Το Facebook ετοιμάζει κάμερα που θα παρακολουθεί τα πάντα μέσα στο σπίτι

Μήπως να το σκεφτεί καλύτερα ο Mark Zuckerberg;

Το Facebook έχασε πολλούς χρήστες τον περασμένο χρόνο, ύστερα από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, κάτι που ανάγκασε τον Mark Zuckerberg να κάνει κινήσεις για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού. Ή μήπως όχι;

Σύμφωνα με το Cheddar, το Facebook είναι έτοιμο να λανσάρει το πρώτο hardware προϊόν του. Το Portal, όπως ονομάζεται, θα είναι μία κάμερα που θα δίνει τη δυνατότητα για βίντεο κλήσεις και θα έρθει σε δύο διαφορετικά μεγέθη, με τιμές 400 και 300 δολαρίων αντίστοιχα. 

Το ρεπορτάζ του Bloomberg υποστηρίζει ότι η παρουσίαση της ειδικής αυτής κάμερας αναμενόταν για τον περασμένο Μάιο, στο F8 συνέδριο της εταιρείας, όμως ο ιθύνων νους της αποφάσισε ενάντια σε αυτήν την κίνηση εξαιτίας του σκανδάλου Cambridge Analytica που ταλάνιζε το δημοφιλέστατο κοινωνικό δίκτυο.

Η συσκευή τώρα, η οποία θα έχει ευρυγώνιο φακό και τη δυνατότητα για private mode, χρησιμοποιεί AI για να αναγνωρίζει τους ανθρώπους στο δωμάτιο και για να τους ακολουθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες το Portal κατασκευάστηκε στο Building 8, το μυστηριώδες κτίριο δηλαδή όπου το Facebook αναπτύσσει τις νέες τεχνολογίες του.

"Αντί για μία συσκευή που θα λειτουργεί ως έξυπνος βοηθός, στα χνάρια των Echo Speakers της Amazon, η Facebook προσανατολίζεται να διαφημίσει το Portal ως έναν τρόπο για να μπορούν να κρατούν επαφή οικογένειες και φίλοι μεταξύ τους, μέσα από τις βιντεοκλήσεις και τις άλλες δυνατότητες που θα προσφέρει" συνεχίζει στο άρθρο του το Cheddar.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.