Η Ιαπωνία είναι η ιδανική χώρα για road trip

Μετά τις εικόνες που θα δεις, κανένα ταξίδι δεν θα είναι το ίδιο.

Η Ιαπωνία είναι γνωστή για αρκετά πράγματα όπως η κουλτούρα, το φαγητό και ασφαλώς η τεχνολογική της μανία. Έχει όμως πολλά περισσότερα να δώσει στον ταξιδιώτη και ο ασφαλέστερος τρόπος για να το διαπιστώσει κάποιος είναι να βρεθεί  εκεί. Και όχι μόνο αυτό αλλά να οδηγήσει αρκετά στους δρόμους της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. 

Σκέψου φανταστικά τοπία της ιαπωνικής ενδοχώρας, με τις κορυφές βουνών και ηφαιστείων να ξεπροβάλλουν μέσα από τα σύννεφα. Με τις 8 διαδρομές που ακολουθούν θα έχεις από κάπου να ξεκινήσεις στην περίπτωση που κάποια στιγμή το επιχειρήσεις. 

Διαδρομή 1: Irohazaka

Η Ιαπωνία είναι η ιδανική χώρα για road trip

Iroha είναι οι τρεις πρώτες συλλαβές του πίνακα των 50 ήχων, το αλφάβητο που χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία από  2ο μισό του 10ου αιώνα. Zaka από την άλλη σημαίνει κλίση. Οι δύο αυτές λέξεις αποτελούν το όνομα του δρόμου που ξεκινά από την μικρή πόλη Nikko, ακριβώς στο κέντρο του βασικού νησιού της χώρας, Honshu, προς τα βουνά του Okunikko και αποτελείται από 50 φιδογυριστές στροφές. Ασφαλώς περιβάλλεται από ένα εντυπωσιακό τοπίο. 

Διαδρομή 2: Kawazu-Nanadaru

ΙΑΠΩΝΙΑ 2

Οι Ιάπωνες είναι ένας λαός που έχουν λύσεις για τα πάντα. Κυριολεκτικά. Οπότε όταν χρειάστηκε να ενώσουν δύο βουνά, δεν περιορίστηκαν απλά στην κατασκευή ενός δρόμου αλλά μιας γέφυρας όπως αυτή που συναντά κάποιος στα νότια της επαρχίας Kanagawa. Στους ταξιδιωτικούς οδηγούς θα την βρεις ως Kawazu-Nanadaru Loop Bridge, έχει εκπληκτικό σχεδιασμό και θα μπορούσε να συγκριθεί με κάποιο τρενάκι του τρόμου σε λούνα παρκ. Ευτυχώς για όσους περνούν από αυτή, το ανώτατο όριο ταχύτητας είναι 30 χλμ./ώρα για να μπορείς να θαυμάσεις και τον καταπράσινο περίγυρο. 

Διαδρομή 3: Furano

ΙΑΠΩΝΙΑ 3

Στην καρδιά του νησιού Hokkaido και ανάμεσα από κατάφυτους λόφους, ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος του Furano θυμίζει roller coaster. Ειδικά ένα κομμάτι του, μήκους 2,5 χιλιομέτρων, αποζημιώνει τον οδηγό, με φόντο την οροσειρά Tokachi.

Διαδρομή 4: Aso

ΙΑΠΩΝΙΑ 4

Στο νησί Kyushu βρίσκεται το Aso, το μεγαλύτερο και πιο ενεργό ηφαίστειο της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα του πλανήτη. Γύρω από αυτό υπάρχουν πάρα πολλοί δρόμοι που μπορεί κάποιος να διασχίσει και πέρα από την αίσθηση της περιπέτειας, προσφέρουν μοναδική πανοραμική θέα σε όλη την περιοχή. 

Διαδρομή 5: Bandai Azuma 

ΙΑΠΩΝΙΑ 6

Και πάλι πίσω στο βασικό νησί της Ιαπωνίας, ο Bandai Azuma είναι ένας αυτοκινητόδρομος της Fukushima, που περνά μέσα από την ηφαιστειακή περιοχή του όρους Azuma. Το απόκοσμο τοπίο είναι ιδιαιτέρως γοητευτικό την περίοδο του φθινοπώρου, όπου τα τριγύρω υψώματα έχουν κόκκινο, κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα. 

Διαδρομή 6: Tateyama

ΙΑΠΩΝΙΑ 5

Στα βορειοανατολικά της επαρχίας Toyama συναντά κάποιος τις λεγόμενες και ιαπωνικές Άλπεις. Σε ένα κομμάτι της οροσειράς Tateyama και έναν δρόμο που εκτείνεται σε μήκος 37 χιλιομέτρων, μπορείς να οδηγήσεις ανάμεσα σε τοίχους από χιόνι που υψώνονται μέχρι και στα 20 μέτρα. Πολύ ιδιαίτερο για να το αγνοήσει κάποιος. 

Διαδρομή 7: Haruna

ΙΑΠΩΝΙΑ 7

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η τρίτη ταινία του Fast & Furious γυρίστηκε στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Τυχαίο δεν είναι επίσης ότι είχε τίτλο Tokyo Drift, καθώς η Ιαπωνία διαθέτει αρκετούς δρόμους όπου ο οδηγός μπορεί να κάνει (νόμιμα) μπαντιλίκια και να νιώθει όπως ο Vin Diesel. Ένας από τους ομορφότερους δρόμους για να το κάνεις με στυλ, είναι αυτός γύρω από το βουνό Haruna, στην επαρχία Gunma. Μάλιστα, έχει ειδικά χρώματα στα ακριβή σημεία που μπορείς να μπεις με τις μπάντες. 

Διαδρομή 8: Norikura 

ΙΑΠΩΝΙΑ 8

To Norikura είναι το ψηλότερο βουνό των ιαπωνικών Άλπεων που σου γράψαμε νωρίτερα, με ύψος 3.026 μ. Ο δρόμος περνά σχεδόν από το υψηλότερο σημείο του και, όπως αντιλαμβάνεσαι, η θέα κόβει την ανάσα. Το μόνο πρόβλημα είναι πως αρκετά συχνά είναι κλειστός λόγω χιονόπτωσης. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.