Διακοπές σαν του James Bond στη Σαρδηνία

Το εντυπωσιακό θέρετρο Cala di Volpe άξιζε και με το παραπάνω στον πράκτορα 007.

Ένα από τα εμβληματικότερα ξενοδοχεία που φιλοξένησαν ποτέ τον James Bond είναι το περίφημο Cala di Volpe, στην ιταλική Costa Smeralda. Η τοποθεσία που ίσως θυμάσαι από την ταινία του 1977 "Ο κατάσκοπος που με αγάπησε" με τον Roger Moore στο ρόλο του James Bond σήμερα ανήκει στον όμιλο Marriott International, αλλά όπως είναι ευδιάκριτο, διατηρεί τη διαχρονική της αίγλη. 

Διακοπές σαν του James Bond στη Σαρδηνία Hotel Cala di Volpe

Η εγγύηση του πράκτορα 007 στα χρόνια που ακολούθησαν, δελέασαν μεγάλη μερίδα της showbiz να επισκεφθούν το πολυτελές θέρετρο. Άπειροι και κυρίως ετερόκλητοι διάσημοι από κάθε χώρο, καλλιτέχνες, πολιτικοί, μέλη βασιλικών οικογενειών το επέλεξαν και συνεχίζουν να το επιλέγουν για να απολαύσουν την ιταλική φιλοξενία. Ανάμεσα σε αυτούς οι Grace Kelly, Τζάκι Κένεντι-Ωνάση, Elton John, Bill Gates, Beyoncé και Jay-Z, πριγκίπισσα Diana και Dodi al Fayed - οι τελευταίοι μάλιστα, βρέθηκαν εκεί με το γιοτ τους σε μία από τις ύστατες διακοπές της Diana. 

Hotel Cala di Volpe Hotel Cala di Volpe

Μία μίνι αναδρομή

H ιστορία του Cala di Volpe χρονολογείται στο 1962 όταν μία ομάδα γαιοκτημόνων από τη Σαρδηνία, μεταξύ των οποίων και ο Αγά Χαν, δημιούργησε το Consorzio Costa Smeralda με σκοπό να δημιουργήσει από το μηδέν έναν προορισμό παγκόσμιας κλάσης για την αριστοκρατία και το διεθνές jet set.

Hotel Cala di Volpe Hotel Cala di Volpe

Το Cala di Volpe, ή αλλιώς ο κόλπος της αλεπούς, θεωρήθηκε η κατάλληλη τοποθεσία για ένα χλιδάτο θέρετρο, καθώς βρίσκεται σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία του νησιού, με ιδιωτική παραλία.

>Διάβασε ακόμη: Ταξίδια για να κάνεις μόνος

Ο Jacques Couëlle, ένας Γάλλος αρχιτέκτονας που έγινε γνωστός ως ο κύριος υποστηρικτής του κινήματος architecture-sculpture (αρχιτεκτονική-γλυπτική), κλήθηκε να οραματιστεί και να ανοικοδομήσει κάτι πραγματικά μοναδικό με προοπτική τη διαχρονικότητα. Πράγματι, δείχνει να έκανε καλή δουλειά αφού στις δεκαετίες που πέρασαν το Cala di Volpe όχι μόνο παρέμεινε σχεδόν ανέγγιχτο από τη φθορά του χρόνου, αλλά μοιάζει πλέον σα να είναι φυσική επέκταση ενός βράχου. Σίγουρα, έβαλε τη Σαρδηνία στον τουριστικό χάρτη και δη, σε προνομιακή θέση.

Hotel Cala di Volpe Hotel Cala di Volpe

Σύμφωνα με το FamousHotels.org, για τα γυρίσματα της ταινίας, ο παραγωγός Cubby Broccoli μετέτρεψε ένα από τα μπαρ του Cala di Volpe σε σουίτα του 007. Ο Roger Moore και το Bond Girl Barbara Bach πέρασαν συνολικά πάνω από 20 ημέρες στο ξενοδοχείο, ενώ στην ταινία η "αμφίβια" λευκή Lotus Esprit του συμμετείχε σε μία συναρπαστική καταδίωξη στους τριγύρω λόφους.

Hotel Cala di Volpe Hotel Cala di Volpe

Στα μετέπειτα χρόνια, το αριστούργημα του Jacques Couëlle εμπλουτίστηκε με νέα δωμάτια και σουίτες, κοινόχρηστους χώρους και εστιατόρια. Στις μέρες μας πια ο 007 δεν θα χρειαζόταν να κάνει κατάληψη στο μπαρ, καθώς το ξενοδοχείο υπάρχει πια η σουίτα Harrods, ένα από τα πιο σικ καταλύματα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Hotel Cala di Volpe Hotel Cala di Volpe

Κατά το Elite Traveler, χρειαζόμαστε περίπου 40.000 δολάρια τη βραδιά για να μείνουμε στον πολυεπίπεδο χώρο των 2.690 τετραγωνικών μέτρων που διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια, μια τεράστια βεράντα δύο επιπέδων με τραπεζαρία και μπαρ, καθώς και ιδιωτική πισίνα, ενώ παρέχει επίσης και υπηρεσίες μπάτλερ/σοφέρ κατόπιν ειδικής συμφωνίας.

>Διάβασε ακόμη: Ο άνθρωπος που 'σκότωσε' τον James Bond

Το ξενοδοχείο εδώ και καιρό λειτουργεί ως εποχιακό, καθώς το καλοκαίρι είναι που προτιμούν οι επισκέπτες να το τιμήσουν με τα γιοτ και τα ιδιωτικά τζετ τους. Φέτος, ωστόσο αποφάσισε να κάνει τη διαφορά, ανοίγοντας για πρώτη φορά το Μάρτιο, προκειμένου να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις της Aston Martin και δεν αποκλείεται στο εξής να ισχύσουν νέα δεδομένα.

Hotel Cala di Volpe Hotel Cala di Volpe

Ενδεχομένως η πρωτοτυπία αυτή να οφείλεται και στην πρόθεση να κάνει κάποιου είδους απόσβεση για την πρόσφατη ανακαίνιση που έκανε και να συνεχίσει για δεύτερη χρονιά την αγαστή συνεργασία με τον οίκο Dolce&Gabbana.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου