώτο συγκεντρώνει υπό την ομπρέλα του όλα τα δερμάτινα (ή με όψη δέρματος αν είσαι vegan) ζευγάρια, τα οποία μπορούν να φορεθούν ακόμα και με ένα παντελόνι με πιέτες σεταρισμένο με ένα όμορφο πουκάμισο. Το δεύτερο, τα πιο casual σχέδια που έχουν καουτσουκένια σόλα και το πάνω μέρος τους είναι φτιαγμένο είτε από υφασμάτινους ιμάντες είτε από ένα λαστιχένιο πάνελ και ενίοτε δίνουν στο στυλ σου έναν αέρα στιλιστικής πρωτοπορίας

RICK OWENS X BIRKENSTOCK SANDALS
Ένα ζευγάρι Birkenstocks με τη σχεδιαστική υπογραφή του Rick Owens αποτελεί επένδυση. Φόρεσέ τα με λευκό παντελόνι και oversized κοντομάνικο πουκάμισο με κουβανέζικο γιακά και γεωμετρικό print.

Τι πρέπει να προσέχεις όταν φοράς σανδάλια

Υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι κανόνες που πρέπει να τηρείς κάθε φορά που φοράς τα αγαπημένα σου σανδάλια. Ο πιο σημαντικός από αυτούς είναι το ότι τα πόδια σου θα πρέπει να είναι περιποιημένα. Αν δεν το έχεις ιδιαίτερα με τους νυχοκόπτες και τις ελαφρόπετρες, το καλοκαίρι και πριν ξεκινήσεις να φοράς τα σανδάλια σου μπορείς να πας σε ένα ωραίο σαλόνι ομορφιάς για να σου τρίψουν τις φτέρνες και να σου κάνουν ένα επαγγελματικό πεντικιούρ, το οποίο θα μπορείς εύκολα μετά να το συντηρείς μόνος σου στο σπίτι.

Σανδάλια στο γραφείο;

Αν κάνεις δουλειά γραφείου και δεν είσαι π.χ. στιλίστας, τραγουδιστής ή σκηνοθέτης, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα σανδάλια δεν θεωρούνται αποδεκτά σε corporate περιβάλλοντα κι αυτό γιατί έχουν νοηματοδοτηθεί ως πολύ casual υποδήματα, κάτι το οποίο είναι άδικο. Σε συμβουλεύουμε, λοιπόν, να μην πας να χτυπήσεις βάρδια στην τράπεζα με σανδάλια, αλλά αντί αυτών με μοκασίνια.

SANDALS
Οι Tatanes Blé του οίκου Jacquemus, παρότι κατασκευαστικά είναι σαγιονάρες και όχι σανδάλια, ταιριάζουν υπέροχα με ένα chinos παντελόνι στο χρώμα της άμμου με γυρισμένα τα μπατζάκια στο ύψος των αστραγάλων και ένα άνετο λευκό πουκάμισο από λινό πανί.

> Διάβασε ακόμα: Η αλλόκοτη δημοφιλία των Crocs

Πάρτα χαλαρά

Το ότι τα σανδάλια έχουν όλη αυτή την κακή φήμη ότι τα φοράνε τάχαμου κάτι Βορειοευρωπαίοι τύποι εξαιρετικά αμφιλεγόμενης κομψότητας στις διακοπές τους στις Κυκλάδες είναι ένα γεγονός (;) το οποίο δεν πρέπει να σε απασχολεί. Το ίδιο αδιάφορο πρέπει να σε αφήνει και η ιδέα που τα θέλει να τα φορούν μόνο οι πολύ μοδάτοι καλλιτεχνικοί τύποι, με κάλτσες μέχρι το μέσο της γάμπας τους ή και ξεκάλτσωτοι, για να φωτογραφηθούν στις διάφορες βερνισάζ.

BIRKENSTOCK SANDALS
Το μοντέλο Arizona της εταιρείας Birkenstock είναι από τα πιο άνετα και εύκολα στους συνδυασμούς.

> Διάβασε ακόμα: Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε σοβαρά για τo Speedo

Τα σανδάλια είναι απλώς υποδήματα όπως όλα τα άλλα και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις αρκετά ώστε να βρεις αυτά που θα σου είναι άνετα στο πόδι, θα σε βολεύουν στα σεταρίσματα και θα κρατούν τα πόδια σου δροσερά όσο έξω κάνει ζέστη. C’est tout ! 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.