Κι αν το Cybertruck της Tesla είναι ένα flop σε 4 τροχούς;

Μέχρι και ο Elon Musk παραδέχεται πως το φιλόδοξο όχημα μπορεί να εξελιχθεί σε παταγώδη αποτυχία.

Όταν ο Elon Musk, πίσω στο 2019, ανακοίνωνε τη δημιουργία του εξωφρενικού Tesla Cybertruck, υπήρχαν πολλοί που αναρωτιόνταν αν το ηλεκτρικό post-apocalyptic όχημα θα έβγαινε ποτέ στους δρόμους. Μετά από μία χρονιά που θύμιζε αρκετά Αποκάλυψη (ναι, το 2020), φαινόταν πως φτάνει η ώρα να πραγματοποιηθεί το φιλόδοξο task του Νοτιοαφρικανού entrepreneur. Θωρακισμένο με εξαιρετικά ανθεκτικό γυαλί, τεράστιο από κάθε άποψη και με χώρο για 6 ενήλικες, το Tesla Cybertruck υπόσχεται εμβέλεια 800 χιλιομέτρων, το 0-100 σε 2,9'' και τελική ταχύτητα 210 χλμ/ώρα. 

Η παραδοχή του Elon Musk

Είναι όμως αυτό που θα κάνει την Tesla να περάσει στο επόμενο επίπεδο, τουλάχιστον για τον κόσμο των 4 τροχών; Αν λάβουμε υπόψιν τον ίδιο τον Elon Musk, όχι. Μάλιστα, ο Νοτιοαφρικανός entrepreneur παραδέχεται πως το εν λόγω project μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε παταγώδη αποτυχία για την εταιρεία του.

Κι αν το Cybertruck της Tesla είναι ένα flop σε 4 τροχούς;

Και ο βασικότερος λόγος μπορεί να είναι ο τολμηρός σχεδιασμός του, με τις σχεδιαστικές του γραμμές να θυμίζουν ζωγραφιά από μαθητή δημοτικού, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι επικριτές του.

"Για να είμαι ειλικρινής, υπάρχει πάντα η πιθανότητα το Cybertruck να αποτύχει, γιατί είναι πολύ διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο. Δεν με νοιάζει, μου αρέσει ακόμα κι αν δεν αρέσει στους άλλους. Άλλα μοντέλα μοιάζουν με αντίγραφα του ίδιου πράγματος, αλλά το Cybertruck φαίνεται να είναι κατασκευασμένο από εξωγήινους, από το μέλλον" έγραψε μεταξύ άλλων ο Musk στο Twitter.

To tweet του Musk ήταν ουσιαστικά μία απάντηση σε ένα thread ενός φόρουμ με θέμα "Το Cybertruck θα αλλάξει τους όρους της αγοράς". Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιδρυτής της Tesla τοποθετείται σχετικά, ενώ οι παρατηρήσεις του δεν είναι διόλου απίθανο να επηρεάσουν την πορεία του οχήματος στην αγορά. 

Ανεξάρτητα από τις προοπτικές, η Tesla παραμένει επικεντρωμένη στην κυκλοφορία του ηλεκτρικού pick-up, το οποίο θα ανταγωνιστεί άλλες τρέχουσες επιλογές όπως το Hummer EV ή το Rivian R1T.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear

Η ανησυχία του Elon Musk για την Ελλάδα

"Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα...".

Συμβουλές για να διατηρήσεις το σώμα σου εκεί κοντά στα 40

Ξέρουμε όλα όσα πρέπει να κάνεις και τα μοιραζόμαστε μαζί σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος