7 ερωτήσεις για τη νέα σεζόν του NBA και οι απαντήσεις τους

Το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη ξεκινά και καλό θα ήταν να δούμε κάποια πράγματα.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης και πιο συγκεκριμένα στις 02.30 το πρωί, ξεκινά η νέα σεζόν του ΝΒΑ. Το πρώτο τζάμπολ θα γίνει στο Fiserv Forum του Μιλγουόκι, εκεί όπου οι πρωταθλητές Miwaukee Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αντιμετωπίσουν τους πιθανότατα πιο ισχυρούς ανταγωνιστές τους, Brooklyn Nets. Το Esquire επιχειρεί να απαντήσει σε 7 καυτά ερωτήματα για το φετινό πρωτάθλημα.

Ποιους Sophomores αξίζει να προσέξουμε;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charlotte Hornets (@hornets)

Υπάρχουν κάποιοι νεαροί που στη δεύτερη σεζόν τους στον μαγικό κόσμο, αναμένεται να ξεχωρίσουν. Ο James Wiseman των Golden State Warriors είναι ένας από αυτούς, ειδικά αν μείνει μακριά από τραυματισμούς. Έπειτα, υπάρχει ο Saddiq Bey των Detroit Pistons: Ο 22χρονος πρώην φόργουορντ του Βιλανόβα έδειξε στη rookie season του πως διαθέτει το πακέτο για κάτι σημαντικό προσεχώς. Τα ίδια ισχύον και για τον Tyrese Haliburton των Sacramento Kings. Κυρίως όμως, περιμένουμε την πραγματική εκτόξευση των Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves) και LaMelo Ball (Charlotte Hornets).

> Διάβασε ακόμη: Μία ιστορία για το πιο εξωφρενικό πρόστιμο του ΝΒΑ

Θα υπάρξει ομάδα-έκπληξη με breakout season;

Πολλές θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το παραπάνω αλλά αν διαλέγαμε μόνο μία, θα πηγαίναμε με τους Chicago Bulls. Μπορούν να φτάσουν στα Play-In και να συνεχίσουν. Lonzo Ball, DeMar DeRozan, Zach LaVine, Nikola Vucevic και Patrick Williams μοιάζουν ένα εκρηκτικό μείγμα. Αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Θα κάνει καλύτερο το Μαϊάμι ο Kyle Lowry;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miami HEAT (@miamiheat)

Οι Heat συνήθιζαν να παίρνουν πάρα πολλά από τον Goran Dragic τις τελευταίες σεζόν, ακόμη κι όταν ο Σλοβένος γκαρντ έδειχνε να έχει αφήσει πίσω τα prime years του. Στη θέση του έρχεται ο Kyle Lowry και το hot take της υπόθεσης είναι πως στην απρούσα φάση ο 35χρονος Αμερικανός γκαρντ μοιάζει ιδανικότερο fit από τον προκάτοχό τους στην περιφέρεια του Μαϊάμι. Μιλάμε για έναν έμπειρο παίκτη που παίζει το καλύτερο μπάσκετ μετά τα 30 του και -φαινομενικά πάντοτε- φέρνει μαζί με τους P.J. Tucker και Markieff Morris την απαραίτητη σκληράδα. Υπό προϋποθέσεις, μπορεί να γίνει ό,τι και ο Chris Paul για τους Suns.

Είναι οι Brooklyn Nets η team to beat;

Όχι, αυτοί ξεκάθαρα είναι οι πρωταθλητές Milwaukee Bucks. Η ομάδα του Μπρούκλιν όμως είναι πολύ ισχυρή αλλά και περιτριγυρισμένη από ερωτήματα (ναι, ο Kyrie Irving είναι το μεγαλύτερο εξ αυτών όπως και το τι θα γίνει σε πανδημία τραυματισμών). Υπάρχουν όμως οι προσθήκες των Patty Mills και Paul Millsap, όπως και η επιστροφή του LaMarcus Aldridge που τους καθιστούν μάλλον ένα από τα φαβορί για τον τίτλο.

> Διάβασε ακόμη: Δεν θα υπάρξει πότε άλλος σαν τον Michael Jordan

Αρκούν οι σταρ του παρελθόντος για τους Los Angeles Lakers;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Los Angeles Lakers (@lakers)

8 από τους παίκτες των Lakers θα είναι 33+ τον Νοέμβριο. Αλλά η ηλικία δεν είναι πρόβλημα. Η χημεία όλων αυτών όμως ίσως είναι. Επίσης, μην ξεχνάς πως ο Anthony Davis σιχαίνεται να παίζει στο "5", με ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό. Το σθένος υπό πίεση και η ανθεκτικότητα των Λιμνανθρώπων θα δοκιμαστούν, πιθανότατα από πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν.

Μπορούν οι Suns να φτάσουν ξανά στους Τελικούς;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phoenix Suns (@suns)

Κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία. Στη Φούσκα του 2020, οι Suns έκαναν 8-0 ασχέτως αν δεν μπήκαν στα playoffs. Μετά ήρθε ο Chris Paul και το step-up έγινε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί, με τους Ήλιους να ακουμπούν τον τίτλο. Για την ομάδα της Αριζόνα η βελτίωση είναι μία fast track διαδικασία και η πραγματική επιτυχία της νέας σεζόν θα είναι να βρεθούν στους Τελικούς της Δύσης, ασχέτως αν θα προχωρήσουν περαιτέρω.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση των Bucks;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milwaukee Bucks (@bucks)

Από τις προηγούμενους 19 σεζόν του ΝΒΑ, μόλις τρεις ομάδες κατόρθωσαν να πετύχουν το back-to-back, οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τη στατική απιθανότητα το Μιλγουόκι να το πετύχει. Κυρίως γιατί το ρόστερ των Bucks θα είναι διαφορετικό: Ο Γιάννης, ο Khris Middleton και ο Jrue Holiday παραμένουν αλλά παίκτες-κλειδιά έφυγαν, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει πέρα από τη χημεία και την τακτική προσέγγιση.

> Διάβασε ακόμη: Οι 75 κορυφαίοι NBAers ever σύμφωνα με το Slam

Όμως η μεγαλύτερη πρόκληση της ομάδας του Ουισκόνσιν θα είναι να αποδείξουν πως μπορούν να επιβληθούν των υπολοίπων ισχυρών της Ανατολής. Μπρούκλιν και Μαϊάμι τα παίζουν όλα για όλα φέτος, η Ατλάντα και η Βοστώνη θα είναι αισθητά καλύτερες και η Φιλαδέλφεια φιλοδοξεί για κάτι εντυπωσιακό. Η κινητήριος δύναμη των Bucks ήταν η επιθυμία για νίκη, συχνά πάνω από τα όριά τους την περσινή σεζόν. Λογικά, έχει ακόμη βενζίνη το ντεπόζιτό τους.
 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος