Στις άγριες στέπες, στις παγωμένες λίμνες και στα καταπράσινα λιβάδια της Χιλής

Το εθνικό πάρκο της χώρας προσφέρει μία μοναδική διαδρομή 2.700 χιλιομέτρων.

Esquire Team
Γράφει: Τίμος Σαλαμές 25 Σεπτεμβρίου 2021

Καταγάλανες λίμνες απίστευτης ομορφιάς και χιονισμένα φιόρδ στο βάθος. Πεδιάδες καλυμμένες με αλάτι, χιονισμένα οροπέδια και πανύψηλες κορυφές. Σου ακούγεται ωραίο; Αν ναι, τότε μάλλον πρέπει να πας διακοπές στη Χιλή. Η κυβέρνηση της χώρας έχει δημιουργήσει ένα μονοπάτι 2,700 χιλιομέτρων που περνά μέσα από τη συγκλονιστική φυσική κληρονομιά της περιοχής. Βάλε παπούτσια για περπάτημα κι ετοιμάσου να γευτείς μία μοναδική εμπειρία.

Η ατέλειωτη αυτή διαδρομή ονομάζεται Ruta de los Parques de la Patagonia. Αν κάποιος καταφέρει να τη διασχίσει ολόκληρη θα έχει περάσει όχι από ένα, ούτε από δύο αλλά μέσα από 17 εθνικά πάρκα. Μιλάμε για μία απόσταση περίπου όσο απέχει η Βαρκελώνη από την Αθήνα.

Στις άγριες στέπες, στις παγωμένες λίμνες και στα καταπράσινα λιβάδια της Χιλής

Ξέχνα την πολυάσχολη καθημερινότητά σου και φρόντισε να χαθείς στην απάτητη φύση, εκεί όπου ο καθαρός αέρας είναι ακόμα πραγματικά καθαρός. Οι αχανείς κιτρινοπράσινες πεδιάδες και τα ψηλά βουνά θα σε κάνουν να νιώσουν μικρός. Η Χιλή πραγματικά μπορεί να σου προσφέρει τα πάντα σε αυτήν τη διαδρομή: από κακοτράχαλες στέπες μέχρι ηφαίστεια κι ανθισμένα λιβάδια.

Το μονοπάτι ήταν μία ιδέα του Doug Tompkins, ιδρυτής της γνωστής μάρκας The North Face. Το ίδρυμά του, το οποίο ασχολείται με το να χτίζει εθνικά πάρκα ανά τον κόσμο και να προστατεύει είδη που βρίσκονται υπό εξαφάνιση, δώρισε περίπου 400 χιλιάδες εκτάρια γης στην κυβέρνηση της Χιλής. Εκείνη με τη σειρά της πρόσθεσε άλλα 4 εκ. εκτάρια και ιδού το αποτέλεσμα: ένα εθνικό πάρκο στο μέγεθος της Ολλανδίας.

Χιλή Παταγονία

 Αν είσαι διατεθειμένος να περπατήσεις πολύ και να χαθείς βαθιά μέσα στην άγρια φύση, τότε η διαδρομή που περνά μέσα από την Παταγονία -ένα από τα πιο ωραία μέρη της Γης όπως υποστηρίζουν έμπειροι ταξιδιώτες- θα σε αποζημιώσει. Άλλωστε η Παταγονία συνδυάζει μεγαλόπρεπα βουνά σαν τις Άλπεις με το ήπιο, εύκρατο κλίμα που θυμίζει Μεσόγειο. Ένας συνδυασμό που δύσκολα θα βρεις οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη.

Από: Esquire NL

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος