Dusan Vlahovic όπως λέμε Gabriel Batistuta

Το παιδί-θαύμα από τη Σερβία κάνει θραύση με τη φανέλα της Φιορεντίνα. Το μέλλον του όμως βρίσκεται πολύ πιο μακριά από την Φλωρεντία.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 02 Δεκεμβρίου 2021

Δε χωρά αμφιβολία πως ο αριστεροπόδαρος επιθετικός της Φιορεντίνα Dusan Vlahovic είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο καυτά ονόματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο 21χρονος Σέρβος striker έχει πραγματοποιήσει ένα εκρηκτικό πρώτο μισό στη Serie A (12 γκολ σε 15 ματς), τραβώντας τα βλέμματα πολλών σημαντικών ομάδων, με τις πληροφορίες αυτή τη στιγμή να κάνουν λόγο για καταρχήν συμφωνία με την Τότεναμ. 

Το προφίλ

Ο Dusan Vlahovic γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2000 στο Βελιγράδι, ξεκινώντας αρχικά να παίζει ποδόσφαιρο στην ακαδημία ποδοσφαίρου Altina Zemun.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DV9 (@vlahovicdusan)

Σε ηλικία 15 ετών υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Παρτιζάν και ένα χρόνο μετά έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται με αυτή στο σέρβικο πρωτάθλημα. Ήταν μόλις 16 ετών και 23 ημέρων. Μάλιστα, ο Ivan Tomić (μεταξύ άλλων πρώην ποδοσφαιριστής της Ρόμα) του έδωσε τη φανέλα με το νο.9.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DV9 (@vlahovicdusan)

Στις 2 Απριλίου του ίδιο έτους έγινε και ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Παρτιζάν, σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ που είχε ο Luka Jovic της Ρεάλ Μαδρίτης. Τον Ιούνιο του 2017, η Φιορεντίνα τον έκανε δικό της έναντι €1.950.000.

Ο εναλλακτικός Σέρβος Haaland

Αν μπορούσαμε να πούμε τι μας θυμίζει, θα κάναμε μία μίνι σύγκριση με τον συνομήλικό του Νορβηγό Erling Haaland. Όπως και ο επιθετικός της Ντόρτμουντ, έτσι και ο Vlahovic είναι ψηλός (1,90μ.), αριστεροπόδαρος, δυνατός και ικανός με την μπάλα στα πόδια. 

Διαθέτει την ικανότητα να προστατεύει τέλεια με το κορμί του το τόπι και να τα βάζει σώμα με σώμα με τον οποιονδήποτε αμυντικό. Μάλιστα, δε φοβάται το 'ξύλο', κάτι που μαρτυρά και το γεγονός πως είναι πρώτος στη λίστα με τα κερδισμένα φάουλ στο φετινό ιταλικό πρωτάθλημα. 

> Διάβασε ακόμη: Όλα όσα έχτισαν το μύθο της Μπαρτσελόνα

Δεν έχει έκρηξη αλλά είναι σχετικά γρήγορος για το ύψος του, καλός στις τοποθετήσεις και, γενικότερα, από εκείνους τους φορ που γεμίζουν την περιοχή, παίζοντας μόνοι τους μπροστά. Κυρίως όμως, σκοράρει. Είναι πολύ νέος, κάτι που σημαίνει πως έχει μπροστά του όλο το χρόνο και τον χώρο να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο.

Επόμενη στάση

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως ο Dusan Vlahovic, μετά από 4 χρόνια στο Αρτέμιο Φράνκι, δε θα συνεχίσει για πολύ ακόμη να φορά τη φανέλα των Βιόλα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DV9 (@vlahovicdusan)

Παρότι το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2023, σύντομα θα έρθει μία πρόταση γι' αυτόν, κατά πάσα πιθανότητα παραπάνω από τα 50 εκατ. Ευρώ - ποσό με το οποίο κοστολογείται αυτή τη στιγμή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, σύμφωνα με το πάντοτε έγκριτο και έγκυρο Transfermarkt

> Διάβασε ακόμη: Gabriel Batistuta, ο μύθος μίας ολόκληρης γενιάς

Επιθυμία της Φιορεντίνα είναι να τον πουλήσει στην Τότεναμ αλλά οι μνηστήρες μόνο λίγοι και αδιάφοροι δεν είναι. Σύμφωνα με φήμες από το Νησί, η Λίβερπουλ τον έχει στοχεύσει ήδη σαν τον long-term διάδοχο του Roberto Firmino, την ίδια στιγμή που οι Πετεινοί πιστεύουν πως θα εξελιχθεί καλύτερα από τον Harry Kane. Το ίδιο πιστεύει άλλωστε και ο Antonio Conte.

Εκτός από αυτούς όμως, υπάρχουν και οι Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης που ρίχνουν κλεφτές ματιές για τον Σέρβο. Στην Ιταλία φαίνεται να υπάρχει μία ισχυρή πεποίθηση πως ο παίκτης μπορεί να καταλήξει από τον Ιανουάριο που έρχεται στη Γιουβέντους, ακολουθώντας τον δρόμο των Roberto Baggio, Giorgio Chiellini, Federico Bernardeschi  και Federico Chiesa.

> Διάβασε ακόμη: Όλοι νοσταλγούν το ποδόσφαιρο των 90s

Πολλά βέβαια, θα εξαρτηθούν και από το πώς θα συνεχίσει την πορεία της η Φιορεντίνα. Αν η ομάδα του Vincenzo Italiano παραμείνει σε τροχιά Champions League για το επόμενο διάστημα, ίσως ο Dusan Vlahovic παραμείνει για λίγο ακόμη στο Αρτέμιο Φράνκι. Κάνοντας αυτό που γνωρίζει πολύ καλά: Φορτώνοντας με γκολ τις αντίπαλες εστίες. Όπως ακριβώς έκανε περίπου τρεις δεκαετίες πριν ένα άλλο σπουδαίο νο.9 στη Φλωρεντία.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος