Πες μου το ζώδιό σου, να σου πω αν θα βγάλεις λεφτά

Υπάρχουν μερικά πολύ βασικά κοινά που έχουν οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου τούτου...

Ο περισσότερος κόσμος δε θα είχε κανένα πρόβλημα να μην ξέρει τι έχει από χρήματα. Η σκέψη να ζει άνετα χωρίς να ανησυχεί για τη δουλειά ή τους λογαριασμούς είναι εξαιρετικά δελεαστική. Για τη συντριπτική πλειονότητα, ωστόσο, τέτοιος πλούτος είναι κυριολεκτικά απρόσιτος. Οι εκατομμυριούχοι αποτελούν μόλις το 1,1% του παγκόσμιου πληθυσμού, οι δισεκατομμυριούχοι ακόμη λιγότερο: 0,0000003% για την ακρίβεια.

Παρά τον μικρό αριθμό τους, αυτή η ευτυχισμένη οικονομική ελίτ συγκεντρώνει περισσότερο πλούτο από 4,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους-περισσότερο δηλαδή από το μισό πληθυσμό του πλανήτη). Η είσοδος σε αυτή την "κάστα" είναι ένας στόχος που πολλοί μπορούν μόνο να ονειρευτούν. Ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς είναι πιο κατάλληλοι για να γίνουν δισεκατομμυριούχοι από άλλους, ειδικά αν οι γονείς τους κατέχουν ήδη εκατομμύρια.

>Διάβασε ακόμη: Το Twitter στην εποχή του Elon Musk

Μία πρόσφατη έρευνα από το time2play, αναλύει τα κοινά χαρακτηριστικά της λίστας των πλουσίων του κόσμου για να ανακαλύψει τι είναι αυτό που κάνει κάποιον δισεκατομμυριούχο. 

Η ανατομία ενός δισεκατομμυριούχου

To προφίλ του μέσου δισεκατομμυριούχου τουλάχιστον μέχρι πέρυσι είχε ως εξής: Είναι άντρας, περίπου 65 χρόνων, γεννημένος στις ΗΠΑ, Κριός ή Ζυγός στο ζώδιο, σπούδασε στο Harvard, δε φορά γυαλιά μυωπίας, πλούτισε μέσω της τεχνολογίας και έχει καθαρή αξία περί τα 177 δισ. δολάρια. 

Πες μου το ζώδιό σου, να σου πω αν θα βγάλεις λεφτά time2play

Στο μεταξύ, οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όπως και πολλά ετερόκλητα. Για παράδειγμα, ο καθένας τους γεννήθηκε σε διαφορετική δεκαετία- ο Bernard Arnault είναι ο γηραιότερος στα 74 του χρόνια, 36 χρόνια μεγαλύτερος από τον Mark Zuckerberg. Είναι και οι δύο Ταύροι και αυτό είναι το μόνο ζώδιο που επαναλαμβάνεται στην εν λόγω λίστα.

λίστα time2play

Ο ιδρυτής του Facebook και ο Bill Gates της Microsoft σπούδασαν και οι δύο στο Harvard και δεν αποφοίτησαν, αλλά οι άλλοι τρεις έχουν όλοι πτυχία. Τρεις από τους πέντε γεννήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τέσσερις από αυτούς πλούτισαν από μία εταιρεία που βασίζεται στην τεχνολογία.

Ο Κριός και ο Ζυγός είναι τα πιο συνηθισμένα ζώδια μεταξύ των 50 πλουσιότερων ανθρώπων, καθώς 16 από αυτούς γεννήθηκαν Μάρτιο, Απρίλιο και Οκτώβριο. Δύο από τους 10 πλουσιότερους είναι Κριοί, ενώ ο Jeff Bezos είναι Αιγόκερως.

Μερικά ευρήματα ακόμη

Οι Mark Zuckerberg, Colin Huang, και Zhang Yiming είναι οι νεότεροι δισεκατομμυριούχοι.

Μόλις 6 από τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου είναι γυναίκες.

>Διάβασε ακόμη: Τα πιο ακριβά πράγματα που έχουν αγοράσει οι Elon Musk και Jeff Bezos

Οι πόλεις που έχουν δημιουργήσει τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους είναι το Χανγκτσόου, το Ντιτρόιτ, το Νιούπορτ και το Παρίσι.

Έξι από τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου εγκατέλειψαν το πανεπιστήμιο, μεταξύ των οποίων ο Mark Zuckerberg και ο Bill Gates.

Οι γεννημένοι τον Οκτώβριο έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν δισεκατομμυριούχοι.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου