Η σημασία της φροντίδας των ματιών στην εικόνα σου

Μαύροι κύκλοι, πρήξιμο, ρυτίδες; Υπάρχουν λύσεις.

Δεν θα μακρηγορήσουμε. Λένε ότι τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής. Οφείλουμε λοιπόν να μην αμελούμε τη φροντίδα τους και να ακολουθούμε μία ρουτίνα περιποίησης που τα διατηρεί υγιή, αντιμετωπίζοντας οποιαδήποτε κούραση (μαύροι κύκλοι, πρήξιμο/σακούλες) και λειαίνοντας τα σημάδια του χρόνου (λεπτές γραμμές έκφρασης/ρυτίδες).

Ακολουθούν τα τρία πιο κοινά προβλήματα που παρατηρούνται στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών και μαζί οι λύσεις τους. Για την αντιμετώπιση και των τριών ισχύει το εξής: Εκτός του ότι πρέπει να κοιμάσαι αρκετά, πρέπει να πίνεις άφθονο νερό, να αποφεύγεις μία διατροφή πλούσια σε αλάτι -προκαλεί κατακράτηση υγρών- , να περιορίσεις την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα -καθώς η νικοτίνη προκαλεί ζημιά στο φυσικό κολλαγόνο- και να φοράς πάντοτε γυαλιά ηλίου, ακόμα κι όταν ο καιρός είναι μουντός.

Μαύροι κύκλοι

Προκαλούνται από τη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω απ' το λεπτό και ευαίσθητο δέρμα που περιβάλλει την περιοχή των ματιών.

Μία γρήγορη και αποτελεσματική λύση είναι να τοποθετήσεις κρύες κομπρέσες νερού ή παγωμένα φακελάκια τσαγιού κάτω απ' τα μάτια, που μπλοκάρουν προσωρινά τα αιμοφόρα αγγεία και προσφέρουν σύντομη ανακούφιση. Μία ακόμη καλή λύση είναι να αγοράσεις μία ενυδατική κρέμα ειδική για τα μάτια που να περιέχει καφεΐνη, που λειτουργεί αποσυμφορητικά.

Πρήξιμο/Σακούλες

Η εμφάνισή τους αποτελεί μία φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού που συνήθως έχει ως στόχο να σου δείξει ότι χρειάζεσαι ξεκούραση από την έλλειψη ύπνου και ηρεμία από το καθημερινό στρες. Για να καταπολεμήσεις την εικόνα του πρηξίματος κάτω από τα μάτια, χρησιμοποίησε παγωμένα δύο παγωμένα σακουλάκια τσαγιού, που περιέχουν φυσικές τανίνες και θα βελτιώσουν κάπως την κατάσταση ή δύο φέτες παγωμένου αγγουριού ή δυο φέτες πατάτας που έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Ρυτίδες

Λένε πως η ηλικία ενός άντρα φαίνεται από τα μάτια του. Συγκεκριμένα, από τις ρυτίδες έκφρασης που σχηματίζονται κάτω από τα βλέφαρά του. Φρόντισε λοιπόν να ξεγελάσεις το χρόνο και να φροντίσεις το πιο ευαίσθητο σημείο της επιδερμίδας του προσώπου σου, επενδύοντας σε μία κρέμα ματιών που θα απαλύνει τις έντονες γραμμές, που έχουν σχηματιστεί και θα περιέχει ρετινόλη, συστατικό που ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.