Κάποια πράγματα για το εκρηκτικό φινάλε του La Casa de Papel

Το απροσδόκητο α λα Game of Thrones επιπέδου twist αλλάζει τα πάντα. Και αυτό δεν είναι κακό.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 10 Σεπτεμβρίου 2021

Η λέξη 'jarana' που χρησιμοποιεί η Tokyo στο φινάλε του πρώτου μέρους του 5ου κύκλου του La Casa de Papel, μεταφράζεται από τα ισπανικά ως "γλέντι" ή ακόμη και "όργιο". Και πράγματι, κάτι τέτοιο συνέβη στο ομολογουμένως εκρηκτικό από κάθε άποψη τέλος αυτού.  

Το ρέκβιεμ της Tokyo και η ερμηνεία του

Ο χαρακτήρας της Úrsula Corberó βιώνει ένα μάλλον απροσδόκητο α λα Game of Thrones επιπέδου twist θάνατο. Στην προσπάθεια να σώσει τους συνεργάτες και φίλους της, τραβά μερικές περόνες και παίρνει μαζί της τον Gandia και κάποιους ακόμη προβληματικούς παραστρατιωτικούς. 

Εν αντιθέσει με τη Nairobi, η Tokyo δεν έχει κάποιου δραματικού είδους αποχαιρετισμό. Αλλά ένα έντονο, γρήγορο και φλογερό goodbye, ακριβώς όπως ήταν και η εισαγωγή της στην ιστορία. 

> Διάβασε ακόμη: Κάπως έτσι θα τελειώσει το La Casa de Papel

Αλλά ας ανοίξουμε λίγο το κάδρο. Το La Casa de Papel ήταν από την αρχή του μία σειρά με χορωδιακό καστ και κατά κάποιο τρόπο αρκετά διχασμένο. Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχουν 2 πρωταγωνιστές: Ο El Profesor και η Tokyo - ναι, θα βάζαμε και τον Berlin αν δε χαιρετούσε τόσο γρήγορα.

Οι δύο προαναφερθέντες ήρωες είναι εκείνοι που άρχισαν τα πάντα. Πολλοί θα περίμεναν να είναι και αυτοί που θα τα ολοκλήρωναν. Αυτό δε θα συμβεί. Τώρα που η Tokyo εντάχθηκε στον κατάλογο των απωλειών, φαίνονται να ανατρέπονται τα πάντα. Δεν είναι απαραίτητα κακό.

Θα μπορούσε να μεταφραστεί ως μία roller coaster εξέλιξη στην πορεία της σειράς. Τα φρένα έχουν αφαιρεθεί και αυτό ίσως δημιουργήσει ένα απροσδόκητο φρέσκο ενδιαφέρον, προς μία κατεύθυνση εντελώς ξένη από το μοτίβο που είχε ακολουθηθεί μέχρι τώρα.  

> Διάβασε ακόμη: Diana Gomez, η νέα μούσα του La Casa de Papel

Τόσο ο El Profesor όσο και ο Rio πιθανότατα θα αλλάξουν συμπεριφορά, όχι απαραίτητα με βάση τη λογική, δίχως κάτι τέτοιο να είναι αρνητικό για τη σειρά και τη φυσιογνωμία της. Ή ακόμη και την τελευταία εικόνα που θα κληροδοτήσει στο -μεγάλο έως γιγαντιαίο- κοινό της. Επιπροσθέτως, ίσως φτάσουμε πιο γρήγορα και ολοκληρωτικά πια προς το -οριστικό- τέλος του φαινομένου που ονομάζεται La Casa de Papel. Και αυτό αν μη τι άλλο οφείλει να είναι μεγαλοπρεπές.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Challengers δεν είναι μία ακόμα ταινία για το τένις

Zendaya σε ταινία με στοιχεία θρίλερ, σεξ, ζήλειας και προδοσίας. Θέλουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι Blur έδωσαν την τελευταία συναυλία τους στο Coachella

Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο Damon Albarn.

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".