H Breitling 'τρέχει' μαζί με τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα των 60s

Η ιστορία τριών θρυλικών αυτοκινήτων συναντά την υψηλή ωρολογοποιία στη συλλογή Top Time Classic Cars. Μαζί ξεχύνονται στο δρόμο της modern-retro κομψότητας.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 28 Σεπτεμβρίου 2021

Τρεις νέους -περιορισμένης έκδοσης- χρονογράφους παρουσίασε η Breitling στο πλαίσιο του Geneva Watch Days, που πραγματοποιήθηκε στην ελβετική πόλη πριν μερικές εβδομάδες. Η αντισυμβατική, modern classic συλλογή αντλεί έμπνευση από τρία αυτοκίνητα-θρύλους της αμερικανικής κουλτούρας.

Η Chevrolet Corvette,  η Ford Mustang και η Shelby Cobra αποτέλεσαν τις 'βάσεις' πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η ελβετική ωρολογοποιία, προσθέτοντας ασφαλώς το δικό της ύφος και -φυσικά- τεχνογνωσία, παράλληλα με τις σταθερές αξίες στο κομμάτι της ακρίβειας, της λειτουργίας και του στυλ. 

H Breitling 'τρέχει' μαζί με τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα των 60s
BREITLING ΣΕΙΡΑ ΡΟΛΟΓΙΩΝ TOP TIME 6
BREITLING ΣΕΙΡΑ ΡΟΛΟΓΙΩΝ TOP TIME 8
BREITLING ΣΕΙΡΑ ΡΟΛΟΓΙΩΝ TOP TIME 7

Aκριβώς όπως τα τρία κλασικά σπορ αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1960, που δημιούργησαν τη δική τους ξεχωριστή επανάσταση στους δρόμους της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού, έτσι και τα συγκεκριμένα ρολόγια φιλοδοξούν να αποτελέσουν "επαναστατικά" αντικείμενα του αντρικού στυλ, πατώντας πάντοτε πάνω στη σφαίρα του κλασικού, αλλά όχι υπό μία αυστηρή έννοια.

BREITLING ΣΕΙΡΑ ΡΟΛΟΓΙΩΝ TOP TIME 5

Θα μπορούσαν εύκολα να χαρακτηριστούν "οχήματα" που δίνουν σε αυτόν που τα φορά την αίσθηση της ελευθερίας και της χαράς, ακόμη κι αν η αίσθηση του χρόνου γίνει μετά από λίγο σχετική. 

Τα τρία ρολόγια με το απαραίτητο moto-twist κάνουν τη διαφορά με τα έντονα χρώματα στα καντράν τους, τα δερμάτινα λουράκια (εμπνευσμένα από τα καθίσματα των sports cars), τις χαραγμένες πλάτες της κάσας από ανοξείδωτο ατσάλι (με το logo κάθε αυτοκινήτου) και τα κουμπιά του χρονογράφου.

BREITLING ΣΕΙΡΑ ΡΟΛΟΓΙΩΝ TOP TIME 9
BREITLING ΣΕΙΡΑ ΡΟΛΟΓΙΩΝ TOP TIME 10

"Πραγματοποιήσαμε το launching για τρία διαφορετικά  Top Time Classic Cars ρολόγια, που αντλούν έμπνευση από τρία διαφορετικά εμβληματικά μοντέλα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας: Την Chevrolet Corvette, την Ford Mustang και την Shelby Cobra. Υπάρχει όμως ένα κοινό όραμα που βασίζεται στο legacy των τριών αυτών αμαξιών. Δεν είναι φυσικά μία διαδικασία που θα σταματήσει εδώ. Προετοιμάζουμε αρκετές πρόσθετες πρωτοβουλίες για τα επόμενα χρόνια, στο γενικό πλαίσιο ανάπτυξης του brand, βασισμένες πάντοτε στις αρχές της ποιότητας, της τεχνολογίας και του στυλ" ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO της Breitling, Georges Kern.

Τα τρία ρολόγια της συλλογής

Top Time Chevrolet Corvette 

BREITLING ΣΕΙΡΑ ΡΟΛΟΓΙΩΝ TOP TIME 1

Το συναντάς σε κόκκινο και μαύρο χρώμα, βασισμένο στον εντυπωσιακό σχεδιασμό της Corvette C2 από τα μέσα της δεκαετίας του 1960,  (γνωστής και ως Sting Ray). Μάλιστα, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων Louis Chevrolet ήταν Ελβετός οδηγός αγώνων που γεννήθηκε στο πόλη ωρολογοποιίας του La Chaux-de-Fonds. 

Top Time Ford Mustang

BREITLING ΣΕΙΡΑ ΡΟΛΟΓΙΩΝ TOP TIME 2

Σε αυτόν το χρονογράφο κυριαρχεί το πράσινο και το καφέ. Είναι εμπνευσμένο από ένα αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ το 1964 και πυροδότησε την κατασκευή μιας νέας γενιάς μικρών και οικονομικών σπορ αυτοκίνητων. Σύντομα έγινε θρύλος στα χέρια των ροκ σταρ και ηθοποιών του Χόλιγουντ και έπαιξε και το ίδιο έναν εμβληματικό ρόλο στη μεγάλη οθόνη. 

Top Time Shelby Cobra 

BREITLING ΣΕΙΡΑ ΡΟΛΟΓΙΩΝ TOP TIME3

Η εν λόγω έκδοση διατίθεται σε σε μπλε και καφέ, με την έμπνευση γι' αυτή να βρίσκεται στο φοβερό αμάξι που δημιουργήθηκε από τον εμβληματικό Αμερικανό οδηγό αγώνων και κατασκευαστή Carroll Shelby για διαγωνισμούς της δεκαετίας του 1960. Η Shelby Cobra αποτελεί ένα μείγμα κλασικού σχεδιασμού βρετανικού σασί με αμερικανική αγωνιστική εφευρετικότητα και μηχανική. Το 'αντίστοιχο' ρολόι ντύθηκε με έναν από τους πολύ χαρακτηριστικούς χρωματικούς συνδυασμούς βαφής: μπλε με λευκές αγωνιστικές λωρίδες.

  • Οι κάσες των 42χιλ. των εκδόσεων Chevrolet Corvette και Ford Mustang στεγάζουν τον πιστοποιημένο με COSC Breitling Caliber 25, έναν αυτόματο χρονογράφο με περιστροφή στο 1/8 του δευτερολέπτου και απόθεμα ενέργειας περίπου 42 ωρών. Και τα δύο ρολόγια διαθέτουν κλίμακα ταχύμετρου και τρία μαύρα υπό-καντράν. Τα λογότυπα των αυτοκινήτων εμφανίζονται στη θέση 12.
  • Μέσα στο ελαφρώς μικρότερο 40χιλ. Top Time Shelby Cobra χτυπάει η καρδιά του πιστοποιημένου από την COSC Breitling Caliber 41, με αυτόματη περιστροφή στο 1/4 του δευτερολέπτου και απόθεμα ισχύος περίπου 42 ώρες. Διαθέτει λευκή κλίμακα ταχυμέτρου και δύο λευκά subdial, συν το λογότυπο Cobra στη θέση 6.
  • Αξίζει να αναφερθεί πως και τα τρία ρολόγια είναι αδιάβροχα έως και 10 bar (100 μέτρα).

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.