Stephen Curry, υποκλινόμαστε

Σε ποια λίστα μαζί με τους LeBron James, Michael Jordan, Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar και Tim Duncan μπήκε από σήμερα ο Curry.

"Δεν θέλετε να μας δείτε του χρόνου": Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Stephen Curry μετά τον αποκλεισμό των Warriors από τους Los Angeles Lakers στο play-in tournament της περυσινής σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι τότε οι περισσότεροι γέλαγαν μαζί του καθώς τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Ο Curry είναι σήμερα ξανά πρωταθλητής του NBA και MVP των τελικών και αυτό από μόνο του είναι ένας καλός λόγος για αποθέωση.

Στα 34, έζησε τη σπουδαιότερη χρονιά της καριέρας του

Ξεκίνησε τη σεζόν σε MVP mode και μέχρι τα Χριστούγεννα έσπαγε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Έβαλε από πολύ νωρίς τους Πολεμιστές σε κατάσταση διεκδίκησης του τίτλου, τους κατέστησε φαβορί για τη Δυτική Περιφέρεια και διέλυσε κάθε λογική. Μέσα στη χρονιά γνώρισε τον τρίτο Splash Brother, τον Jordan Poole και στις 10 Ιανουαρίου είδε τον διόσκουρό του, Clay Thompson να επιστρέφει στη δράση, 950 μέρες μετά.

> Διάβασε ακόμη: H ασυγκράτητη υπεροχή του Luka Doncic

Ήδη από τον Δεκέμβρη έγινε και επίσημα ο καλύτερος σουτέρ τριών πόντων στην ιστορία του αθλήματος, καθώς προσπέρασε τον Ray Allen έχοντας παίξει σε 511 παιχνίδια λιγότερα. Αυτό που του έμενε, ήταν να αποδείξει ότι μπορεί ακόμα (34 ετών πλέον) να φτάσει μέχρι το τέλος. Και το έκανε. Χωρίς τον Durant δίπλα του και με τον Thompson επηρεασμένο ακόμα από την τεράστια απουσία του, ο Steph Curry πήρε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ζωής του. Το ήξερε και για αυτό ξέσπασε σε δάκρυα με το τέλος του παιχνιδιού.

> Διάβασε ακόμη: Ο Steph Curry άλλαξε το παιχνίδι

Πλέον με 4 δαχτυλίδια σε 8 χρόνια, η Δυναστεία των Warriors μεγαλώνει. Ο Curry έπιασε τον LeBron James σε πρωταθλήματα, έχοντας φτάσει 4 φορές λιγότερες σε τελικούς, απέδειξε ότι δεν χρειάζεται Super Teams για να φτάσει στην κορυφή, βγήκε MVP των τελικών για πρώτη φορά στην καριέρα του και μπήκε στο Πάνθεον της λίγκας. Όπως σημείωσε ο αδερφός του, Seth λίγη ώρα μετά τον 6ο τελικό "Μην ξαναμιλήσετε για τον Steph ξανά, χωρίς να τον βάλετε στη συζήτηση με τους καλύτερους παίκτες. Και εννοώ με τους ανθρώπους που άγγιξαν ποτέ μια μπάλα μπάσκετ".

Steph Curry, ένας ζωντανός θρύλος

Ο Curry μπαίνει πλέον για τα καλά στη λίστα με τους καλύτερους του αθλήματος και είναι σίγουρα ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιδραστικότητα στο σπορ τον 21ο αιώνα. Το παιχνίδι απομακρύνθηκε από τη ρακέτα (άλλωστε πήρε το πρωτάθλημα, χωρίς βασικό πεντάρι), όλο και περισσότεροι παίκτες άρχισαν να τα... μπουμπουνάνε από το σπίτι τους και ο ίδιος μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ παικτών. Μόλις 6 παίκτες στην ιστορία έχουν κατακτήσει 4 πρωταθλήματα, έχουν τουλάχιστον 2 MVP και μια κατάκτηση MVP των τελικών. Είναι οι: LeBron James, Michael Jordan, Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, Tim Duncan και Steph Curry. Θρύλος. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος