Οι καλύτερες σειρές του 2021

Σύμφωνα με τα δικά μας, καθαρά υποκειμενικά, κριτήρια.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 02 Δεκεμβρίου 2021

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία που όλο λέμε ότι δε θα επαναλάβουμε, αλλά όλο το μετανιώνουμε: Μπαίνουμε στον πειρασμό των απολογισμών. Προφανέστατα, ένας μίνι απολογισμός του τύπου "οι καλύτερες ξένες σειρές του 2021" δε μπορεί παρά να είναι υποκειμενικός όπως υπαγορεύει η ταπεινή μας άποψη και συνεπής κυρίως αναφορικά με όλα όσα έχει διαβάσει από εμάς καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι, παρακάτω βρίσκεις τα δικά μας αγαπημένα για φέτος, με αλφαβητική -το τονίζουμε- σειρά. Το πιο πιθανό είναι να μη συμφωνήσεις σε όλα, όμως έτσι κι αλλιώς η 100% ταύτιση μοιάζει σχεδόν ουτοπία. 

Lucifer (Netflix)

Για εμάς είναι μία από τις πιο underrated σειρές από την πλευρά των κριτικών, ωστόσο, ευτυχώς για τους fans του, πάντα εκείνοι έβαζαν πλάτη για να μπορέσει ο Lucifer να συνεχίσει να προβάλλεται. Το δεύτερο μισό της 6ης και τελευταίας σεζόν, έδειξε πως οι σεναριογράφοι έβαλαν τα δυνατά τους για να έχει νόημα και αν δεν άφηνε αναπάντητο ένα βασικό ερώτημα και τα απαγορευμένα πήγαινε-έλα του Luci στην κόλαση, ενδεχομένως να ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε δει στο εν λόγω είδος. Farewell Luci, it's been a blast!

Maid (Netflix)

Μία επίκαιρη σειρά που χτυπά πολλά καμπανάκια στην Ελλάδα των 14ων γυναικοκτονιών εντός του 2021 και παγκοσμίως για τη γυναικεία κακοποίηση, είναι το Maid. Ενδεχομένως, αν δεν υπήρχε το hype του άκρως εμπορικού Squid Game, αυτή τη στιγμή να μιλούσαμε για το νέο must see του Netflix. Η δε Margaret Qualley ως μητέρα που υφίσταται ενδοικογενειακή βία και προσπαθεί να επιβιώσει μόνη της με το παιδί της, μας έκανε να ανατριχιάσουμε. 

Mare of Easttown (ΗΒΟ)

Το Mare of Easttown έκανε το ντεμπούτο του στα μέσα Απριλίου δείχνοντας σε εμάς τους αδαείς πώς είναι η αυθεντική προφορά της Πενσυλβάνια - που δεν ξέραμε καν ότι υπάρχει. Η Kate Winslet ως ατσάλινη Mare ηγείται της σειράς που επικεντρώνεται σε μία βάναυση δολοφονία που συμβαίνει σε μία μικρή πόλη. Όσο η Mare προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση, παράλληλα "τρέχουν" διάφορα οικογενειακά θέματα που δε μπορούν να πάρουν αναβολή. Ενδεχομένως αυτός ο ρόλος να είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στη Winslet τα τελευταία χρόνια. 

Reservation Dogs (FX/Hulu)

Από τους Sterlin Harjo και Taika Waititi, αυτή η απίστευτη κωμωδία που διαδραματίζεται στην Οκλαχόμα Ινδών ακολουθεί μια ομάδα τεσσάρων εφήβων ινδικής καταγωγής που προσπαθούν να φύγουν από το μέρος που μεγάλωσαν. Δεν είναι τα καλύτερα παιδιά, κλέβουν και χρησιμοποιούν κάθε άγιο (not) μέσο για το σκοπό τους, όμως κάτω από τη σκληρή τους συμπεριφορά υποβόσκουν οι αμαρτίες των δικών τους ανθρώπων, όπως και μία τραγωδία που έπληξε την παρέα τους. 

Squid Game (Netflix)

Αν και πλέον τα πρωτεία σε θεάσεις ανήκουν στο νοτιοκορεάτικο επίσης Hellbound, το Squid Game είναι μακράν η σειρά της χρονιάς για το Netflix - ενδεχομένως και όχι μόνο αν κρίνουμε με γνώμονα την επιδραστικότητα. To story είναι λίγο πολύ γνωστό για όλους μας, ωστόσο πέρα από το fun της μυθοπλασίας δίνει και άπειρη τροφή για σκέψη.

Succession (HBO)

Είχε βλέψεις Game of Thrones και παρότι δεν πλησίασε στη σαρωτική επιτυχία του, το HBO μόνο ευχαριστημένο μπορεί να είναι που το προβάλλει. Δεν υπάρχει άλλη εκπομπή που να είναι τόσο δραματικά συναρπαστική ή απίστευτα αστεία όσο το Succession του HBO. Τρεις σεζόν μετά και ενώ οι χαρακτήρες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία όσον αφορά στην εξέλιξή τους, το δράμα βρήκε έναν τρόπο να ενταθεί με την πολύτιμη συνδρομή των Kieran Culkin και Matthew Macfadyen. Περισσότερα, διαβάζεις εδώ

Ted Lasso (Apple TV+)

Αν χρειάζεσαι ενέσεις αισιοδοξίας, ήρθε η ώρα να δεις Ted Lasso. Εμβαθύνοντας σε θέματα όπως η ψυχική υγεία και η τοξική αρρενωπότητα, ο Ted Lasso είναι μια γενναία ματιά στο τι χρειαζόμαστε για να είμαστε θετικοί σε έναν κόσμο που βάλλεται από παντού. Τελικά, μερικές φορές η πίστη -όχι με τη θρησκευτική έννοια- αρκεί. 

The Great (Hulu, Cosmote TV)

O Tony McNamara ασχολείται με τα πρώτα χρόνια της βασιλείας της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας και του συζύγου της, Πέτρου, ποντάροντας στις ερμηνείες των πρωταγωνιστών Elle Fanning και Nicholas Hoult. Οι δυο τους αναδεικνύουν το υπέροχα αιρετικό σενάριο που ξεφεύγει από το πλαίσιο μίας ακόμη ιστορίας για βασιλείς και συχνά εκπλήσσει με τις ανατροπές του. Και τα 10 επεισόδια της σειράς έκαναν πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 20/11 στο Cosmote TV Plus.

The White Lotus (ΗΒΟ)

Ο Mike White με αυτή τη σειρά εντρυφεί σε μία δολοφονική, σαρδόνια σάτιρα που διαδραματίζεται σε ένα θαυμάσιο θέρετρο όπου ξεκουράζονται δυσλειτουργικοί -ας είμαστε ευγενικοί- τουρίστες, τους οποίους προσπαθεί να ανεχτεί ένα πολύπαθο προσωπικό. Η θλίψη της Jennifer Coolidge, ο βασανισμένος ανδρισμός του Steve Zahn, η αδυναμία του Jake Lacy μεταξύ άλλων συνθέτουν μία καταπληκτική σάτιρα στην υποκρισία και την κίβδηλη τελειότητα που βιώνουν οι προνομιούχοι και που αγγίζει τα όρια του "καταναγκασμού".

WandaVision (Disney+)

Ίσως είναι η σειρά που καταγράφει καλύτερα από κάθε άλλη τη χρονιά που βαδίζει προς το τέλος της. Μετά την Elizabeth Olsen και τον Paul Bettany στους αντίστοιχους ρόλους των Wanda και Vision, αυτό που ξεκίνησε ως το πρώτο τηλεοπτικό εγχείρημα της Marvel κατέληξε να είναι ένας ωραιότατος στοχασμός για τη θλίψη και τη στεναχώρια. Το WandaVision κατάφερε να φέρει στη μικρή οθόνη ένα κομμάτι της ανθρωπιάς που συχνά τελευταία δεν εξωτερικεύεται, διότι χάνεται στη μετάφραση.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος