Μία αφρικανική κατάρα για τον Pep Guardiola

Πριν μερικά χρόνια, ο περιβόητος ατζέντης Dmitriy Seluk μιλούσε για κατάρες και Αφρικανούς σαμάνους. Από τότε, ο Καταλανός προπονητής δεν ξαναείδε την κούπα του Champions League.

Βρισκόμαστε πίσω στο 2018 και οι σχέσεις του Pep Guardiola με τον τότε μέσο της Μάντσεστερ Σίτι Yaya Toure δε βρίσκονται ακριβώς και στο καλύτερο επίπεδο. Για την ακρίβεια, ο Καταλανός προπονητής έχει "καρφώσει" στον πάγκο τον Ιβοριανό ποδοσφαιριστή, κατά την τελευταία σεζόν του δεύτερου στην Αγγλία. Η κατάσταση είναι τέτοια, που προκαλεί την αντίδραση του μάνατζερ του Toure, του περιβόητου ατζέντη Dmitriy Seluk.

Αφρικανοί σαμάνοι και άλλες ιστορίες

"Κατάφερε (ο Guardiola) να γυρίσει όλη την Αφρική εναντίον του. Είμαι σίγουρος πως πολλοί Αφρικανοί σαμάνοι θα κάνουν τα πάντα ώστε να μη ξανακερδίσει το Champions League. Αυτή θα είναι μία αφρικανική κατάρα. Θα σου γυρίσει μπούμερανγκ, Pep. Ο χρόνος θα δείξει αν θα αποδειχθώ σωστός ή λάθος" δήλωνε τότε ο Ουκρανός μάνατζερ, που ποτέ δε φοβήθηκε να χρησιμοποιήσει βαρυσήμαντες ατάκες. "Το γεγονός πως τελείωσε την καριέρα του Yaya στη Σίτι δεν είναι απλά λάθος, είναι έγκλημα", συμπλήρωνε αργότερα. Ποιος ξεχνά άλλωστε το μυθικό "big katastrofa", με το οποίο είχε χαρακτηρίσει τις μεταγραφές του Ολυμπιακού, πριν μερικά χρόνια.

Αν και η δήλωσή του αγγίζει τη σφαίρα του cult -όπως και πολλές ακόμη από τις κινήσεις του- φαίνεται πως τη θυμάται σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, κάθε φορά που ο Pep Guardiola αποτυγχάνει στο Champions League. Ότι δηλαδή συνέβη και το βράδυ της Τετάρτης, μετά τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι από την Ρεάλ, στα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Ακόμη μία ποδοσφαιρική σεζόν βρίσκει τον Guardiola μακριά από την κούπα με τα μεγάλα αυτιά - για την ακρίβεια, η 11η συνεχόμενη. Αυτή τη φορά, η ομάδα του δεν κατόρθωσε να προκριθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αν και είχε το αβαντάζ εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, μέχρι το 90ο λεπτό, στη ρεβάνς του Σαντιάγο Μπερναμπέου. 

Μία αφρικανική κατάρα για τον Pep Guardiola

Υπενθυμίζουμε πως τόσο το 2010 όσο και το 2012, όταν και ήταν προπονητής της Μπαρτσελόνα, ο Guardiola αποκλείστηκε στα ημιτελικά, ενώ το ίδιο συνέβη και κατά τη θητεία του στην Μπάγερν Μονάχου (2014, 2015 και 2016). Το 2017 ήταν η Μονακό του Kylian Mbappé εκείνη που το άφησε εκτός από τους 16 του CL, για να ακολουθήσουν τρεις σερί αποκλεισμοί (Λίβερπουλ, Τότεναμ και Λειψία) στα προημιτελικά, πριν το περσινό χαμένο τελικό από την Τσέλσι του Thomas Tuchel.

Μωρέ λες;

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος