Τα κορυφαία ποτά του 2021 σύμφωνα με το Esquire

25 μπουκάλια που κάνουν φέτος τη διαφορά και ευχαρίστως θα τους δίναμε τα Esquire Spirit Awards.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Δεκεμβρίου 2021

Τα κορυφαία ποτά του 2021 σύμφωνα με το Esquire λοιπόν, σε μία λίστα που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένας σύντομος κατάλογος για το χριστουγεννιάτικο μπαρ στο σπίτι ή απλά κάποιες πολύ καλές επιλογές ώστε να παραγγείλεις κάτι διαφορετικό στις βραδινές -και όχι μόνο σε αυτές- εξορμήσεις σου στην πλησιέστερη μπάρα της πόλης (και ασφαλώς όπου και εάν είναι αυτές διαθέσιμες).

Τα (νέα και σχεδόν νέα) ποτά λοιπόν που ξεχωρίζει το Esquire για το έτος που σύντομα ετοιμάζεται να μας αφήσει.

Dickel Bourbon

Τα κορυφαία ποτά του 2021 σύμφωνα με το Esquire

Το brand George Dickel από το Τενεσί είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα που υπάρχουν αλλά προσπαθεί να κάνει εσχάτως κάποια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, ειδικά από τη στιγμή που ανέλαβε distiller και GM η Nicole Austin, μερικά χρόνια πριν. 

Από τις πιο χαρακτηριστικές κινήσεις της Austin είναι η δημιουργία bottled-in-bond vintages. Το ίδιο κάνει και με το πιο πρόσφατο bourbon, που ικανοποιεί τα υψηλότερα επίπεδα γεύσης και την αναλογία ποιότητας/τιμής. 

Redwood Empire Grizzly Beast Straight Bourbon Whiskey

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - REDWOOD EMPIRE

Οι craft distillers αρχίζουν να λανσάρουν όλο και περισσότερο παλιό ουίσκι - κάτι που μεταφράζεται και σε άνοδο της ποιότητας. Το καλιφορνέζικο brand Redwood Empire εξέπληξε τους ειδικούς με αυτή την κυκλοφορία.

Μέλι, βανίλια, νότες φράουλας στον ουρανίσκο και ένα μακρύ, πικάντικο φινίρισμα στο τέλος κάνουν τη διαφορά.

Russell’s Reserve 13 Year Old

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - RUSSELL'S RESERVE 13 ΕΤΩΝ

Η Wild Turkey είναι ένα από εκείνα τα old-school αποστακτήρια που καθιστούν το Κεντάκι τόσο αξιόπιστο, προσιτό και ανεπιτήδευτο προορισμό στη δημιουργία καλού ουίσκι. Παράγει επίσης και higher-end ποτό υπό το label Russell’s Reserve.

Το 2021, αυτή η περιορισμένης κυκλοφορίας έκδοση εντάχθηκε στο lineup: Ένα έξοχο bourbon 13 ετών με νότες από σιρόπι κερασιού και πορτοκάλι. 

Chattanooga Whiskey Bottled In Bond: Spring 2017 Vintage

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - CHATTANOOGA WHISKEY 2017 SPRING VINTAGE

Με μία πολύ γρήγορη και ακριβή προσέγγιση, θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτή είναι μία από τις καλύτερες εμφιαλώσεις που έβγαλε ποτέ το πειραματικό αποστακτήριο Chattanooga, στο Τενεσί. 

Τα πάντα γύρω από το Spring 2017 Vintage είναι ενδιαφέροντα έως ιντριγκαδόρικα. Η παλέτα του είναι φρουτώδης, με νότες βανίλιας και καφέ espresso, συν μία αίσθηση μοσχοκάρυδου στην επίγευση.

Old Forester Single Barrel Rye

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - OLD FORESTER SINGLE BARREL RYE

Η Old Forester θυμίζει αρκετά την Wild Turkey: Έχει κατορθώσει να κερδίσει δημοφιλία χάρη στις φθηνές αλλά πολύ σταθερές προτάσεις της, την ίδια στιγμή που παράγει υψηλότερης ποιότητας (και ασφαλώς, ακριβότερα) ουίσκι με άλλη ετικέτα. 

Αυτή τη φορά όμως τολμά και παρουσιάζει αυτό το high-end rye whiskey, που είναι πικάντικο και φρουτώδες, με μία πολύ δυνατή μύτη γεμάτη βανίλια, καπνό και ροδάκινα. Πιθανότατα, μία καταπληκτική βάση για Sazerac.

Stellum Spirits Rye

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - STELLUM SPIRITS RYE

Η Barrell Craft Spirits είναι ειδικός στο να προμηθεύεται και να αναμιγνύει ουίσκι bourbon και rye, από διαφορετικά αποστακτήρια, παρουσιάζοντάς τα σε προσεγμένα, ιντελεξουέλ μπουκάλια. Τα batches της είναι συνήθως κοστοβόρα.

Στο τελευταίο Rye της βρίσκουμε ουίσκι σίκαλης (στο μεγαλύτερο μέρος του) από το αποστακτήριο MGP της Ιντιάνα, μαζί με Tennessee και Kentucky, σε ένα πιπεράτο και έντονο ποτό.

Jack Daniel’s 10 Years Old

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - JACK DANIELS 10 YEARS OLD

Μία από τις εκπλήξεις της φετινής χρονιάς ήταν το πολύ καλό 10-year-old Jack Daniel’s, η πρώτη έκφραση δήλωσης ηλικίας από τον Jack σε τουλάχιστον έναν αιώνα, σύμφωνα με το ίδιο το αποστακτήριο. 

Ακόμη κι αν δεν είσαι ο τύπος που πίνει το Old No. 7, δώσε του μία ευκαιρία. Η γεύση του θυμίζει banana bread σε υγρή αλκοολική μορφή, μαζί με αμύγδαλο, ψημένο μήλο και πουτίγκα βανίλιας. 

Westland Garryana American Single Malt Edition 6

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - ΟΥΙΣΚΙ WESTLAND GARRYANA

Εδώ και μερικά έτη, οι Αμερικανοί συνηθίζουν να λένε -και να γράφουν- ένα πολύ χαρακτηριστικό πια κλισέ στον κόσμο των spirits: "Φέτος θα είναι η χρονιά του αμερικανικού single malt". Αυτό φυσικά δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι τώρα, αν και υπάρχουν κάποια αποστακτήρια των ΗΠΑ που καταβάλλουν εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες. Ένα από αυτά είναι και το Garryana (από την ευρύτερη περιοχή του Σιάτλ).

Με την έκτη έκδοσή του, έφερε στην αγορά ένα ουίσκι που παλαιώνει σε βαρέλια ενός γηγενούς τύπου βελανιδιάς που ευδοκιμεί κοντά στις ακτές του Ειρηνικού (Quercus garryana ή πιο απλά Oregon white oak), παράλληλα με ex-brandy και ex-sherry casks. Η παλέτα του έχει σοβαρό σοκολατένιο υπόβαθρο, με νότες καραμέλας, ζαχαρωτών, βανίλιας και μηλίτη.

Benriach The Twenty Five

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - BENRIACH THE TWENTY FIVE

Πώς θα χαρακτήριζα το Benriach; Μάλλον σαν ένα under-recognized αποστακτήριο του Speyside. Το brand προσπαθεί τελευταία να αναβαθμίσει το προφίλ και εδώ και έναν χρόνο πραγματοποιεί μία επανεκκίνηση της βασικής single malt σειράς του

Η πιο χαρακτηριστική έκφρασή της είναι η απολαυστική εμφιάλωση 25 ετών. Ωρίμασε σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους βαρελιού—σέρι, μπέρμπον, παρθένο δρυ και κρασί Μαδέρα— και το ουίσκι που προκύπτει είναι ελαφρώς καπνιστό με πλούσιο ουρανίσκο από μέλι, καραμέλα και λουλουδένιες νότες.

Laphroaig 10-Year-Old Sherry Oak Finish

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - LAPHROAIG OAK SHERRY CASK

Το Laphroaig είναι από εκείνα τα καπνιστά σκωτσέζικα ουίσκι που οι περισσότεροι έχουν δοκιμάσει, απολαμβάνοντάς το. Βλέπεις, η τυρφώδης, αλμυρή, ιωδιούχος γεύση του κάνει πάντοτε τη δουλειά. 

Τώρα, στο Islay πειραματίστηκαν λίγο παραπάνω, βάζοντας το single malt σε βαρέλια Oloroso sherry για επιπλέον 12-18 μήνες, προσθέτοντας στη γεύση του ώριμα αποξηραμένα φρούτα, δέρμα και μπαχαρικά.

Johnnie Walker High Rye

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - HIGH RYE JOHNNIE WALKER

Ας είμαστε ειλικρινείς: Τα νέα blended scotch δεν συνηθίζουν να προκαλούν ακριβώς ενθουσιασμό στους καλά ενημερωμένους φίλους του ουίσκι. Αλλά αυτό δεν ισχύει για την φρέσκια προσπάθεια του JW, που πειραματίζεται με ένα σκωτσέζικο ουίσκι σίκαλης στο μείγμα του. 

Το γεγονός προσθέτει ένα level μπαχαρικών, μήλου και βανίλιας στο ουίσκι, συμπληρωματικά με έξτρα ένταση συγκριτικά με το κλασικό Black Label. Λειτουργεί εξαιρετικά σε ένα High Rye Manhattan.

M&H Apex Dead Sea Single Malt

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - APEX SINGLE MALT

Ο θαυμαστός κόσμος του ουίσκι έχει επεκταθεί πια πολύ πιο μακριά από τα μέχρι πρότινος 'γνωστά' όρια της Σκωτίας, της Ιρλανδίας και των ΗΠΑ. Αυτό το single malt από το Ισραήλ είναι μία ακόμη επιβεβαίωση του γεγονότος.

Ώριμα φρούτα, καραμέλα, μπαχαρικά, πορτοκάλι και νότες γκρέιπφρουτ εκρήγνυνται στον ουρανίσκο χάρη στο M&H Apex Dead Sea Single Malt.

Stauning Rye

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - STAUNING RYE ΟΥΙΣΚΙ

Ένα από τα καλύτερα ουίσκι του 2021 έρχεται από τη Δανία και θα ενθουσιάσει όλους εκείνους που έχουν το rye whiskey στην κορυφή των προτιμήσεών τους. Το ίδιο το brand το παρουσιάζει ως "μία υγρή εκδοχή του αυθεντικού, φρεσκοψημένου δανέζικου ψωμιού" και αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. 

Το εν λόγω ουίσκι είναι φτιαγμένο από πολτό βύνης, σίκαλης και κριθαριού και ωριμάζει σε νέα αμερικανικά δρύινα βαρέλια, γι' αυτό και κυριαρχούν υπέροχες νότες φρούτων και μπαχαρικών μαζί με ένα προφίλ βανίλιας και μήλου, που θα αναγνωρίσουν οι λάτρεις των single malts.

LALO Tequila

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - LALO ΤΕΚΙΛΑ

Το 2021 είχαμε πολλές νέες τεκίλες και, ευτυχώς για όλους, οι περισσότερες από αυτές είναι αρκετά καλές. Ο Eduardo 'Lalo' González, εγγονός του Don Julio González (ναι, του ίδιου του Don Julio) είναι 'υπεύθυνο' για μία τέτοια: Η LALO είναι μία απλή, τραγανή τεκίλα, χωρίς πρόσθετα - κάτι που γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό για τους λάτρεις των αποσταγμάτων αγαύης.

El Tesoro Mundial Collection: The Laphroaig Edition

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - ΤΕΚΙΛΑ EL TESORO MUNDIAL COLLECTION LAPHROAIG

Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία της El Tesoro παίρνει μία single barrel reposado τεκίλα που έχει παλαιώσει για 9 μήνες σε βαρέλια bourbon και την τοποθετεί για ακόμη 4 μήνες σε βαρέλια που προηγουμένως φιλοξενούσαν σκωτσέζικο ουίσκι Laphroaig.

Ως εκ τούτου, έχουμε μία αρκετά καλή añejo τεκίλα με λεπτές μυρωδιές καπνού και έντονες γευστικές νότες βανίλιας, γρασιδιού και εσπεριδοειδών. Αν πέσει ποτέ στα χέρια σου ένα τέτοιο μπουκάλι, μη διστάσεις στιγμή να πειραματιστείς με οποιοδήποτε κοκτέιλ.

Patrón Sherry Cask Aged Añejo

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - PATRON SHERRY CASK AGED ANEJO

Η νέα τεκίλα της Patrón ωριμάζει εξ' ολοκλήρου σε Oloroso sherry casks, γι' αυτό και το ισπανικό κρασί κυριαρχεί στη γεύση, διαμορφώνοντας τον τελικό χαρακτήρα της ετικέτας. 

Υπάρχει μία όμορφη ισορροπία με την αγαύη, παράλληλα και συμπληρωματικά με βανίλια, ανθικές νότες και ξηρά φρούτα. Είναι επίσης μία έξοχη τεκίλα για κοκτέιλ - αλλά όχι μόνο για τα κλασικά του συγκεκριμένου ποτού αλλά και για Old Fashioned ή Manhattan.

Del Maguey Vida de Muertos

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - MEZCAL DEL MAGUEY VIDA DE MUERTOS

Τα μεσκάλ της Del Maguey βοήθησαν πολύ τον συγκεκριμένο τύπο ποτού να κάνει το ξεπέταγμά του στη διεθνή σκηνή. Τώρα, το brand παρουσιάζει μία νέα single-village expression στο 45% ABV.

Το τελευταία στοιχεία καταδεικνύει πως μπορεί πραγματικά να λάμψει μέσα σε ένα κοκτέιλ, δίχως να στερείται οποιουδήποτε στοιχείου του. Ένα μπουκάλι που θα ευχαριστήσει τόσο παλαιότερους φίλους του mezcal όσο και νέους που θέλουν να μυηθούν σε αυτό.

Mezcal Amarás Logia Cenizo

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - MEZCAL AMARAS LOGIA CENIZO

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα mezcals που βγήκαν από το Μεξικό φέτος, φυσικά σε small batch από διαφορετικά είδη αγαύης.

Η πρόθεση των δημιουργών του ήταν να αναδείξουν κάθε λεπτομέρεια και έκφανση των στοιχείων του. Το Cenizo έχει μία ωραία ισορροπία καπνού, γης και εσπεριδοειδών.

Mount Gay Master Blender Collection: Andean Oak Cask

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - MOUNT GAY ANDEAN OAK CASK

Η master blender Trudiann Branker του Mount Gay (που είναι και η πρώτη γυναίκα στον εν λόγω ρόλο για το ιστορικό αυτό ρούμι) είναι η δημιουργική δύναμη πίσω από αυτή την ετικέτα - τέταρτη της limited-edition Master Blender Collection. Το Andean Oak Cask λειτούργησε σαν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Branker να ξεδιπλώσει το ταλέντο της, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους αποστακτήρων και βαρελιών.

Για του λόγου το ασφαλές, παλαιώνει για 14 χρόνια σε ex-bourbon βαρέλια και ολοκληρώνεται σε casks από δρυ των Άνδρεων. Μπαχαρικά, εξωτικά φρούτα, μπανάνα και ροδάκινο είναι τα κυρίαρχα στοιχεία τόσο στο στόμα όσο και στη μύτη.

Holmes Cay South Africa Mhoba 2017

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - ΡΟΥΜΙ HOLMES CAY

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ πριν στο παρελθόν ρούμι που προέρχεται από τη Νότια Αφρική, υπάρχει λόγος: Δεν είναι διαθέσιμο παρά σε ελάχιστες χώρες του πλανήτη - σκέψου πως δεν υπάρχει καν στην αμερικανική αγορά. Οι ποσότητές του προς το παρόν είναι πολύ μικρές αλλά αντιστρόφως ανάλογη είναι η ποιότητά του. 

Το Holmes Cay είναι ένα stand-out ποτό με έντονες νότες μπαχαρικών, ανανά και αρώματα τρούφας. Παλαιώνει σε 4 χρόνια σε βαρέλια (νοτιοαφρικάνικου) ουίσκι και αποτελεί ένα spirit που αξίζει να ανακαλυφθεί από το ευρύ κοινό. Είναι λίγο ακριβό προς το παρόν αλλά σίγουρα αξίζει.

Isle of Harris Gin

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - ISLE OF HARRIS GIN

Πιθανότατα θα γνωρίζεις πως εκτός από επικά ουίσκι, στη Σκωτία συνηθίζουν να φτιάχνουν και θαυμάσιο gin - σε μικρότερες φυσικά ποσότητες. Το The Botanist είναι ένα από τα πιο γνωστά σχετικά brands, που προέρχεται από το Islay και τους τύπους πίσω από το Bruichladdich.

Το Isle of Harris Gin είναι μία ακόμη πολύ αξιόλογη προσπάθεια, από ένα εξίσου μακρινό προορισμό, τα Western Isles, στα ανοιχτά των βορειοδυτικών ακτών της χώρας. Τα συνήθη ύποπτα στοιχεία (άρκευθος, κόλιανδρος, ρίζα αγγελικής και πικράδα από φλούδα πορτοκαλιού) είναι εδώ και εμπλουτίζονται από κάποια στοιχεία-έκπληξη, όπως ένα τοπικό είδος φυκιού, που προσδίδει γλυκάδα.

Harridan 

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - ΒΟΤΚΑ HARRIDAN

Δεν έχω κάτι με την βότκα αλλά πώς να το κάνουμε, είναι κάπως βαρετή. Ακόμη κι έτσι όμως, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε την ποιότητα, από όπου αυτή κι αν προέρχεται.

Η Harridan παρουσιάστηκε φέτος από την Bridgette Taylor, που συνεργάστηκε με την Myer Farm Distillers και το αποτέλεσμα είναι μία  88-proof βότκα από οργανικό καλαμπόκι. Διαθέτει διακριτικές νότες βανίλιας και λεμονιού και είναι αρκετά smooth.

Nixta Licor De Elote

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ 2021 - NIXTA ΛΙΚΕΡ

Περιγράφεται ως το πρώτο λικέρ από καλαμπόκι και μάλιστα φέρει την υπογραφή των ανθρώπων του ουίσκι Abasolo Ancestral (και αυτό από καλαμπόκι) από το αποστακτήριο Destilería y Bodega Abasolo στο Μεξικό.

Είναι ένα πραγματικά μοναδικό spirit, που περικλείει μέσα του όλα τα αρώματα και τις γεύσεις του ψημένου καλαμποκιού Cacahuazintle (συγκεκριμένη ποικιλία από την οποία κατάγεται). 

Heaven's Door Master Blenders' Edition

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ ΤΟΥ 2021 - ΟΥΙΣΚΙ HEAVEN'S DOOR REDBREAST MASTERS' BLENDER

Υπάρχουν τόσα, μα τόσα, ποτά που ανήκουν πια σε διάσημους που μάλλον η επιλογή ενός εξ' αυτών έχει καταστεί από περίπλοκη έως παγίδα. Αλλά όταν η κουβέντα πηγαίνει στον Bob Dylan, νιώθεις κάποια σιγουριά. Τουλάχιστον όσον αφορά το ουίσκι. Το Heaven’s Door brand δημιουργήθηκε πριν μερικά χρόνια και τώρα μας παρουσιάζει μία από τις καλύτερες όσο και πιο πολύπλοκες γευστικά εκδοχές του. 

Ο master blender Ryan Perry συνεργάστηκε με τον ομότιτλό του από το ιρλανδικό ουίσκι Redbreast, Billy Leighton: Πήραν 10-year-old bourbon και το 'τελείωσαν' μέσα σε βαρέλια Redbreast για 15 επιπλέον μήνες. Το Heaven's Door Master Blenders' Edition έχει στοιχεία και από τους δύο τύπους ουίσκι, με έντονα στοιχεία σύκου, βανίλιας και ζαχαρωμένου κερασιού.

Sunday's Finest Gold Fashioned

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΤΑ ΤΟΥ 2021 - SUNDAY'S FINEST GOLD FASHIONED

Ακόμη κι αν δεν είσαι ακριβώς ο μεγαλύτερος fan των bottled cocktails, αυτό εδώ θα σε κάνει πιθανότατα να αλλάξεις γνώμη, παρότι παίρνει το ρίσκο να βάλει σε μπουκάλι το Old Fashioned. Για να το κάνει επιτυχημένα χρησιμοποιεί κάποια από τα κορυφαία υλικά, συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα του είδους: Kentucky bourbon 8 ετών, Indiana rye 5 ετών, saffron bitters και ζάχαρη demerara (τύπος φυσικής ακατέργαστης σκούρας ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο)

Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι τόσο γλυκό όσο θα περίμενες, έχει υψηλή ένταση και καταφθάνει μαζί με ατμοποιημένο ξύσμα πορτοκαλιού, ώστε να το 'αδειάσεις' πάνω από το ποτό. Την εξαιρετική του ποιότητα μαρτυρά και η ολίγον τι υψηλή τιμή του, που πλησιάζει τα €150.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 


Φωτογραφίες ©Esquire

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.