Οι 100 σημαντικότεροι άνθρωποι από τον κόσμο των μπαρ για το 2021

Στην περίφημη λίστα του Drinks International συναντάμε τον Θάνο Προυναρού και τον Νίκο Μπάκουλη.

Το έγκριτο Drinks International δημοσίευσε τη λίστα Bar World 100, που συμπεριλαμβάνει τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους από τον κόσμο του ποτού και του μπαρ στον πλανήτη, για το έτος που διανύουμε. Τα αποτελέσματα προέκυψαν έπειτα από ψηφοφορία ενός πάνελ από 100 worldwide commentators - κυρίως εκπροσώπους των media, των brands, των μπαρ, των σημαντικότερων events κ.α.

Η λίστα Drinks International’s Bar World 100 2021

Στην κορυφή συναντάται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Monica Berg από το Tayer + Elementary, με τον Ago Perrone του εμβληματικού The Connaught να την ακολουθεί στη δεύτερη θέση (από τη 26η πέρυσι).

 

Ο δεύτερος του 2020, Alex Kratena, συναντάται στην τρίτη θέση. Η πρώτη 5άδα συμπληρώνεται από την Ashtin Berry και τον Shingo Gokan, με τον Ryan Chetiyawardana (από το Mr. Lyan, προπερσινό νο.1) να βρίσκεται στην 6η θέση.

Οι 100 σημαντικότεροι άνθρωποι από τον κόσμο των μπαρ για το 2021Στο νο.60 φιγουράρει η μορφή του δημιουργού του Baba Au Rum, Θάνου Προυναρού. "Παρότι μπαρ του, το Baba Au Rum, έμεινε κλειστό για 6 μήνες, ο Θάνος Προυναρούς παραμένει δραστήριος και πολυάσχολος, δημιουργώντας νέες εμπειρίες στην Αθήνα. Ο διοργανωτής του Athens Rum & Whisky Festival (σ.σ. μαζί με την ομάδα του ελληνικού Diffords Guide) μέσα στο 2020 έκανε το launching του e-shop του, ετοιμάζει ένα νέο κατάστημα με φυτά και γλυκά ενώ έχει την επιμέλεια του μπαρ στο Delta, το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας" αναφέρει μεταξύ άλλων το συνοδευτικό κείμενο του Drinks International γι' αυτόν. 

DRINKS INTERNATIONAL 2021 ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΛΗΣΟ Θάνος Προυναρούς δεν είναι όμως ο μοναδικός Έλληνας της λίστας, καθώς στο νο.100, υπάρχει το new entry του Νίκου Μπάκουλη. "Ένας από τους πιο αγαπητούς bartenders στην Ευρώπη, ο Νίκος Μπάκουλης βοήθησε στην άνοδο της αθηναϊκής μπαρ σκηνής, με το The Clumsies, του οποίου είναι συνιδιοκτήτης. Μαζί με το project του αθηναϊκού βερμούτ Otto's, τρέχει παράλληλα και τη σειρά των RTDs The Clumsies Original Cocktails που συναντά κανείς σε όλη την Ελλάδα" τονίζεται από το Drinks International.

Μπορείς να δεις αναλυτικά τη λίστα του Drinks International εδώ.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Αυτή είναι η πιο ακριβή τεκίλα στον κόσμο

Ένα μόνο μπουκάλι κοστίζει 3,5 εκατομμύρια δολάρια και προφανώς, έχει μπει στο ρεκόρ Γκίνες.

Γραφει Γεωργια Πρεζα