10 αθλητές που αξίζουν την προσοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πρόσωπα που θα μας απασχολήσουν σοβαρά στο Τόκιο.

Γράφει: Esquire Editors 23 Ιουλίου 2021

Σε λίγες ώρες ξεκινούν και επίσημα οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας, οι οποίοι περνώντας διά πυρός και σιδήρου, καταφέρνουν τελικά να γίνουν πραγματικότητα. Σε μία εποχή που τα κρούσματα, ο φόβος και ο θάνατος βρίσκονται στην καθημερινότητά μας, το ολυμπιακό ιδεώδες έρχεται για να μας υπενθυμίσει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του ανθρώπου ο οποίος βγαίνει νικητής ακόμα και από δύσκολες καταστάσεις.

Χωρίς θεατές, με πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, θα έλεγε κανείς ότι το βασικό χαρακτηριστικό της διοργάνωσης, θα είναι η μιζέρια και η απογοήτευση, ιδίως των Ιαπώνων για τα δισεκατομμύρια που πήγαν χαμένα! Παρόλα αυτά, η ουσία των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτών που ξεκίνησαν στην Αρχαία Ελλάδα, είναι ίσως πιο έντονη και εμφανής από ποτέ.

Έπρεπε να έρθει το 2021 – στα χαρτιά 2020 – για να εκτιμήσουμε περισσότερο από ποτέ τις βασικές τους αρχές: Ισότητα, ελευθερία, αυτοδιάθεση, ίσες ευκαιρίες προς όλους. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μία στροφή προς τον άνθρωπο ως οντότητα, στα δικαιώματα και στις ελεύθερες επιλογές του. Και αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν στα γήπεδα της Ιαπωνίας.

Μπορεί για κάποια χρόνια να το "χάσαμε" αλλά ήρθε η ώρα οι σπουδαίες προσωπικότητες να επανέλθουν στον παγκόσμιο αθλητισμό και να αφήσουν το στίγμα τους μέσα από τον χαρακτήρα και τις επιδόσεις τους.

Παρακάτω, έχουμε 10 αθλητές και αθλήτριες, για τους οποίους αξίζει να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για να τους δεις να αγωνίζονται, εκτός φυσικά από τους εκπροσώπους της Ελλάδας.

Simone Biles

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simone Biles (@simonebiles)

Είναι η προσωποποίηση της δυναμικότητας, του ταλέντου και του ήθους. Η Aμερικανίδα γυμνάστρια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίηση που έχει δεχτεί στο παρελθόν από αθλητικό γιατρό, αλλά και την πάλη με τους δαίμονές της. Στις ΗΠΑ θεωρείται ίνδαλμα και παράδειγμα για τα μικρά κορίτσια ενώ η ίδια αυτοπροσδιορίζεται ως "η μεγαλύτερη γυμνάστρια όλων των εποχών". Με τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς του 2016, δεν ξέρουμε αν είμαστε σε θέση να την αμφισβητήσουμε.

Η συνέχεια στο Womantoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος