Πιέσεις με landmine για ώμους σούπερ ήρωα

Χτίσε το άνω μέρος του σώματος σου με "μισή" μπάρα υπό γωνία.

Όταν ο προπονητής διασημοτήτων Don Saladino σχεδίαζε τις προπονήσεις για τον Sebastian Stan (τον Bucky Barnes/ Winter Soldier στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό πια σύμπαν της Marvel), επικεντρώθηκε στο σχηματισμό μιας σωματικής ικανότητας αντάξιας ενός γενετικά τροποποιημένου υπερ-πράκτορα, αποκλειστικά σε μια συγκεκριμένη κίνηση: πιέσεις με μια μπάρα landmine.  

Η άσκηση, που εκτελείται με ένα από τα πιο περίεργα Πιέσεις με landmine για ώμους σούπερ ήρωααλλά αγαπημένα αξεσουάρ της αίθουσας με τα βάρη, καταφέρνει να κάνει πολύ σκληρή δουλειά στο άνω μέρος του σώματος -ώμοι, θώρακας, κοιλιακοί- μέσα από μια ασυμμετρική κίνηση ευρείας πίεσης των μυϊκών ομάδων. 

Η άσκηση με την landmine, τη μπάρα που το ένα της άκρο στηρίζεται σε ένα μοχλό-κλειδί ώστε να εκτελείς ασκήσεις για το άνω μέρος του σώματος υπό κάθε πιθανή γωνία και περιστροφή, βοηθά παράλληλα στην αύξηση της κινητικότητας των αρθρώσεων των ώμων, γεγονός που κάνει να εργαστούν πολλοί μικροί, ξεχασμένοι μυς της ωμικής άρθρωσης.

Οδηγίες:

  • Αφού τοποθετήσεις και στερεώσεις την μπάρα landmine στην υποδοχή της,  γονάτισε στο ένα πόδι και γράπωσε καλά το πάνω μέρος της μπάρας με το αντίστοιχο χέρι, λυγίζοντας τον αγκώνα και διατηρώντας τη ράβδο ελαφρώς ψηλότερα από το ισχίο.
  • Ανύψωσε τη μπάρα με το ένα χέρι, την ώρα που το άλλο, το ελεύθερο, κινείται αντίστροφα.
  • Ξεκίνα με 3 σετ από 8 επαναλήψεις για κάθε χέρι και φτάσε μέχρι όπου μπορείς.

Έξτρα μυϊκό bonus:

Η γονατιστή θέση εκτέλεσης της άσκησης επιτρέπει στους γλουτιαίους να δουλεύουν μεμονωμένα και να διατηρούν σταθερή την θέση του ισχίου που κάθε φορά κινητοποιείται με κάθε πίεση της landmine προς τα πάνω.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.