Evangeline Lilly, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 3 Αυγούστου του 1979.

Λίγοι ηθοποιοί θέλουν -και μπορούν- να παίζουν badass ρόλους όπως η Evangeline Lilly. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της τον Ιανουάριο του 2015 στο αμερικανικό Esquire η 44χρονη ηθοποιός -γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 3 Αυγούστου του 1979 στην Αλμπέρτα του Καναδά- προτιμά περίπλοκους χαρακτήρες όπως η Kate Austen του Lost και η Tauriel στο The Hobbit. Γι᾽αυτό και κάποιοι τη θεωρούν ως τη μετεξέλιξη της Xena ή της Ellen Ripley του Alien. Η ίδια δεν επιβεβαιώνει, αλλά ούτε δείχνει να ενοχλείται από τέτοιους χαρακτηρισμούς. 

Evangeline Lilly, Α Woman We Love ABBEY DRUCKER FOR ESQUIRE

Evangeline Lilly ABBEY DRUCKER FOR ESQUIRE

Τα πρώτα βήματα

Η Lilly μεγάλωσε στη Βρετανική Κολούμπια ως η μεσαία κόρη τριών αδερφών μίας απλής οικογένειας που δεν είχε καμία σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο. Στο σχολείο έπαιζε ποδόσφαιρο και ήταν αντιπρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου, ενώ για να συνεχίσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο, εργάστηκε από σερβιτόρα έως αεροσυνοδός στη Royal Airlines.

Evangeline Lilly Gregg DeGuire/WireImage

H καριέρα της στην υποκριτική ξεκίνησε όταν την ανακάλυψε ένας ατζέντης από το πρακτορείο Ford Modelling. Πήρε την κάρτα του, αλλά άργησε να τον καλέσει. Όταν αποφάσισε να το κάνει, κατάφερε να κερδίσει μία θέση σε πολλές διαφημίσεις, αλλά και σε βοηθητικούς ρόλους χωρίς διάλογο σε σειρές όπως τα Smallville και Kingdom Hospital.

To κεφάλαιο Lost

Στην οντισιόν για το ρόλο της Kate Austen στο Lost του ABC βρέθηκε έπειτα από παρότρυνση ενός φίλου της. Όλα έγιναν υπό άκρα μυστικότητα, καθώς τότε στο casting, οι ηθοποιοί δε μπορούσαν να δουν ολόκληρο το σενάριο, διάβαζαν μόνο μικρές σκηνές και γνώριζαν τη βασική υπόθεση για μία ομάδα ανθρώπων που επέζησε από ένα αεροπορικό δυστύχημα σε τροπικό νησί. Η Lilly πίστευε ότι ο ρόλος της θα έμοιαζε με τη Lilly στη 'Γαλάζια Λίμνη' και ότι το Lost "στην καλύτερη περίπτωση θα ήταν μια μέτρια τηλεοπτική σειρά". 

Evangeline Lilly Axelle Bauer-Griffin/FilmMagic

Εκείνη ξεχώρισε ανάμεσα σε 75 ηθοποιούς, με τους δημιουργούς-παραγωγούς του Lost, Damon Lindelof και J. J. Abrams να την επιλέγουν από μία ταινία με όλες τις υποψήφιες που περνούσαν σε fast forward, αναφωνώντας "Αυτό είναι το κορίτσι". Η Lilly βέβαια, κόντεψε να χάσει το ρόλο γιατί οι προσπάθειές της για να βγάλει visa έπεφταν στο κενό. Μετά από την 20η και τελευταία, βρέθηκε στη Χαβάη, έχοντας λείψει από την πρώτη ημέρα των γυρισμάτων. 

Τα υπόλοιπα πλέον έχουν περάσει στην ιστορία: Το Lost όχι μόνο διέψευσε την αρχική πεποίθηση της Lilly, αλλά της εξασφάλισε και μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Όταν τελείωσαν τα γυρίσματα, αποφάσισε να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από την υποκριτική για να εστιάσει στον ακτιβισμό και σε φιλανθρωπικές δράσεις. 

Η πορεία στη μεγάλη οθόνη

Κάπου στο ενδιάμεσο, το 2008, η Lilly βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στο οσκαρικό The Hurt Locker, ενώ ακολούθησαν μεταξύ άλλων ο ρόλος της Bailey Tallet στο Real Steel, της περίφημης Tauriel στη σειρά ταινιών The Hobbit (The Desolation of Smaug -2013 και The Battle of the Five Armies - 2014), αλλά και της Hope van Dyne / Wasp στο σύμπαν της Marvel.

Evangeline Lilly Kevin Winter/Getty Images

Evangeline Lilly Axelle Bauer-Griffin/FilmMagic

Η σχέση της με τα βιβλία και τη συγγραφή

Με έμπνευση τους Roald Dahl και Edward Gorey, η 41χρονη ηθοποιός υπογράφει ως συγγραφέας και την παιδική σειρά βιβλίων The Squickerwonkers, την οποίας το πρώτο βιβλίο προλόγισε γραπτώς ο Peter Jackson. Όπως είχε εκμυστηρευθεί τον Ιανουάριο του 2015 στο αμερικανικό Esquire: "Δε θέλω να προστατεύσω τα παιδιά από την πραγματικότητα. Θέλω να επαναλάβω την εμπειρία τους με χαρακτήρες με τους οποίους θα μπορούσαν καλώς εχόντων των πραγμάτων να ταυτιστούν, με ανθρώπους ελαττωματικούς, αξιαγάπητους, προβληματικούς, θαρραλέους, απόκληρους".
 

Η προσωπική ζωή

Η Lilly υπήρξε παντρεμένη με τον Murray Hone από το 2003 έως το 2004. Είχε επίσης σχέση με το συμπρωταγωνιστή της στο Lost, Dominic Monaghan από το 2004 έως το 2007. Τρία χρόνια μετά, συνάντησε τον Norman Kali, από τον οποίο απέκτησε δύο αγόρια, το 2011 και το 2015. Σήμερα ζει με τον πατέρα της που πάσχει από λευχαιμία. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kristen Stewart, ένα ατίθασο πλάσμα

Το πιο rock n' roll κορίτσι του Χόλιγουντ κλείνει σήμερα 34 χρόνια ζωής.

Γραφει Πωλινα Φραγκου